📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:34
📌
Konflikt izraelsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 17:47
Witaj użytkowniku sadistic.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Dzieki za tutorial.
Proste rozwiązanie. Wystarczy zmodyfikować karty tak, że chip będzie się uaktywniał gdy kartę będziemy trzymać między palcami. Wtedy żaden czytnik nie straszny.
"możesz powiedzieć w banku, że chcesz kartę bez RFID"
drodzy państwo.. gówno prawda!!
Tak się składa, że nigdy nie wierzyłem w ich zabezpieczenia i jak mi się kończyła data starej zwykłej karty to zadzwoniłem i zamówiłem kartę bez paypassów (okres kiedy paypass dopiero co wprowadzali) i tych innych szajsów a zgadnijcie co przyszło
Poszedłem do banku oddać kartę i zamówić drugą, ale Pani powiedziała że nie ma kart bez paypass'u, czyli krótko mówiąc znów nas ruchają a my nie możemy nic z tym zrobić.
drodzy państwo.. gówno prawda!!
Tak się składa, że nigdy nie wierzyłem w ich zabezpieczenia i jak mi się kończyła data starej zwykłej karty to zadzwoniłem i zamówiłem kartę bez paypassów (okres kiedy paypass dopiero co wprowadzali) i tych innych szajsów a zgadnijcie co przyszło
Poszedłem do banku oddać kartę i zamówić drugą, ale Pani powiedziała że nie ma kart bez paypass'u, czyli krótko mówiąc znów nas ruchają a my nie możemy nic z tym zrobić.
Jeśli nie zapomnę, to jutro napiszę, czy folia aluminiowa działa jako ochrona.
@up
działa ale estetyczniej wygląda inwestycja w specjalne etui
działa ale estetyczniej wygląda inwestycja w specjalne etui
wielkie mi halo, nie trzeba byc geniuszem zeby domyśleć sie ze jeśli karta działa na zasadzie sygnału radiowego i w taki sposób łączy się z terminalem by opłacić rachunek to jest możliwość przechwycenia takiego sygnału, stworzenie sprzętu który odczyta sygnał i przetworzy go na dane możłiwe do skopiowania to raczej zaden problem, elektroniczni złodzieje nie takim wyzwaniom podołali. mowiac szczerze ten microchip musi być dla nich czyms w rodzaju "manny z nieba".
Dobrze wiedzieć. Muszę chronić te miliony, które przechowuję na swoim koncie...
Ilość zapytań w google wzrosła z rejonu Polski;D. Nawet jak masz te dane nie jest tak prosto wypłacić kasę;D
Największy przekręt to ten, że zbierają dane z każdych twoich zakupów. Wiedzą gdzie jesteś, jak się odżywiasz, co czytasz, no po prostu wszystko, za co płacisz kartą.
Dlatego ja płacę tylko gotówką.
Dlatego ja płacę tylko gotówką.
do przeprowadzenia transakcji internetowej za pomocą karty płatniczej poza numerem karty i datą ważności jest potrzebny jeszcze kod CVC2 z tyłu karty, a przecież takiego nie zapisuje się na tym chipie RFiD
@up Ale tutaj nikt nie mówi o transakcjach internetowych tylko zbliżeniowych i kopiowaniu kart.
@2up A kogo kurwa obchodzi to, że kupujesz szarą srajtaśmę w biedronce?
@2up A kogo kurwa obchodzi to, że kupujesz szarą srajtaśmę w biedronce?
Najlepsze jest to, że są czytniki RFID z zasięgiem do 2 metrów, przechodzisz po centrum handlowym i masz tysiące numerów kart kredytowych ludzi, którzy nie umieją chronić swoich danych albo nie rozumieją tego, że mogą być stanowczo wykochani w dupę. A potem płacz, że pieniążki zniknęły.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów