Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
@up, religie w Twoim katolickim pojmowaniu. Ateista ma w dupie czy bog jest czy go nie ma, nie ma na niego dowodow, wiec jest to jakas tam legenda. Nie rozwazam na temat Boga, ani tez nie zastanawiam sie, czy Alf, czy Superman byli naprawde na ziemii. Na dzis nauka nie przedstawila dowodow na istnienie Boga, wiec nalezy uznac ze naturalnym stanem rzeczy jest brak wiary. Wiare sie nabywa przez pranie mozgu od malego. Rozumiesz kolego ? Katolicy maja spaprane mozgi, i tylko oni rozwazaja o jakims brodatym panu z rozdzka, czy co on tam ma.
Ateizm to brak wiary. Nie polega on na ośmieszaniu religii i wierzeń innych osób. Twoja wypowiedź pokazuje tylko jaką jesteś marną osobą. Spotkałam wielu ateistów w swoim życiu, którzy z szacunkiem odnosili się do tego, że ktoś wierzy. Utożsamiając się z ateistami tylko ich tym obrażasz.
A teraz apropo filmiku - moim zdaniem jest to bardzo błędne założenie, bo nigdy nie słyszałem (aż muszę poczytać biblię), żeby ateiści nie mogli wejść do nieba. Z tego, co słyszałem od katolików i od księży, to ateista - tu Was zaskoczę: nawet wyznawca INNEJ wiary (sic!) może pójść do nieba. Takie myślenie, jak to na powyższym filmiku przedstawiają tylko mohery, które rzeczywiście mają wyprane mózgi i mało jest dziedzin życia, w których potrafią racjonalnie myśleć Eh... ale co ja się produkuję, jak większość i tak tego nie przeczyta...
A teraz apropo filmiku - moim zdaniem jest to bardzo błędne założenie, bo nigdy nie słyszałem (aż muszę poczytać biblię), żeby ateiści nie mogli wejść do nieba. Z tego, co słyszałem od katolików i od księży, to ateista - tu Was zaskoczę: nawet wyznawca INNEJ wiary (sic!) może pójść do nieba. Takie myślenie, jak to na powyższym filmiku przedstawiają tylko mohery, które rzeczywiście mają wyprane mózgi i mało jest dziedzin życia, w których potrafią racjonalnie myśleć Eh... ale co ja się produkuję, jak większość i tak tego nie przeczyta...
Moim zdaniem jest tak dlatego że wszystko sprowadza się do jednego - świata duchowego. Tutaj obraz Boga przedstawiany jest jak dyktatora, monarchę który chce aby go wyznawać i wielbić pod niebiosa. Jestem bardzo daleki od tego typu wiary, bo raz że strasznie ogranicza, dwa jest po prostu głupia.
Sam jestem osobom wierzącą, pokusiłbym się nawet o stwierdzenie, że jestem wierzący praktykujący.
Ateiści, którzy jeżdżą po wierzących to nie ateiści... to tylko buraki.
Ja jakoś całkowicie wyobrażam sobie Boga, niż jak to jest przedstawione na filmiku.
Sombrero360, całkowicie się z Tobą zgadzam.
Sam jestem osobą wierzącą [...]
A to jeżdżenie po wierzących przed ateistów to jest jakaś bujda. KAŻDY wie, że to osoba wierząca zawsze robi najwięcej hałasu mając/nie mając racji. Tylko nieliczni potrafią wytłumaczyć, że robią to dla siebie i wiara jest dla nich własną sprawą. Nikt nie udowodni, że Bóg jest. Nikt nie udowodni, że Boga nie ma. A ludzie którzy twierdzą, że znają odpowiedź - wysysają to z palca. Sama wiara to kwestia duchowa, jest to po prostu znalezienie czegoś co czyni Cię szczęśliwym, a ludziom chodzącym w kółko co tydzień w niedzielę do kościoła "bo mama będzie zła", szczery chuj w dupę. Od ateisty.
Może tak katolickie krzykacze najpierw przestaną się wbijać ze swoim religijnym zabobonem do prawa stanowionego, a potem pogadamy o tym, że ateiści jeżdżą po katolikach? Przestanę być antyklerykałem w dniu, w którym katolicy się ode mnie odwalą. Wtedy możemy rozmawiać, a na razie jak mnie ktoś spyta o KK, to odpowiem, że to banda gości w sukienkach zawodowo zajmująca się czyszczeniem portmonetek starszym paniom i waleniem dzieci w anus w specjalnie do tego celu powołanym pomieszczeniu - zakrystii.
Pozdrawiam,
Sidian
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów