📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
46 minut temu
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
@Plecionkarz - mniej więcej xD ale tak ładnie wygląda
@chinchill - coś takiego właśnie będziemy kombinować tylko tak żeby też było to w miare wyraźne CEGŁOBYL był kręcony Nokią, mam nadzieję że coś wykombinujemy.
Do pokazów militarnych w tym roku chcemy też kupić kamery na hełm, zobaczymy co z tego będzie, ponieważ reakcja społeczności jest pozytywna, natchneliście nas potrzebą nakręcenia CEGŁOBYL 2
Czekajcie na Sequel, jak chcecie możecie też kanał zasubskrybować, żeby nie przegapić
Dzięki za pozytywne opinie!
@slec21 - hejcić Cie nikt nie chce, ale prosze Cie - nie porównuj filmiku który powstał w 4 godziny łącznie z montażem, do filmiku na międzynarodowy konkurs nakręconego przez zawodowych filmowców, światy Ci się mylą kolego
@chinchill - coś takiego właśnie będziemy kombinować tylko tak żeby też było to w miare wyraźne CEGŁOBYL był kręcony Nokią, mam nadzieję że coś wykombinujemy.
Do pokazów militarnych w tym roku chcemy też kupić kamery na hełm, zobaczymy co z tego będzie, ponieważ reakcja społeczności jest pozytywna, natchneliście nas potrzebą nakręcenia CEGŁOBYL 2
Czekajcie na Sequel, jak chcecie możecie też kanał zasubskrybować, żeby nie przegapić
Dzięki za pozytywne opinie!
@slec21 - hejcić Cie nikt nie chce, ale prosze Cie - nie porównuj filmiku który powstał w 4 godziny łącznie z montażem, do filmiku na międzynarodowy konkurs nakręconego przez zawodowych filmowców, światy Ci się mylą kolego
Panowie, a wystarczyłoby jakieś ciekawsze ujęcia zrobić, nie nagrywać trzęsącą komórką(jakiś statyw), troche przemyśleć projekt to może ktoś by to oglądnął do końca.
Na przyszłość - bark jest po to, żeby o niego oprzeć kolbę.
Debile. Takim to zakaz zbliżania się do komputra
panowie całkiem całkiem jak się chce to i można się w klimat wczuć
a mnie tak zaciekawiło i to skierowane do autora postu, skoro nagraliście filmik z fabułą, strzelaniną, zombie, to dlaczego goście którzy wbijają do budynku wołają do gościa "proszę pana" ? Aż miałem wrażenie, że wam się jakiś żul wbił na plan i się upenialiście iż mu z asg oczy nie wydłubiecie
Się widzę modne robi pucowanie asg wszędzie i o każdej porze.
@Kowalien - to było wymyślone na zasadzie, że my nie wiedzieliśmy jeszcze że to są Zombie Coś ala REC. Fabułę wymyślaliśmy na bieżąco, kręcąc - nie wymagajcie za wiele na przyszłość będzie lepiej.
Hejterom polecam wziąć Rutinoscorbin - coś niewyraźnie dziś wyglądacie, kłócić mi się z wami nie chce
Odpisze tylko jednemu znawcy:
@Avans - jak dla Ciebie KWA i CA to chujowe repliki, to pozazdrościć wiedzy. Pozrdro.
Hejterom polecam wziąć Rutinoscorbin - coś niewyraźnie dziś wyglądacie, kłócić mi się z wami nie chce
Odpisze tylko jednemu znawcy:
@Avans - jak dla Ciebie KWA i CA to chujowe repliki, to pozazdrościć wiedzy. Pozrdro.
Wybaczcie, ale nigdy nie rozumiałem tych wszystkich gości od ASG. Skoro tak was ciągnie do tego typu rzeczy, to dlaczego nie pójdziecie do wojska lub policji??? Wystarczy tylko ostro pozapierdalać, aby przygotować się fizycznie... no i trzeba mieć predyspozycje psychiczne. W momencie, jeśli świadomie(nie w wyniku choroby itd.) rezygnujecie z rekrutacji do wspomnianych służb, to tak jakbyście sami stwierdzali "mam za małe jaja i jestem za dużym leszczem... no ale z zabaweczkami to sobie chętnie polatam".
Nie zrozumcie mnie źle. Super, że macie hobby i zgraną ekipę, ale próbuje zrozumieć wasz sposób myślenia. Dlaczego nie idziecie do wspominanych przeze mnie służb? Mnie np. też kręcą jak cholera takie rzeczy i dlatego za rok(po licencjacie) idę na rekrutację do policji. Jeśli mi się uda, to marzy mi się pion zdrowia i życia, czyli zabójstwa, gwałty itd. Po pewnym czasie, gdy już uznam, że zrobiłem wystarczająco dużo dobrego, chcę spróbować rekrutacji do AT. Jeżeli to również się uda, to najśmielszymi marzeniami jest BOA lub GROM. Tak, wiem, że wysoko mierzę, no ale kurde trzeba mieć jakieś cele i marzenia... a jestem na tyle upartym skurwielem, że mam szansę to spełnić
Nie zrozumcie mnie źle. Super, że macie hobby i zgraną ekipę, ale próbuje zrozumieć wasz sposób myślenia. Dlaczego nie idziecie do wspominanych przeze mnie służb? Mnie np. też kręcą jak cholera takie rzeczy i dlatego za rok(po licencjacie) idę na rekrutację do policji. Jeśli mi się uda, to marzy mi się pion zdrowia i życia, czyli zabójstwa, gwałty itd. Po pewnym czasie, gdy już uznam, że zrobiłem wystarczająco dużo dobrego, chcę spróbować rekrutacji do AT. Jeżeli to również się uda, to najśmielszymi marzeniami jest BOA lub GROM. Tak, wiem, że wysoko mierzę, no ale kurde trzeba mieć jakieś cele i marzenia... a jestem na tyle upartym skurwielem, że mam szansę to spełnić
Pizkes napisał/a:
Wybaczcie, ale nigdy nie rozumiałem tych wszystkich gości od ASG. Skoro tak was ciągnie do tego typu rzeczy, to dlaczego nie pójdziecie do wojska lub policji??? [...]
Już Ci tłumaczę. (Powiem to przynajmniej na przykładzie moim, bo nie chce się też wypowiadać za wszytkich wokół) a więc:
Wojsko i służby specjalne, a ASG, czy rekonstrukcja militarna to dwa zupełnie różne światy. Nie chodzi o to że nie mamy jaj, kondycji, odwagi albo nam sie nie chce. Wielu ludzi, bawiących się w ASG są również bylymi lub obecnymi operatorami służb, jakie wymieniasz i znam takich ludzi.
Różnica jest taka, że w takich jednostkach jest pełne poświęcenie, ryzyko zdrowia i życia, szczególnie w jednostkach wojskowych.
W ASG możemy zasymulować bitwę na niedzielnej strzelance, wykonać pokaz zatrzymania bandziora na imprezie plenerowej, wyposażyć się wg. uznania i preferencji, strzelać się między sobą nie robiąc nikomu krzywdy, nie zabijając, oraz nie patrząc jak Twój kolega, z którym pół godziny temu umawiałeś się na melanż po powrocie z misji, ginie od Talibskiego moździeża, a po wszystkim wziąć gorący prysznic i iść na piwo.
Wiem o co Ci chodzi i wiele osób tego nie rozumie, ale my zwyczajnie chcemy nasze wewnętrzne potrzeby realizować jako rozrywkę, a nie w pełni wymagającą pracę.
Nie wiem jakie masz hobby, nie wiem do czego najlepiej Ci to porównać, ale my zwyczajnie wolimy w dobrej atmosferze z bezpiecznym jutrem wolimy bawić się w wojne i wyładowywać swoje emocje i potrzeby rywalizacji, aniżeli naprawdę uczestniczyć w konfliktach, w których giną ludzie.
Pozdro.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów