18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft (6) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 20:49
Świeży bo sprzed paru dni pościg za skradzionym mercedesem.

Swoja droga dziwne ,ze ta alfa ma aż tak wielki problem aby nadążyć za tym starociem.

Niewiele brakowało i byłby hard

Cytat:

6 maja 2011 roku, około godziny 10 policjanci z Oleśnicy jechali oznakowanym radiowozem marki Alfa Romeo wyposażonym w wideo rejestrator droga nr 8. W pewnym momencie zauważyli kierującego samochodem osobowym marki Mercedes. Duża prędkość pojazdu zaniepokoiła patrolujących miasto funkcjonariuszy, którzy postanowili skontrolować auto. Kierowca mercedesa po zorientowaniu się, że jadą za nim policjanci zaczął uciekać. Mężczyzna nie reagował na dawane mu przez funkcjonariuszy sygnały do zatrzymania. Podjęty pościg za kierowcą mercedesa trwał kilka minut, ale w czasie jego trwania pirat drogowy popełnił szereg wykroczeń drogowych. Znacznie przekraczał prędkość, wyprzedzał na podwójnej linii ciągłej. Swoją brawurową ucieczką stworzył ogromne zagrożenie dla siebie i innych uczestników ruchu drogowego. Efektem takiej jazdy było to, że nie zapanował nad pojazdem, wpadł w poślizg i dachował w przydrożnym rowie. Kierującym okazał się 40-letni mieszkaniec Wrocławia. Policjanci ustalili, że zatrzymany jest poszukiwany przez wrocławski sąd. Ponadto, po skontrolowaniu przez funkcjonariuszy pojazdu jakim poruszał się uciekinier ustalono, że pochodzi on z kradzieży. grozi mu do 5 lat więzienia

Jakie są moje poglądy polityczne? Pierdolę wszystko co ma i miało związek z AWS, SLD, PSL, UPR oraz partią kobiet.

Powodzenia w dawaniu mi łatki.
Zgłoś
U................i 2011-05-12, 16:47
tupak napisał/a:

Jak nie masz pojęcia jakie silniki siedziały w W124 to się nie wypowiadaj, widać po pasie że to wersja po 93roku i wystarczy pospolity 320E żeby alfa dostała zadyszki, nie wspominając o 280-konnej 420E... Poza tym W124 to tylnonapędówka i gościu na tym zakręcie przesadził z gazem gdzie było w chuj piachu i skończyło się jak skończyło.

Mi coś mówi, że to 3.2 - 4.2 i 5.0 są rzadkie jak cholera. W każdym razie Alfa chuj, Merce rządzą 8). Sam mam zamiar kupić za niedługo W124 Coupe.
Zgłoś
mcmt 2011-05-12, 17:44
Widać, że Mercedes popierdala, na pewno ma większą benzynę pod maską. Filmik pokazuje, że takim autem z takim zawieszeniem trzeba umieć jeździć. Alfa na zakrętach by go objechała 2x, na prostej natomiast, średnio jej szło.
Te Alfy podobno mają 6.5s 0-100km/h . Ciekawe czy ten pomiar jest przekłamany jak we wszystkich VAG'ach.

4.8L V8
BMW Klub Polska member
Zgłoś
wciazszukam 2011-05-12, 20:03
@~mcmt
niekoniecznie by go na zakrętach objechała, bo tylnonapędowe (nadsterowne) auta w zakrętach mają przewagę nad przednionapędowymi (podsterownymi). Mogą wyjść z zakrętu ze znacznie większą prędkością, a to się przede wszytkim liczy przy urywaniu kolejnych sekund. Jednak żeby tą przewagę wykorzystać, trzeba mieć nie lada umiejętności (łatwo wpaść w tzw. spinout - z którego kierowca mercedesa bezskutecznie próbował wyjść) i do tego sprawne zawieszenie (po 1:00 mercedesa strasznie buja po czym można wnosić, że amortyzatory ma do wymiany).

Na prostej liczy się właśnie z jaką prędkością wychodzisz z zakrętu - im szybciej jedziesz tym szybciej jedziesz jak to mój koleżka mawiał ;] Wiadomo, że taki kierowca z drogówki to nie jakiś przypadkowy Janek z ulicy, tylko człowiek po odpowiednich kursach i szkoleniach praktycznych, więc mercedes nie miał szans na ucieczkę. Chyba że by się gdzieś sprytnie schował, albo wytłukł maszynę po jakiejś polnej drodze jadąc 100km/h - wątpię czy tą Alfę by aż tak poświęcili.

Krok w tył daje szerszą perspektywę
Zgłoś
chrissmarks 2011-05-12, 21:54 1
Starociem? To właśnie takimi Mercedesami powinna jeździć drogówkA!
Zgłoś
tupak 2011-05-13, 7:49
Gienek nie wpierdalaj mi się na PW z jakimiś debilnymi tekstami bo zaraz screena pokażę i będzie z Ciebie ubaw na cały sadol. Poza tym: po pierwsze to nie było do Ciebie tylko do autora wątku, po drugie napisałem że W124 od 320E 24V wzwyż mógłby alfe objechać - więc gdzie tam do chuja napisane jest coś o 2l silniku(a te 150KM to też z dupy bo były wersje 118KM i 136KM w tym silniku), po trzecie, wierz lub nie, ale właśnie starsze samochody rozwijają pełną moc przy przebiegu ok 100-150tyś km (oczywiście te w których właściciel cokolwiek wymienia i nie te z pół mln km).

Do UmpaDupaTrytkiFrytki - wersja E320 była bardzo popularna a E420 trochę mniej - wejdź sobie na allegro. O E500 nie wspominam bo na pierwszy rzut oka widać, że to nie to auto i ono właśnie jest baaaardzo rzadkie. Z całą pewnością można stwierdzić że to był maksymalnie V8 4,2 280KM.
Zgłoś
Yasiu99 2011-05-13, 8:49
Oooo Alfa! Kurwa wielce sportowy wóz. Kurwa ja pierdole 6,5s do setki? przy 200 konnym motorze? i za takie kurwa pieniądze co oni na to gówno wydają? Ja im tylko współczuje ludzi odpowiedzialnych za wybór tego szajsu. Podobnie jak z kiankami wygrali przetarg ci którzy mniej za badziewie chcieli. Wiadomo nie dadzą im tak jak w niemczech m5 lub evo 8 tak jak mają w anglii ale za te pieniądze można w chuj lepsze auta pościgowe kupić. A z tym czymś to nie ma co się dziwić że merc na każdej prostej odstawiał.
Zgłoś
MethOd 2011-05-13, 18:40
Co to za kawałek w tle leci ???
Zgłoś
.................. 2011-05-13, 18:42
MethOd napisał/a:

Co to za kawałek w tle leci ???

Aj tam, nic ciekawego i godnego uwagi.
Zgłoś
B................s 2011-05-14, 0:08
hm. gość meśkiem jedzie sobie spokojnie dziurą a tu droga, to się nie dziwię że stracił panowanie. ale niemce takie nieprzyczepne jakoś...
Zgłoś
clinton 2011-05-14, 14:36
w124 maja po 4 drzwi a to byl jakis cl albo cos..

..a ja mam na myśli ze ci zaraz zajebie.?!..
Zgłoś
mcmt 2011-05-14, 14:40
oookash napisał/a:

@~mcmt
niekoniecznie by go na zakrętach objechała

proszę niee... Po prostu zaufaj mi, że tak by było.

4.8L V8
BMW Klub Polska member
Zgłoś
U................i 2011-05-14, 15:44
clinton napisał/a:

w124 maja po 4 drzwi a to byl jakis cl albo cos..

A jesteś świadom, że robią też wersje Coupe - dwudrzwiowe? CL nie było w tym okresie, nazywały się SEC i wyglądały zdecydowanie inaczej.
Zgłoś
mcmt 2011-05-15, 18:58
Jaki CL? Zwykły w124 to jest

4.8L V8
BMW Klub Polska member
Zgłoś
pajajusz 2011-05-15, 23:56
major222 napisał/a:

A kto to była ta pani na poboczu w 1:18 ??

zjazd na ostrow (w lewo jadac na warszawe) za olesnica pod koniec spalic, zaraz po lewej stronie, jeszcze przed lasem
jedna gruba cyganka tam stoi chyba cały rok 24/7
moze sie lepiej poznacie i kto wie, kino, teatr czy opera

jestem w szoku ze ruszyli w poscig swoja nowa alfa, ostatnio łapali po miescie za wylaczone swiatla
Zgłoś
baza1000 2011-05-19, 21:21
Jeszcze troche i przestali by za nim jechac, bo limit na benzyne by przekroczyli
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów