📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
18 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:26
bazylek napisał/a:
Jak nie ma miedzi to sie w domu siedzi - powiedział bezdomny ...
Módl się żebyś sam nigdy nie musiał za tą miedzią chodzić.
już bym wolał w domu przed kompem siedzieć, niż złom zbierać
a tak poważnie to nie wiem jak tak można? praca za 50zł dniówki jest w każdym większym mieście i jest ona zapewne wiele razy lżejsza od biegania po śmietnikach za złomem, ale każdy robi to co lubi.
a tak poważnie to nie wiem jak tak można? praca za 50zł dniówki jest w każdym większym mieście i jest ona zapewne wiele razy lżejsza od biegania po śmietnikach za złomem, ale każdy robi to co lubi.
Nie segreguję za często śmieci. Jeśli już, to osobno odkładam puszki właśnie dla takich ludzi, niech idą sprzedać. Na co wydadzą - ich sprawa. Bo segregowanie na "szkło", "plastik" czy "makulaturę" na osiedlach gdzie i tak są śmetniki zbiorcze, to zasłona dymna. Bo skoro są śmietniki zbiorcze, to i tak się płaci za segregację i tak, więc skoro za to płacę, to niech sami segregują, nie będę w domu trzymać miliona kubłów na różnoraki odpadki. Najlepszy ostatni wymysł - mokre lub suche... pf :]
a średnia krajowa to ponad 4000 , taa jasne
*sypki drift po blacie*
Hmm, mam ich w dupie. Co mnie, zwykłego człowieka, obchodzi, że ktoś stracił prace i dom? Zupełnie jak o tej Madzi. Trzeba być ostatnim zjebem, żeby z człowieka uczciwie pracującego, płacącego podatki stać się bezdomnym. Chyba każdy ma na tyle oleju w głowie, żeby odkładać "na czarną godzinę" co nieco. Jak koś już mówił, w każdym większym mieście jest praca. Ale on bardziej przypominają jakichś koneserów kubłów na odpadki niż bezdomnych. Jeden z nich miał nawet wąsik, ale broda ogolona. Albo jakiś aktor albo chuj wie co.
@up pracujesz gdzieś , czy mama Cie utrzymuje ? Myślisz że mając rodzinę na utrzymaniu jest łatwo odłożyć zarabiając 1800 brutto ? Skoro w każdym większym mieście jest praca to dlaczego mamy 13 % bezrobocie ? Szukałeś kiedyś pracy nie po znajomościach ? Mógłbym zadawać tak wiele pytań wykazując Twoje dyletanctwo w tej kwestii. Skoro miał pracę i nie potrafił znaleźć nowej to myślisz że zadzwonił do mamy i poprosił o pieniądze na czynsz na mieszkanie ? Takiego samoluba i egocentryka jak Ty rzeczywiście nie powinno interesować nic poza własnym (wirtualnym) światem. Życzę zdrowia...umysłowego.
Niektórzy ludzie niestety często zapominają że bezdomni też mają imię, nazwisko mieli (lub nadal mają) rodziny.
Dla wielu to są bezimienni żule których można skopać bez konsekwencji.
Dla wielu to są bezimienni żule których można skopać bez konsekwencji.
Miałem zawsze marzenie, żeby taką ładną bezdomną kobietę sobie do domu wziąć, jako takiego niewolnika, żeby wszystko robiła w domu itp za to tylko, że pozwalam jej u siebie mieszkać
Oberschlesier napisał/a:
Skoro w każdym większym mieście jest praca to dlaczego mamy 13 % bezrobocie ?
mamy zgłoszone 13% bezrobocie :] w rzeczywistości jest o wiele wyższe
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów