- Dlaczego na teście są także pytania z fizyki?
- Żeby ratować życie.
- Jakim cudem pytania z fizyki ratują życie?
- Trzymają debili z dala od medycyny.
Kliknij tutaj aby wyświetlić wpis
@upupup.
ale kurwa prawdziwy. Jak widzę i słyszę tych wszystkich pożal się Boże magistrów nauk chujwiejakich, jak ekonomia (niby poważna nauka, a absolwenci porażają), marketing, czy kulturoznawstwo, którzy na widok wzoru na objętość kuli robią wielkie oczy i mówią "a, nie, to nie moja dziedzina. Mnie cyfry przerażają" to sobie myślę ilu takich debili poszło na medycne i obym na takich nie trafił w szpitalu.
Już nie mówię, że trzeba polemizować o teorii strun, ale duże tak dla matmy na maturze i fizyka tez powinna być obowiązkowa.
Nauki ścisłe, choć nie są moją najmocniejszą stroną, to są jedyną skuteczną metodą segregacji półgłówków od ludzi inteligentnych. Kto nie jest w stanie pojąć podstaw fizyki, czy matematyki nie nadaje się na studia.
Koniec, kropka.
To wytłumacz mi znawco co pominąłem ?
Trochę nie rozumiem... Fizyka w obecnym stanie to wykucie się parudziesięciu wzorów i praw... Nie rozumiem jak można dzięki czemuś takiemu mierzyć inteligencję?
@up
nie wiem jak nowy LDEK/LEK, ale poprzednie LEPy - nie byly nie wiadomo jak trudne, zeby tego nie zdac. Problem jest to napisac na wysoki wynik, ale zdac nie jest wcale tak trudno.
Co niewatpliwie swiadczy o poziomie zza Buga.
Up żeby byś mechanikiem czy kucharzem trzeba coś UMIEĆ ( i to kurwa w konkretnej dziedzie) a nie kurwa jak wyjdzie z uczelni kolejny magisterek nauk nijakich który chuja umie to jak może sie brać za jakaś odpowiedzialną prace