Zobaczcie co można znaleźć w Waszej ulubionej Biblii
Czy Jezus przynosi pokój?
TAK: "Pokój zostawiam wam, pokój mój daję wam." J 14, 27
NIE: "Nie sądźcie, że przyszedłem pokój przynieść na ziemię. Nie przyszedłem przynieść pokoju, ale miecz." Mt 10, 34
"Czy myślicie, że przyszedłem dać ziemi pokój? Nie, powiadam wam, lecz rozłam." Łk 12, 51
Czy to Bóg stworzył zło czy ludzie?
Bóg: Ja tworzę światło i stwarzam ciemności,
sprawiam pomyślność i stwarzam niedolę.
Ja, Pan, czynię to wszystko. Iz 45, 7
Człowiek: Bo Ty nie jesteś Bogiem, któremu miła nieprawość,
złego nie przyjmiesz do siebie w gościnę. Ps 5, 5
Sporo nieścisłości i absolutnie sprzecznych informacji.
Większość pójdzie do piekła
Mt 7:13
13 Wchodźcie przez ciasną bramę! Bo szeroka jest brama i przestronna ta droga, która prowadzi do zguby, a wielu jest takich, którzy przez nią wchodzą. 14 Jakże ciasna jest brama i wąska droga, która prowadzi do życia, a mało jest takich, którzy ją znajdują!
Biblia stanowczo popiera sadolowe podejście do kobiet
1 Kor 11:3
3 Chciałbym, żebyście wiedzieli, że głową każdego mężczyzny jest Chrystus, mężczyzna zaś jest głową kobiety, a głową Chrystusa - Bóg.
Jeszcze kilka przykładów mizoginizmu
Rdz 3:16
16 Do niewiasty powiedział: <<Obarczę cię niezmiernie wielkim trudem twej brzemienności, w bólu będziesz rodziła dzieci, ku twemu mężowi będziesz kierowała swe pragnienia, on zaś będzie panował nad tobą>>
Ef 5:22
22 Żony niechaj będą poddane swym mężom, jak Panu, 23 bo mąż jest głową żony, jak i Chrystus - Głową Kościoła: On - Zbawca Ciała.
Rdz 19:5 okazuje się, że lepiej żeby zgwałcono wasze córki, niż waszych gości
5 wywołali Lota i rzekli do niego: «Gdzie tu są ci ludzie, którzy przyszli do ciebie tego wieczoru? Wyprowadź ich do nas, abyśmy mogli z nimi poswawolić!» 6 Lot, który wyszedł do nich do wejścia, zaryglowawszy za sobą drzwi, 7 rzekł im: «Bracia moi, proszę was, nie dopuszczajcie się tego występku! 8 Mam dwie córki, które jeszcze nie żyły z mężczyzną, pozwólcie, że je wyprowadzę do was; postąpicie z nimi, jak się wam podoba, bylebyście tym ludziom niczego nie czynili, bo przecież są oni pod moim dachem!»
Mały kwiatek na koniec:
Ps 137:9
9 Szczęśliwy, kto schwyci i rozbije
o skałę twoje dzieci.
Macie swoją księgę moralności.
Czy Jezus przynosi pokój?
TAK: "Pokój zostawiam wam, pokój mój daję wam." J 14, 27
NIE: "Nie sądźcie, że przyszedłem pokój przynieść na ziemię. Nie przyszedłem przynieść pokoju, ale miecz." Mt 10, 34
"Czy myślicie, że przyszedłem dać ziemi pokój? Nie, powiadam wam, lecz rozłam." Łk 12, 51
Czy to Bóg stworzył zło czy ludzie?
Bóg: Ja tworzę światło i stwarzam ciemności,
sprawiam pomyślność i stwarzam niedolę.
Ja, Pan, czynię to wszystko. Iz 45, 7
Człowiek: Bo Ty nie jesteś Bogiem, któremu miła nieprawość,
złego nie przyjmiesz do siebie w gościnę. Ps 5, 5
Sporo nieścisłości i absolutnie sprzecznych informacji.
Większość pójdzie do piekła
Mt 7:13
13 Wchodźcie przez ciasną bramę! Bo szeroka jest brama i przestronna ta droga, która prowadzi do zguby, a wielu jest takich, którzy przez nią wchodzą. 14 Jakże ciasna jest brama i wąska droga, która prowadzi do życia, a mało jest takich, którzy ją znajdują!
Biblia stanowczo popiera sadolowe podejście do kobiet
1 Kor 11:3
3 Chciałbym, żebyście wiedzieli, że głową każdego mężczyzny jest Chrystus, mężczyzna zaś jest głową kobiety, a głową Chrystusa - Bóg.
Jeszcze kilka przykładów mizoginizmu
Rdz 3:16
16 Do niewiasty powiedział: <<Obarczę cię niezmiernie wielkim trudem twej brzemienności, w bólu będziesz rodziła dzieci, ku twemu mężowi będziesz kierowała swe pragnienia, on zaś będzie panował nad tobą>>
Ef 5:22
22 Żony niechaj będą poddane swym mężom, jak Panu, 23 bo mąż jest głową żony, jak i Chrystus - Głową Kościoła: On - Zbawca Ciała.
Rdz 19:5 okazuje się, że lepiej żeby zgwałcono wasze córki, niż waszych gości
5 wywołali Lota i rzekli do niego: «Gdzie tu są ci ludzie, którzy przyszli do ciebie tego wieczoru? Wyprowadź ich do nas, abyśmy mogli z nimi poswawolić!» 6 Lot, który wyszedł do nich do wejścia, zaryglowawszy za sobą drzwi, 7 rzekł im: «Bracia moi, proszę was, nie dopuszczajcie się tego występku! 8 Mam dwie córki, które jeszcze nie żyły z mężczyzną, pozwólcie, że je wyprowadzę do was; postąpicie z nimi, jak się wam podoba, bylebyście tym ludziom niczego nie czynili, bo przecież są oni pod moim dachem!»
Mały kwiatek na koniec:
Ps 137:9
9 Szczęśliwy, kto schwyci i rozbije
o skałę twoje dzieci.
Macie swoją księgę moralności.