Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Jebany śmieć mam nadzieję, ze dostanie 6.000PLN grzywny i będzie miał nauczkę.
I wg Ciebie 6000 kary wpłacone do skarbu państwa pomoże tej rodzinie. Następny głupi leming.
Pewnie pijesz do odpowiednich przepisów o pierwszeństwie pieszych oraz zakazie wyprzedzania na przejściu? Co z tego, że przepisy bzdurne i to z ich powodu dochodzi do takich wypadków? Stosujmy, kurwa wszystkie bez zastanowienia.
A kim Ty jestes by decydowac ktore przepisy sa wlasciwe? W calym cywilizowanym swiecie w miastach kierowcy jezdza wolno i zatrzymuja sie jak widza przechodnia, a w pl pan kierowca sie denerwuje, ze musi uwazac przy przejsciach i naciskac hamulec... na szczescie mentalnosc sie zmienia, bo w duzych miastach w pl ludzie zaczynaja naprawde kulturalnie jezdzic i w takim wroclawiu to wiekszosc sie zatrzymuje jak widzi przechodnia. czasami mentalnosc zmienia sie szybciej niz przepisy.
A kim Ty jestes by decydowac ktore przepisy sa wlasciwe? W calym cywilizowanym swiecie w miastach kierowcy jezdza wolno i zatrzymuja sie jak widza przechodnia, a w pl pan kierowca sie denerwuje, ze musi uwazac przy przejsciach i naciskac hamulec... na szczescie mentalnosc sie zmienia, bo w duzych miastach w pl ludzie zaczynaja naprawde kulturalnie jezdzic i w takim wroclawiu to wiekszosc sie zatrzymuje jak widzi przechodnia. czasami mentalnosc zmienia sie szybciej niz przepisy.
Obowiązki kierowcy względem pieszego są jednoznacznie określone w przepisach. W art. 26 Prawa o ruchu drogowym czytamy:
1) Kierujący pojazdem, zbliżając się do przejścia dla pieszych, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustąpić pierwszeństwa pieszemu znajdującemu się na przejściu.
2) Kierujący pojazdem, który skręca w drogę poprzeczną, jest obowiązany ustąpić pierwszeństwa pieszemu przechodzącemu na skrzyżowaniu przez jezdnię drogi, na którą wjeżdża.
Mówiąc wprost - przed przejściem mamy obowiązek zatrzymać się tylko wtedy, gdy znajduje się na nim pieszy. Jeśli zbliża się do zebry lub czeka na przepuszczenie przez kierowców, wyłącznie od naszej dobrej woli zależy, czy się zatrzymamy.
Tak wiec: zatrzymywanie się na ruchliwej drodze tylko dlatego, że się chce być uprzejmym, powinno być zgłaszane jako próba zabójstwa za pomocą innego kierowcy
DzidaZawodnik napisał/a:
Jebany śmieć mam nadzieję, ze dostanie 6.000PLN grzywny i będzie miał nauczkę.
BundyR napisał/a
ja pierdolę, mam nadzieję, ze to w Polsce i za swój uczynek dostanie srogie zawiasy
nie są dla dla pewnych osób (Zezrox987, Misiek_KRK) oczywistą, nawet zabawną choć smutną zarazem, ironią to polecam w kwestii interpretacji wziąć się w garść. Tylko wiecie, nie dosłownie
Obowiązki kierowcy względem pieszego są jednoznacznie określone w przepisach. W art. 26 Prawa o ruchu drogowym czytamy:
1) Kierujący pojazdem, zbliżając się do przejścia dla pieszych, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustąpić pierwszeństwa pieszemu znajdującemu się na przejściu.
2) Kierujący pojazdem, który skręca w drogę poprzeczną, jest obowiązany ustąpić pierwszeństwa pieszemu przechodzącemu na skrzyżowaniu przez jezdnię drogi, na którą wjeżdża.
Mówiąc wprost - przed przejściem mamy obowiązek zatrzymać się tylko wtedy, gdy znajduje się na nim pieszy. Jeśli zbliża się do zebry lub czeka na przepuszczenie przez kierowców, wyłącznie od naszej dobrej woli zależy, czy się zatrzymamy.
Tak wiec: zatrzymywanie się na ruchliwej drodze tylko dlatego, że się chce być uprzejmym, powinno być zgłaszane jako próba zabójstwa za pomocą innego kierowcy
33 lata na karku a nie rozumie logicznie tego co sam pisze. Czy "zbliżający się do przejścia" to dla ciebie znaczy"znajdujący się na przejściu". Gdy zdajesz prawko i przejedziesz koło osoby stojącej na chodniku przed pasami automatycznie go nie zdajesz.
Niedzieli kierowcy.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów