Bardzo dobrze opisujący teraźniejszą sytuację w Polsce
Mam nadzieje że teraz dobrze i nie dostanę warna za nie opisanie wstawki
Tylko, że większość niewierzących tak robi. Mają tak naprawdę w dupie te rytuały, ale ze względów różnorakich chrzczą swoje dzieci i posyłają je do komunii. Kiedy kościół zostanie oddzielony od państwa i świeckość stanie się standardem to wtedy będzie to wyglądało zupełnie inaczej. Jak na razie w szkole jest religia i dzieciak bez pisemnej zgody rodziców nie może się z niej wypisać, a przedmiot religia jest na świadectwie.
DO koniec świata i właśnie przez takich jak ty bojących coś zrobić a chcących aby było lepiej mamy tak jak mamy jesteś HIPOKRYTĄ i koniec i kropka .... chłopie jak ty tak możesz żyć oszukujesz siebie , rodzinne , znajomych żal mi ciebie
do Koniec Świata ja nie mam 29 lat mam 1 i jestem małą dziewczynką........
mam 13:)
Ateista to dla mnie tylko ten, kto sie wypisał z Kościoła. Chrzest, pierwszą komunie, bierzmowanie można uniewarznić. Cała reszta to pseudoateiści, debile, którzy chcą być modni. Im mniej ludzi w kosciolach tym wiecej ciapatych w danym kraju. Szanujmy Kosciol
Ja pierdolę, ale ty jesteś uparty. Wszyscy, którzy mnie znają wiedzą, że nie wierzę. Ja jedynie nie wystąpiłem z kościoła i mam te wszystkie sakramenty na koncie. Teraz, kurwa, ateiści podzielą się na prawdziwych i nieprawdziwych, a ty będziesz decydował kto jest prawdziwy. Nie wierzę, że prawie 30-letni facet ma taką srakę we łbie i nie rozumie prostych rzeczy.
@massdeath
Ty również masz problemy z myśleniem?
Do konca swiata
co oddzielenie kościoła od państwa ma do chrzczenia twoich bękartów ? To się nazywa hipokryzja, oczekujesz czegoś od instytucji kościelnej, mimo że nie uznajesz tego. Nie chcesz posyłać dziecka na religie, to nie rób tego, pisemna zgoda na wypisanie dziecka jest taka męcząca ? Wszystko można załatwić, ale najlepiej płakać przed kompem, że zły kościół niewoli laicki naród.
Używanie mózgu nie jest twoją mocną stroną, tak więc EOT.