Ból dupy u lewaków z partii Razem i PiSu za 3...2...1...
Ból dupy u lewaków z partii Razem i PiSu za 3...2...1...
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ogólnie jestem za jak najniższymi podatkami. Tylko skąd na wszystkie wydatki publiczne, które idą w miliardy dziennie.
Płacenie wysokich stawek osobom niekwalifikowanym to jest właśnie rozdawnictwo!
Nie wysokich, tylko takich za które można spełnić swoje podstawowe potrzeby. Wynająć mieszkanie, zjeść i się ubrać.
Obecnie pensja minimalna to jest 1355zł. ZA PEŁNY ETAT.
W takim Wrocławiu można za to maksymalnie wynająć najgorszy pokój z 4 Ukraińcami i przeżyć na biedronkowym serze. O cenach warszawskich nawet nie wspominam.
Tylko skąd na wszystkie wydatki publiczne, które idą w miliardy dziennie.
I tu dochodzimy do sedna. Dopóki publiczne pieniądze będą wydatkowane przez debili, którzy nie potrafią liczyć, dopóty będzie to co jest.
Obecnie pensja minimalna to jest 1355zł. ZA PEŁNY ETAT
Naprawdę uważasz że centralne sterowanie rynkiem coś pomoże? Idę o zakład, że gdyby pensja minimalna była na "akceptowalnym" poziomie, szara strefa przyćmiłaby legalny rynek pracy.
Naprawdę uważasz że centralne sterowanie rynkiem coś pomoże? Idę o zakład, że gdyby pensja minimalna była na "akceptowalnym" poziomie, szara strefa przyćmiłaby legalny rynek pracy.
Kiedyś miałem bardzo wolnorynkowe poglądy, ale życie w Polsce nauczyło mnie, że jak popuścisz wyzyskiwaczowi to najchętniej za darmo każe ludziom przychodzić. "Będziecie mieli do CV" albo "Każdego fachowca da się zastąpić skończoną ilością studentów"
BrianGriffin, To w jaki sposób chcesz krytykować osoby zmagające się ze wszystkimi trudami prowadzenia biznesu? na podstawie tego ile zarabiają i ile płacą? Nikt na siłę do pracy nie przyjdzie, mało tego teraz to nawet nikt na siłę cię w tym kraju nie trzyma, jak słyszę takie bzdety na temat jacy to źli ludzie bo mają wielkie firmy i mogli by więcej nam zapłacić a najwięcej tych pretensji mają ci najmniej wartościowi pracownicy, co cały dzień jeden guzik obsługują, bo każdy, absolutnie każdy jeden dobry fachowiec w swojej dziedzinie zarobi odpowiednie pieniądze, albo zmieni firmę
Rządziłeś kiedyś krajem? nie? to nie narzekaj na podatki.
Nie trzeba być piekarzem żeby powiedzieć że chujowa bułka jest chujowa.
Prosta Ekonomia to rak na zdrowym ciele internetu, wymyślają proste historyjki jak dla upośledzonych które dzieją się w wymyślonym świecie nie mającym nic wspólnego z rzeczywistością.
P.S. Podejście pt.: przedsiębiorca=wyzyskiwacz już przerabialiśmy. Podnosimy się z tego do tej pory.
Opiera się on na fałszywym założeniu, że przedsiębiorcy z racji bycia przedsiębiorcami znają się na ekonomii. Otóż mnie, wcale nie trzeba być np. schizofrenikiem-praktykiem aby być psychiatrą albo inaczej: nie trzeba być pacjentem aby stawiać słuszne diagnozy.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów