Tylko że haldex potrafi zrobić max 50/50 i to jest problem.
To też da się przeskoczyć, niestety nie w samochodach fabrycznych (niestety też klasy chociażby RS3, TTRS i wszyskich innych mocnych samochodach koncernu VAG z silnikami mocowanymi poprzecznie).
W nowszych modelach tył dostaje stale 5-10% i oszczędności chyba nie ma.
Dlatego też, ale nie tylko dlatego stosuje się indywidualne sterowanie Torsenem. Patrz chociażby - najszybszy europejski diesel na 1/4 mili, projekt firmy Ecuproject z Wrocławia. Fabryczne sterowanie haldexów jest do dupy, pomijając kwestie wyboru, kiedy tył ma się dołączyć, największym problemem jest zbyt wolna reakcja dołaczenia tyłu.
Gdyby było dokładnie odwrotnie byłby to prawdziwie wspaniały samochód.
Torsen ma tą przewagę, iż może występować w zestawie z tylnym wektorującym dyfrem.
I dlatego, jeśli ktoś lubi i potrafi jeździć, Torsen zawsze będzie miał dla niego przewagę.
w 107 sekund koleś przejechał równo 5km. Średnia wychodzi 168 km/h.
Już od 9s jedzie cały czas z większą prędkością.
Może jakiś sadystyczny matematyk mi to wytłumaczy??
Musiał bym miesiąc pracować żeby godzine pojezdzić takim samochodem :/
to proponuję zmienić pracę a nie wylewać tutaj swoje żale
Pachnie mi tu fejkiem.
w 107 sekund koleś przejechał równo 5km. Średnia wychodzi 168 km/h.
Już od 9s jedzie cały czas z większą prędkością.
Może jakiś sadystyczny matematyk mi to wytłumaczy??
taaak, miał gałęzie brzozy wkręcone w koła co przekłamało wyniki
W temacie się przewinął filmik, jest opis 741 KM, to jeszcze mongolskie teorie niektórzy dorabiają. Do tego prędkość się zgadza z obrotami i biegami więc nie wiem gdzie problem. Fejk? Filmik przyspieszony? Co to kurwa daje przyspieszenie filmiku może mi ktoś wytłumaczyć? Skoro tutaj się rozchodzi o V-Max a nie jak szybko dojechał do 365...
bo jakiś koleś rzucił, że ma 740 koni i co już mamy mu wierzyć?
tusk powiedział, że bedzie dobrze to nagle mu wszyscy wierzą, pomimo że wszystkie znaki na niebie i ziemi pokazują inaczej?
bo jakiś koleś rzucił, że ma 740 koni i co już mamy mu wierzyć?
tusk powiedział, że bedzie dobrze to nagle mu wszyscy wierzą, pomimo że wszystkie znaki na niebie i ziemi pokazują inaczej?
A ziemia jest okrągła i wierzysz? Widziałeś? Byłeś w kosmosie? Jak nie wierzysz to nie czytaj nic..
a) samochodem trzęsie (drgania kamery)
b) słychać szum powietrza
c) widać refleksy światła na wyświetlaczu pośrodku
to auto faktycznie jedzie a nie jest tak jak koledzy pisali na lewarku. Ale jestem zgodny z opinią kolegów którzy twierdzili że nie może jechać z taką prędkością bo licznik przejechanych kilometrów pokazuje wartości niezgodne z tym co powinno być podczas jazdy z taką prędkością.
Mój wniosek: ktoś w jakiś sposób i w jakimś celu "przemajstrował" prędkościomierz aby pokazywał większą niż faktyczna wartość.
Lub licznik kilometrów jest wadliwy.
Mam w garażu mocnego torsena (ponad 350 KM) i mocnego haldexa (ponad 350 KM).
Deliriumpermanent, jeśli masz takie wozy w garażu, to zostań moim wujkiem! Skąd ludzie biorą na to kase w tym kraju...
Deliriumpermanent (....) Skąd ludzie biorą na to kase w tym kraju...
A co, Ty ze skarbówki jesteś?
A ziemia jest okrągła i wierzysz? Widziałeś? Byłeś w kosmosie? Jak nie wierzysz to nie czytaj nic..
Widziałem, nie trzeba do tego latać w kosmos.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów