Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Przecież mozna tam wsadzić V8
czytałem o tym, zrobić się da ale pierdolenia co niemiara, sztuka dla sztuki...
Ja tak samo zrobiłem z pralką, kiedy pierdoła się zepsuła i nie opłacało się jej naprawiać . Nawet kolor się zgadza.
Przecież mozna tam wsadzić V8
Na yt jest cały proces opisany. Jak już ktoś wyżej napisał, od chuja roboty z tym jest, a na koniec i tak macie chujową teslę tyle że z fajnym silnikiem.
Poza tym, nie rozumiem gdzie tu diss na elona, przecież ani on nie założył tesli, ani nie stworzył technologii która pozwoliła ją zbudować. Elon po prostu kupił firmę która produkowała auta elektryczne. A potem pieniążki na rozwój zdobył jak zdobył.
, nie myśl sobie że jestem zwolennikiem elektryków i póki co jest jak mówisz ale jestem pewien że wszystko będzie iść w kierunku: wydajnych pojemnościowo akumulatorów (lub sprawnych ogniw), gęstej sieci dystrybutorów ładowania i to w dodatku ultra szybkiego ładowania (akurat kwadrans na mała kawkę). Natomiast jakie będą minusy w przyszłości przeciętnie inteligentny już się domyśla...
Za możliwość szybkiego ladowabie w trasie zapłacisz za równowartość 100km 2-3 razy tyle co za paliwo konwencjonalne. Tani prąd = wolne ładowanie. Cała filozofia elektrowozów polegać będzie na zniewoleniu czasom wydajności. Chcesz nocować na stacji na autstradzie masz tani prąd, chcesz szybko to plac 5-6zl za kWh a spalanie auta o klasie Tesli to ok 18-25kwh na 100km. Małe auta miejskie schodza do 7-10 co daje nawet 60zl za 100km. Dla tych co myślą ze będzie tylko lepiej to ich zmartwię będzie tylko drożej. Prąd będzie kosztował 10-20zl za kWh komercyjnego ładowania na stacjach a w domu 2-3zl ale trwać 12-18H chyba ze masz do chałupy doprowadzony kabel grubości ogórka.
, nie myśl sobie że jestem zwolennikiem elektryków i póki co jest jak mówisz ale jestem pewien że wszystko będzie iść w kierunku: wydajnych pojemnościowo akumulatorów (lub sprawnych ogniw), gęstej sieci dystrybutorów ładowania i to w dodatku ultra szybkiego ładowania (akurat kwadrans na mała kawkę). Natomiast jakie będą minusy w przyszłości przeciętnie inteligentny już się domyśla...
Jak narazie gesta siec dystrybytorów powoduje notoryczne blackouty np w Niemczech. Technologia pchana slepo przez ekolobby bez żadnego pomyślunku, a w przyszłosci tak jak piszesz bedziesz niegrzeczny to zapierdalasz z buta do pracy
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów