Tym razem się zgadzam.
Tym razem się zgadzam.
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Panie wojtku mam bmw e46 z 2002 r. z gazem, nie chce mi zapalać na mrozie i zastanawiam sie czy:
Alternator, pompa paliwa, czy po prostu zamarzł? Ludzie miejcie swoje zdanie nie tylko nabyte.
Jak na sadola trafi film jak Max kolonko napierdala na cejra albo na odwrót to będzie koniec swiata, serwery się zatrzymają.
PS - Chuja ma rację, za proste by to było. nie chce mi się rozpisywać ale,
1. kwestia porzuconych trupów aut w miastach
2. MIejsca =/= zapotrzebowaiu na nie
3. Co z mieszkańcami centrum kontra przyjezdni do galerii na zakupy
4. Miejsca przy dworcach pkp - jak każdy zostawi na czas wyjazdu to bedzie meksyk.
PS - Chuja ma rację, za proste by to było. nie chce mi się rozpisywać ale,
1. kwestia porzuconych trupów aut w miastach
Pomimo tego, że są płatne miejsca parkingowe, jakoś zauważam, że trupy są porzucane i nikt z tym nic nie robi. Co tu zmieniają płatne miejsca parkingowe?
Kwestia trupów aut nie jest tak łatwa do rozwiązania i płatne parkingi nie mają z nią nic wspólnego.
2. MIejsca =/= zapotrzebowaiu na nie
I co z tego?
3. Co z mieszkańcami centrum kontra przyjezdni do galerii na zakupy
A nie wystarczy wydzielić kilka miejsc mieszkańcom, malując na nich koperty?
4. Miejsca przy dworcach pkp - jak każdy zostawi na czas wyjazdu to bedzie meksyk.
Musi mieć gdzie zostawić, nie rozumiesz?
Musi mieć gdzie zostawić, nie rozumiesz?
Jak to Musi ?
Gówno musi.
Jak się chce kożystać z dobrodziejstwa mieszkania w mieście, to trzeba też akceptowac trudności z tym związane.
Nie ma przymusu posiadania samochodu.
Zanim zostaniesz posiadaczem samochodu, zastanów się, czy będziesz miał gzdie zaparkować.
NIE ODWROTNIE: "Mam samochód, miasto/państwo/mama/tata musi mi zapewnić miejsce parkingowe.
Rób sobie Cejrowski te rewolucje u siebie w Ekwadorze!
Jak się chce kożystać z dobrodziejstwa mieszkania w mieście, to trzeba też akceptowac trudności z tym związane.
Też tak macie, że jak ktoś popełnia tak rażące błędy to odechciewa wam się z nim dyskutować?
Za Cejrowskiego NIE zawsze piwo.
Jak to Musi ?
Gówno musi.
Ty naprawdę nie zrozumiałeś? To, że są sobie parkometry nie znaczy, że znaki drogowe i kodeks nie obowiązuje. Jak nie będzie miał miejsca, to nie zostawi samochodu i to, czy będzie musiał płacić, czy nie, niczego nie zmieni.
Nie ma przymusu posiadania samochodu.
To bardzo ciekawy punkt widzenia. Mnie się zawsze wydawało, że życie w mieście to łatwiejszy dostęp do dorobku cywilizacyjnego, a tu widzę usprawiedliwienie dla nieuzasadnionych utrudnień.
Zanim zostaniesz posiadaczem samochodu, zastanów się, czy będziesz miał gzdie zaparkować.
NIE ODWROTNIE: "Mam samochód, miasto/państwo/mama/tata musi mi zapewnić miejsce parkingowe.
Chwileczkę. Jako posiadacz samochodu płacę podatki zawarte w cenie paliwa. Co otrzymuję w zamian? Nie są to ani drogi publiczne, ani autostrady, ani bezpieczeństwo i nie są to również miejsca parkingowe. Co zatem otrzymuję w zamian?
Jeżeli ze mnie zdzierają, niech coś mi dadzą w zamian. Nie są w stanie? Niech się odwalą od moich pieniędzy.
Zapominasz, że miejsca parkingowe pod blokami na osiedlu, pod domem itp. to co innego, niż miejsca parkingowe w centrum. W centrum zawsze jest z tym problem, ale parkometry tego problemu w żaden sposób nie rozwiązują i nie zapobiegają innym.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów