Chrome i Firefox, bez żadnych zabezpieczeń i ostrzeżenia przechowują wszystkie zapamiętane przez ciebie hasła
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Jakim trzeba być idiotą, żeby dać "zapamiętaj hasło" na publicznym kompie!? I znowu, jakim trzeba być idiotą, żeby zostawić prywatnego laptopa, na chwilę bez zabezpieczenia go hasłem!? No kurwa mać...
ja mam hasło główne w Firefox i nie ma problemu
Polecam programik LastPass.
Koleś pluje się na to, że w firefoxie dają rozwiązanie od ręki na jego problem.. No jakim trzeba być idiotą, skoro widzi że jest taka opcja a boi się o swoje hasła to niech z niej skorzysta, przecież rozwiązanie ma pod nosem..
Wystarczy nie dawać zapamiętaj i po kłopocie.
Dziewczynki zapraszam na pw
Dzieki ten opcji, pomogłem odzyskać hasła koledze, któremu zmarł ojciec. Podejrzewam, że bez opcji zapamietywania wszystko by przepadło. A jeśli ktoś jest na tyle głupi żeby zapamietywać hasła na publicznym komputerze to jakos mi go nie szkoda
Ja pierdole informatycy sie odezwali. Tylko ,że ludzie starsi też chcą czasami skorzystać z komputera i nie są takimi profesorami jak wy. Dosyć przypadkowo można przycisnąć zapamiętaj w pośpiechu. A wy sikacie
Boze kurwa jakim trzeba byc idiota zeby o tym robic filmik.
"Laptopa przyniesionego do szkoły i mają do niego dostęp koledzy"
Jakim trzeba być przygłupem...
Swoją drogą, nie widzę w tym nic złego że ma się podgląd jawności haseł zapisanych w menedżerze. Po pierwsze, menedżer haseł to usługa z której korzysta się na prywatnym komputerze (!) - czyli takim do którego tylko MY mamy dostęp.
Więc racjonalne jest jego zabezpieczenie w maksymalny sposób.
Druga sprawa, to idąc tym tokiem rozumowania że hasła wpisane w przeglądarce nie powinny być możliwe do odczytu... Hasła, które widzimy w formie gwiazdek czy kropek - również da się odczytać. Jedna prosta sztuczka polegająca na zmianie nazwy atrybutu użytego w kodzie...
Także bez przesady, nie rozumiem co w tym jest takiego złego ? Dziwi mnie że ten filmik pojawił się na głównej.
Jakim trzeba być przygłupem...
Swoją drogą, nie widzę w tym nic złego że ma się podgląd jawności haseł zapisanych w menedżerze. Po pierwsze, menedżer haseł to usługa z której korzysta się na prywatnym komputerze (!) - czyli takim do którego tylko MY mamy dostęp.
Więc racjonalne jest jego zabezpieczenie w maksymalny sposób.
Druga sprawa, to idąc tym tokiem rozumowania że hasła wpisane w przeglądarce nie powinny być możliwe do odczytu... Hasła, które widzimy w formie gwiazdek czy kropek - również da się odczytać. Jedna prosta sztuczka polegająca na zmianie nazwy atrybutu użytego w kodzie...
Także bez przesady, nie rozumiem co w tym jest takiego złego ? Dziwi mnie że ten filmik pojawił się na głównej.
Jeżeli ktoś pozna wasze hasła to będzie je znać więc nie pokazujcie ich nikomu żeby nie zapamiętali ich i nie logowali się na wasze profile. Ot genialna konkluzja.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów