Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
W ramach przypomnienia... jesienią zeszłego roku jeden żołnierz "przypadkiem" strzelił do brudasa. Z tego co wiem to już jest cywilem.
no wlasnie moze to podobna sytuacja byla?
za ranienie naszego powinno ich rozniesc w pyl tam
Na żadnym filmie ich nie widziałem, więc skąd mają wiedzieć że tam nie wolno wchodzić. A wy tylko strzelać i strzelać.
Przecież oni nie mają amunicji w tej broni xD To wszystko pokazówka państwa z dykty. Niestety Polacy po okresie PRLu nabrali wielu bolszewickich naleciałości - jedną z najgorszych jest paniczny strach przed jakąkolwiek odpowiedzialnością. Żołnierze nawet na poligonie nie dostają amunicji "bo jeszcze ktoś karabin upuści, wystrzeli i ło jezu a jezu". Zobaczcie ile rabanu i rozkmin było z tym ukradzionym jak się okazało karabinem BOR. Niestety wojsko to nie jest łatwa profesja. Ludzie giną, dochodzi do wypadków, coś upadnie, coś wybuchnie, coś się rozbije, coś czasem wystrzeli. Są to normalne zjawiska we wszystkich poważnych armiach Świata. Nic nie dzieje się tylko w armiach, które nic nie robią. Tylko polskie pustaki tego nie rozumieją. Stąd obsrani, że "coś" się może stać wysyłają na granicę ludzi bez amunicji.
Bzdury. Dostają po 3 magazynki ostrej amunicji
Taki rozkaz, poza tym pewnie nic się nie zmieniło i magazynki puste są.
Mają po 3 magazynki ostrej amunicji. Tylko co z tego
Po takiej reakcji próby siłowego forsowania granic ustałyby całkowicie. Brak reakcji spowoduje eskalację takich zachowań.
Zrozumiano?
Filmik pokazuje, że chłopaki jednak nie boją się użyć siły.
No i prawidłowo. A strzelać już potrafią?
Lewactwo by zniszczyło życie tym żołnierzom gdyby ci otworzyli ogień do tych brudasów . Zaraz by im przykleili 231) § 1. Funkcjonariusz publiczny, który, przekraczając swoje uprawnienia lub nie dopełniając obowiązków, działa na szkodę interesu publicznego lub prywatnego, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. Tak jak to ostatnio było gdy policjanci użyli tasera a agresor zmarł . W Polsce możesz tylko spokojnie wyłapać wpierdol a dopiero potem zgłosić zajście na policję
Ja pierdole. Ja stojąc na warcie musiałem "prawo użycia broni" oraz "prawo wartownika" wykuć na blachę. Na wypadek gdybym kogoś rozjebał, pierwsze co prokurator pyta o te prawa.
Wtedy mówiono nam, że jak znamy te prawo wówczas prokurator się odpierdoli.
Wtedy na szczeście nie było kamer.
Teraz dziwi mnie to cobtam się wyrabia. Nam wpajano że w takich wypadkach od tego mamy broń i jak już musimy jej użyć to lepiej żeby padł trup, bo inaczej kaleka może nas skarżyć, że nie ostrzegaliśmy czy coś. Jak dla mnie to ck tam miało miejsce podlega właśnie pod prawo użycia broni palnej. Mamy przynajmniej 2 przesłanki Cytuję:
"Broni palnej można użyć, gdy zaistnieje co najmniej jeden z następujących przypadków:
1) konieczność odparcia bezpośredniego, bezprawnego zamachu na:
a) życie, zdrowie lub wolność uprawnionego lub innej osoby albo konieczność przeciwdziałania czynnościom zmierzającym bezpośrednio do takiego zamachu,
...
d) nienaruszalność granicy państwowej przez osobę, która wymusza przekroczenie granicy państwowej przy użyciu pojazdu, broni palnej lub innego niebezpiecznego przedmiotu,"
Dlaczego zatem żołnierzom odmawia się przysługujących praw?
Został by tak rozjebany jeden z drugim i by się te prowokację skończyły.
Ja nie wiem, ale za czasów gdy miałem okazję w wojsku służyć i coś takiego by sie nam zdarzyło to raczej wówczas rozjebalibyśmy ich. Tak byliśmy szkoleni.
Posłuchajcie pedały. Amunicję oni mają, ale jakby go odjebali to kryminał. Pojęli?
Sam jesteś pedał, a swoje prawa oni muszą znać z recytatorską precyzją wówczas spokojnie mogli by ich rozjebać.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów