Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
W kulki gram i wielką sensację robią.
Od "kulek", to się proszę odpitolić.
refleks świetlny to jest, albo..... Nibiru
W opisie ze strony, na której to znalazłam też była o tym wzmianka. I o planecie X.
Krzyks, myśl! Wiem, że potrafisz. Zdolny chłopak jesteś
Zawsze chciałem to powiedzieć, ale jakoś wszyscy mnie ubiegali. To niewątpliwie jest, proszę państwa, okoń.
A na serio - stawiam na złudzenie optyczne zwane fatamorganą, tylko gdzieś wyżej, w związku z jakimiś zaburzeniami temperatur w warstwach atmosfery. Może to jeden z efektów el nino?
Tyś sam jak ten okoń
A na serio, zawsze myślałam, że El Niño ma raczej coś wspólnego z burzą i wiatrem
Jak to jest prawdziwe to mamy wszyscy przejebane
Wiem, NASA kłamie tak jak wszyscy
Wiedziałem kurwa, wiedziałem że mamy dwa księżyce.
Gwiezdne Wojny?
Mieszkam w górach i często (jakoś raz na kwartał) widuję podobne zjawisko. U mnie wygląda to nieraz dużo ciekawiej, bo bywa, że Słońce znika za masywem górskim ale wciąż widoczne jest halo. No właśnie: "halo". Są różne zjawiska pod tą samą nazwą. To, co ja zazwyczaj widzę, to ćwiartka tzw. "łuku stycznego". Wygląda to tak, jakby w chmurach zaświeciło drugie słońce. Świeci niesamowicie mocno, jednak czuć wyraźną różnicę: gdy zwróci się twarz do Słońca, czuć ciepło w postaci promieniowania. Światło z "halo" jest równie intensywne, ale jest zimne.
Troszkę więcej można poczytać tu: pl.wikipedia.org/wiki/Halo_(zjawisko_optyczne) .
Jest to ułamek wiedzy o całym zjawisku, jednak pomaga utrzymać zwieracze, widząc "UFO" i zasnąć wieczorem gez lęków.
Patrz, całe życie mieszkałam w górach a słyszałam tylko o 'widmie brockenu'.
Dzięki za ciekawostkę
Jeste ekspetem gwiazda betlejemska
Myślisz, że jednak to prawda? I on jednak istniał?
nie wiem i nie chcę wiedzieć, nie jest to mi do niczego potrzebne, dlatego ignoruję ten temat jak i komentarze pod nim.
To po chuj się wypowiadasz? Obyś bana dostał za komentarz chuja wnoszący do tematu.
To co w tym filmiku jest takiego niesłychanego, jest ta święcąca chmura ( co zostało już wyżej wyjaśnione )
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów