📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Drzewo się tak rozleciało ponieważ duże natężenie prądu przy uderzeniu pioruna natychmiast gotuję wodę zawartą w drzewie, zwiększa się ciśnienie i bum
[ Dodano 2024-07-08, 00:21 ]
Nawet widać parę gdy drzewo się rozlatuje:)
[ Dodano 2024-07-08, 00:21 ]
Nawet widać parę gdy drzewo się rozlatuje:)
W Józka pierun strzelil...
@Henboh: Zgodzę się ale mimo wszystko uważam że należy edukować a ewentualne błędy poprawiać. Widziałem multum ludzi którzy zabijali trzmiele mówiąc że to bąki (swoją drogą są lepszymi zapylaczami od pszczół bo operują w cięższych warunkach jak i w zimniejszych temperaturach), również multum osób myliło padalca z wężem, czy zaskrońca ze żmiją i je zabijało. Jeżeli choć kilka osób uda się oświecić i dzięki temu nie będą zabijać pożytecznych zwierząt to już uważam to za swojego rodzaju sukces.
Wydaje mi się że kruki unikają miast głównie dlatego że ciężej niż w lesie jest znaleźć pokarm, tym bardziej że lubują się w mięsie i padlinie. Do średniowiecza kruki mieszkały blisko osad ludzkich. Można sobie wyobrazić jak walały się wszędzie reszki mięsa inne części odzwierzęce przy produkcji skór, garmażerki itp. Padniętych mniejszych zwierząt też nikt specjalnie nie zbierał, teraz w miastach to gołębie znikają ledwo wyciągną kopyta Krukom nie pomógł również fakt że chrześcijaństwo okrzyknęło je zwierzętami nieczystymi i zaczęły się na nie polowania co jest paradoksalne bo w kulturze europejskiej w tym słowiańskiej, kilka wieków wcześniej, kruki zajmowały specjalne, wysokie miejsce. Za to sroki od ponad 50 lat prowadzą odwrotną ekspansje ze lasów do miast, świetnie się odnajdują wśród ludzi i łatwiej mają o jedzenie. Swoją drogą bardzo łatwo je oswoić, wystarczą resztki ze stołu takie jak surowe skóry, mięso mielone, jajka, parówki czy nawet kiełbasa z pieprzem, którą uwielbiają. W ten sposób udało mi się zaprząc je do roboty i balkon traktują jako część swojego terytorium a więc nie mam gołębi bo potrafią zabić, balkon czysty jak nigdy, żadnej laksy. No może nie licząc drobnych "podarków" od srok w postaci kolorowych szkiełek, ładnych kamyków itp. W zamian dostają aluminiowe medaliki bo im się podobają i zawsze je zabierają
Wydaje mi się że kruki unikają miast głównie dlatego że ciężej niż w lesie jest znaleźć pokarm, tym bardziej że lubują się w mięsie i padlinie. Do średniowiecza kruki mieszkały blisko osad ludzkich. Można sobie wyobrazić jak walały się wszędzie reszki mięsa inne części odzwierzęce przy produkcji skór, garmażerki itp. Padniętych mniejszych zwierząt też nikt specjalnie nie zbierał, teraz w miastach to gołębie znikają ledwo wyciągną kopyta Krukom nie pomógł również fakt że chrześcijaństwo okrzyknęło je zwierzętami nieczystymi i zaczęły się na nie polowania co jest paradoksalne bo w kulturze europejskiej w tym słowiańskiej, kilka wieków wcześniej, kruki zajmowały specjalne, wysokie miejsce. Za to sroki od ponad 50 lat prowadzą odwrotną ekspansje ze lasów do miast, świetnie się odnajdują wśród ludzi i łatwiej mają o jedzenie. Swoją drogą bardzo łatwo je oswoić, wystarczą resztki ze stołu takie jak surowe skóry, mięso mielone, jajka, parówki czy nawet kiełbasa z pieprzem, którą uwielbiają. W ten sposób udało mi się zaprząc je do roboty i balkon traktują jako część swojego terytorium a więc nie mam gołębi bo potrafią zabić, balkon czysty jak nigdy, żadnej laksy. No może nie licząc drobnych "podarków" od srok w postaci kolorowych szkiełek, ładnych kamyków itp. W zamian dostają aluminiowe medaliki bo im się podobają i zawsze je zabierają
Ojciec mi opowiadał że jak piorun przywalił kiedyś im w strych to jedną krokiew rozsadziło na wykałaczki, które powbijały się do otoczenia. Nie chciało mi się wierzyć że ta historia była prawdziwa, Teraz wierzę.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów