📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
10 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:26
Brak wykształcenia, czy elementarnej wiedzy na temat wysyłania aplikacji, to nie powód żeby się z kogoś śmiać.
Widać, że ktoś chce zarobić, pracować a nie siedzieć na bezrobociu i pierdzieć w stołek.
Jeśli komuś zależy na pracy, to ją w końcu znajdzie.
Widać, że ktoś chce zarobić, pracować a nie siedzieć na bezrobociu i pierdzieć w stołek.
Jeśli komuś zależy na pracy, to ją w końcu znajdzie.
"Nie chciało się nosić teczki - teraz trzeba dźwigać woreczki"
NIC, absolutnie NIC nie tłumaczy braku znajomości zasad ortografii panujących w języku ojczystym. Szkoły są bezpłatne i do pewnego wieku obowiązkowe, trzeba było się uczyć.
"Nie chciało się nosić teczki - teraz trzeba dźwigać woreczki"
to jest tak prawdziwe jak nie wiem co
żal chłopa:( teraz jak to czytamy to pewnie jakiś tępy gruby z zalaną mordą od kotleta poseł bez szkoły wpierdala kaczke w śliwkach , nie o taka Polske dziadki nasze walczyły
Dostaje takich życiorysów, cefałek itd dziesiątki z racji mojej pracy i chociaż często są one mega śmieszne, ukazujące brak elementarnej wiedzy, głupote, brak znajomości zasad pisowni, ortografii itd. to dalej spotykam się z takim człowiekiem na rozmowie i jeśli mogę mu pomóc w zatrudnieniu to robie to z przyjemnością! Nie każdy urodził się elokwentny, inteligentny i z umysłem osoby, której nauka nie sprawiała problemu. Gość który pilnuje monitoringu, sprząta Twój garaż, sprzedawca w sklepie to wszystko ludzie którzy zamiast siedzieć na dupie i czerpać zasiłki wybrali pracę za grosze i moim zdaniem są bardziej oważni i należy im się za to wielki szacunek. Zdziwilibyście się także ile osób z wyższym wyksztaleceniem aplikuje i dostaje prace na stanowisko typu kasjer-sprzedawca, lub inny pracownik handlowy itp itd. Czy Ty gdybyś był zwykłym człowiekiem zapierdalającym w pocie czoła, jeżdzącym śmierdzącą komunikacją miejską do pracy 30km od Twojego domu za minimalną krajową, mając w domu 2 małych dzieci potrafiłbyś się chociaż usmiechnąć ??!! zadaj sobie to pytanie zanim zaczniesz się z kogoś śmiać. Od 7 lat pomagam m.in. takim ludziom w zatrudnieniu i nie ma się z czego śmiać. Śmiać mi się chce z synalka albo córeczki jakiegoś nowobogackiego śmiecia, które nie przepracowało solidnie nawet jednego dnia pracy a czuje się lepszy od innych bo ma na dupie markowe spodnie i śmiga dobrą furą i gdy widzi spoconego brudnego chłopa wracającego z pracy z harnasiami w siatce a spogląda z ogródka drogiej resturacji i w rozmowie z kolegom rurkowcem śmieje się z tego dobrego człowieka. Nie raz byłem świadkiem czegoś takiego i nawet kiedyś wdawałem się w dyskusje z takimi śmieciami, ale stwierdziłem ze nie warto. Koniec.
Chce pracować? Chce. Nic tu dla mnie nienormalnego. Nie musi być Einsteinem żeby pracować na układaniu towaru.
Einsteinem być nie musi ale tak jak to JądroChaosu napisał, szkoła podstawowa jest za darmo i obowiązkowa, już nawet nie chodzi o ortografię ale całą składnię jego wypowiedzi: "składam podanie o pracę bo chcę u was pracować" nie no serio? Myśleliśmy że po prostu masz takie hobby.
W internecie jest mnóstwo wzorów jak CV powinno wyglądać, nie uwierzę w to że on nie miał dostępu do internetu, jak nie u siebie w domu to u kogoś z rodziny lub znajomych... O, właśnie rodzina i znajomi - mógł im to chociaż dać do sprawdzenia skoro wie że orłem w tej dziedzinie nie jest.
To że woli pracować zamiast siedzieć i pierdzieć w stołek to mu się jak najbardziej chwali ale w ten sposób przekreśla swoje szanse na zdobycie pracy, zwłaszcza w tych czasach gdzie nawet na zmywak musisz mieć dyplom magistra, 3-letnie doświadczenie i minimum 2 języki obce.
W internecie jest mnóstwo wzorów jak CV powinno wyglądać, nie uwierzę w to że on nie miał dostępu do internetu, jak nie u siebie w domu to u kogoś z rodziny lub znajomych... O, właśnie rodzina i znajomi - mógł im to chociaż dać do sprawdzenia skoro wie że orłem w tej dziedzinie nie jest.
To że woli pracować zamiast siedzieć i pierdzieć w stołek to mu się jak najbardziej chwali ale w ten sposób przekreśla swoje szanse na zdobycie pracy, zwłaszcza w tych czasach gdzie nawet na zmywak musisz mieć dyplom magistra, 3-letnie doświadczenie i minimum 2 języki obce.
Dla czego brak elementarnej wiedzy porównuje się z wrodzoną elokwencją i wyjątkowymi umiejętnościami czy talentami. Ja pierdole SZKOŁA PODSTAWOWA nie jest zbyt wygórowaną instytucją. Czy naprawdę tak ciężko przyswoić sobie, że pisze się "budowlanką" a nie "budowlankom"?
I skoro taka osoba ma świadomość własnego kretynizmu to powinien dać to do napisania komuś, kto umie to robić. Trudna sytuacja życiowa nikogo nie tłumaczy z braku szarych komórek.
A tak na marginesie....czy ten charakter pisma ma choć cień szansy należeć do tego półgłówka bez szkoły? Nie sądzę.
Więc cały temat do wyjebania.
I skoro taka osoba ma świadomość własnego kretynizmu to powinien dać to do napisania komuś, kto umie to robić. Trudna sytuacja życiowa nikogo nie tłumaczy z braku szarych komórek.
A tak na marginesie....czy ten charakter pisma ma choć cień szansy należeć do tego półgłówka bez szkoły? Nie sądzę.
Więc cały temat do wyjebania.
Szkoda tylko, że błędów ortograficznych tyle co
w dobrej kaszy skwarków.
Tekst prosty ale nie prostacki.
Szkoda tylko, że błędów ortograficznych tyle co
w dobrej kaszy skwarków.
Pierolenie o Szopenie. Wiele takich 'Si Wi' codziennie widzę. Część z tych ludzi dostaje robotę. Bo nie mają pisać wypracowań tylko wykonywać robotę.
Jesteś Polakiem, to kurwa szanuj język, którym się posługujesz. Nic nie tłumaczy pogardy dla języka ojczystego. To bardzo dobrze, że woli pójść do pracy za gówniane pieniądze, zamiast stać w kolejce po zasiłek, ale do jasnej kurwy ile można zasłaniać się dysleksją, dysgrafią i innym ''dysgównem''.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów