Opis bez opisu, opisujący opisowość opisowości opisanego opisu.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
🔥
Spowodowała kolizję i uciekała
- teraz popularne
W kulki gram i wielką sensację robią.
refleks świetlny to jest, albo..... Nibiru
Zawsze chciałem to powiedzieć, ale jakoś wszyscy mnie ubiegali. To niewątpliwie jest, proszę państwa, okoń.
A na serio - stawiam na złudzenie optyczne zwane fatamorganą, tylko gdzieś wyżej, w związku z jakimiś zaburzeniami temperatur w warstwach atmosfery. Może to jeden z efektów el nino?
A na serio - stawiam na złudzenie optyczne zwane fatamorganą, tylko gdzieś wyżej, w związku z jakimiś zaburzeniami temperatur w warstwach atmosfery. Może to jeden z efektów el nino?
to jest przerosnieta gwiazda
Wiedziałem kurwa, wiedziałem że mamy dwa księżyce.
Gwarą jadę i stawiam spację przed znakami interpunkcyjnymi. Zdania zaczynam z małej litery tylko po to aby zdenerwować takiego capa jak ty leszczu.
Post ma charakter satyryczny i nie ma na celu kogokolwiek obrażać ani nawoływać do nienawiści.Gwarą jadę i stawiam spację przed znakami interpunkcyjnymi. Zdania zaczynam z małej litery tylko po to aby zdenerwować takiego capa jak ty leszczu.
Buzie widze w tym teczu!!
~Nie daję piw Ratoshiemu
Żadna z planet. Okiem nieuzbrojonym są wielkości gwiazdy. Na mój gust to Słońce poboczne.
Mieszkam w górach i często (jakoś raz na kwartał) widuję podobne zjawisko. U mnie wygląda to nieraz dużo ciekawiej, bo bywa, że Słońce znika za masywem górskim ale wciąż widoczne jest halo. No właśnie: "halo". Są różne zjawiska pod tą samą nazwą. To, co ja zazwyczaj widzę, to ćwiartka tzw. "łuku stycznego". Wygląda to tak, jakby w chmurach zaświeciło drugie słońce. Świeci niesamowicie mocno, jednak czuć wyraźną różnicę: gdy zwróci się twarz do Słońca, czuć ciepło w postaci promieniowania. Światło z "halo" jest równie intensywne, ale jest zimne.
Troszkę więcej można poczytać tu: pl.wikipedia.org/wiki/Halo_(zjawisko_optyczne) .
Jest to ułamek wiedzy o całym zjawisku, jednak pomaga utrzymać zwieracze, widząc "UFO" i zasnąć wieczorem gez lęków.
Troszkę więcej można poczytać tu: pl.wikipedia.org/wiki/Halo_(zjawisko_optyczne) .
Jest to ułamek wiedzy o całym zjawisku, jednak pomaga utrzymać zwieracze, widząc "UFO" i zasnąć wieczorem gez lęków.
ala963 napisał/a:
@up Mamy dwa, w tym jeden pyłowy. .
Podchodząc tak do sprawy to nie dwa a trzy bo są dwa pyłowe
Post ma charakter satyryczny i nie ma na celu kogokolwiek obrażać ani nawoływać do nienawiści.Gwarą jadę i stawiam spację przed znakami interpunkcyjnymi. Zdania zaczynam z małej litery tylko po to aby zdenerwować takiego capa jak ty leszczu.
To okrągłe na bez chmurnym niebie wygląda jak księżyc, lecz zastanawia mnie dziwne położenie właśnie jego względem słońca oraz tej jasnej kuli która jest pokazana przy słońcu.
Ps. Oglądam zdjęcia zjawiska zwanego "Halo" i to jednak nie jest to co widzimy na powyższym filmie.
Ps. Oglądam zdjęcia zjawiska zwanego "Halo" i to jednak nie jest to co widzimy na powyższym filmie.
Halo jest niezwykle rzadkim zjawiskiem. Nic dziwnego, że nie widziałeś nic podobnego na innych zdjęciach.
Mogę się mylić (niech jakiś ekspert mnie poprawi):
na filmie widzę Słońce dużo poniżej 45° względem horyzontu. Stąd wnioskuję, że zdecydowana większość światła została odbita od lustra wody w kierunku świecącej chmury. Tutejszy efekt halo został według mnie mocno przez to spotęgowany. Na filmie "halo" (jeśli to faktycznie halo) jest jakby w połowie odległości między Słońcem a horyzontem, więc może zaszła tu jakaś kumulacja odbić i załamań...
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów