Może przydać się w wypadku zabłądzenia. Pewna metoda na wyznaczenie czterech stron świata, bez kompasu pod ręką.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 15:58
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:26
A jak sie zgubi w nocy lub w pochmurny dzień? Będzie siedział i czekał na słońce? Myślę, że łatwiej będzie przed wyprawą iść do sklepu i kupić kompas.
Ale mi się w głowie zakręciło z tym mchem,
prawie z krzesła spadłem - pierdole więcej nie wychodzę do lasu.
prawie z krzesła spadłem - pierdole więcej nie wychodzę do lasu.
kiedyś takich rzeczy w podstawówce na geografii uczyli...
Na mech, na korę drzew, na słoje drzewa, na mrowisko, na zegarek, na konary drzew, na trawę, na kościoły, na anteny TVSAT, na gwiazdy, na słoneczniki. Sposobów jest w chuj, ale akurat ten jest cienki.
Romek, kluczowe słowo: kiedyś.
bach, wszędzie na półkuli północnej, na południowej wyznaczysz w ten sposób nie północ, a południe.
Romek, kluczowe słowo: kiedyś.
bach, wszędzie na półkuli północnej, na południowej wyznaczysz w ten sposób nie północ, a południe.
a myślałem, że słońce zachodzi na zachodzie a wschodzi na wschodzie, człowiek się całe życie uczy
Za dnia to wiadomo,nocą to gwiazda polarna,a nie jakieś mchy itd...kurwa
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów