18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (5) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:08
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23

Subskrybuj: youtube.com/user/sietra
Wejdź na FB: facebook.com/sietra.urbex

Wyjazd do Strefy Wykluczenia to duże wyzwanie logistyczne.
W tym poradniku udzielę porad związanych z organizacją wyjazdu, przedstawię praktyczne porady oraz w skrócie przedstawię mój 5 dniowy pobyt w Zonie.

Od razu zaznaczam, że nie wspominam tu o wszystkich zwiedzonych miejscach.

Sponsorem wyprawy jest firma Maripoll:
allegro.pl/listing/user/listin...

Organizatorem wycieczki do Strefy Wykluczenia jest biuro Aliena Tours:
alienatours.pl/

Zapraszam także na blog o wyprawach do zony:
zona86.pl
Zgłoś
wudun 2016-04-11, 23:53 1
Sorry Kurwa ale NIET

Zakrywasz twarz po czym kupujesz wycieczkę w biurze podróży? Do Chorwacji tez w kominiarce jeździsz?

Chłopie zacznij zbierać znaczki bo ty nawet do surwiwalu się nie zbliżyłeś. Jak ja byłem w zonie jeszcze przed stalkerem to ukrainiec druty ciął w ogrodzeniu i był zakaz używania śwatła po zmroku bo od zajebania wojska tam było.
Zgłoś
D................7 2016-04-12, 6:58 3
Kolejna moda pod nazwą "eksploracja". Co z resztą z pojęciem "eksploracji" nie ma nic wspólnego- jak dowodzi słownik języka polskiego.

Ja też napisałem poradnik jak pojechać do zony. Oto on:

1) Wybierz sobie biuro organizujące wycieczkę w takiej formie jak Cię interesuje
2) Zapłać i jedź.

Co ważne: NIE POMYLCIE KOLEJNOŚCI. Punkty są co prawda tylko dwa, ale jeśli ktoś potrzebuje poradnika, żeby wykupić wycieczkę to na 99% jest takim debilem, że lepiej zwrócić uwagę na kolejność...
Zgłoś
p................a 2016-04-12, 17:55
Gdybym był ukraińskim rządem, ustawiłbym już tam dawno bramki na bilety dla dzielnych eksploratorów.
Zgłoś
wudun 2016-04-13, 0:14
@sietra Chcesz surwiwalu? zapraszam na PW. Tyle że po twoich filmach to śmiem twierdzić że wymiękniesz po 12 godzinach. Zaczynamy w styczniu(masz czas na przygotowania) tak jak stoimy zakazany śpiwór, krzesiwo(źródło ognia w ogóle) i bez prowiantu. Na tydzień idziemy w las w Sudety i Izery. Jesteś chętny?
Zgłoś
T................h 2016-04-13, 8:11 1
pietras_ja, przecież trzepią na tym niezłą kasę. Patrz ile w ostatnich 2-3 latach wyjebało filmików z "odkrywanie cmentarzyska ludzkości". Strefa wykluczenia, kurwa zadeptana bardziej niż szlak na Śnieżkę w długi weekend majowy.

Jedyne warte pooglądania materiały to Alone in the Zone 1 i 2, oraz jakiś czas temu ktoś tu wrzucił materiał z wejscia do piwnic pod fabryką Jupiter. Tyle. Cała reszta jest wtórna i bardziej oklepana niż "Kevin sam w domu". I nie pierdolta mi tu o promieniowaniu, bo co prawda zdarzają sie (a zapożyczę z angielskiego) hotspoty gdzie składowano śmieci po neutralizacji skutków katastrofy, ale bez przesady. To że przejdziesz koło takiego miejsca nie oznacza, że jutro Ci włosy wypadną, a pojutrze Ci skóra płatami zejdzie.

Najbardziej mi się podobał materiał który nakręcił AdBuster razem z bratem w podziemiach szpitala w Prypeci, kiedy skończyła im się skala na licznikach Geigera (na bank zajebiste liczniki z militaria.p ) l i zamiast szumieć zaczęły piszczeć to spierdalali jak banda najduchów przez Januszem, który skroił się, że wpierdalają mu czereśnie z działki i goni ich z grabiami.

W jednym z pomieszczeń leży popostu sterta napromieniowanych mundurów strażackich zrzuconych tam w 1986. co prawda w całej piwnicy to nie jest poziom promieniowania równy ziemskiemu, ale liczniki wariują tylko przy tym pomieszczeniu.

Teraz czekam na gromy sypiące się na moją głowie, od grona odkrywców Czarnobyla.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów