📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
58 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Dyzzzio napisał/a:
Ryj zjarany czy mi się wydaje?
spopielony co by to nie znaczyło w tej sytuacji natomiast wydaje mi się że kopnęła w kalendarz od zatrucia gazami ale ekspertem od wulkanów nie jestem...
Dyzzzio napisał/a:
Ryj zjarany czy mi się wydaje?
Chyba tylko jakiś osad z opadu wulkanicznego ją zakleił, ale akcja mocna
Halman napisał/a:
spopielony co by to nie znaczyło w tej sytuacji natomiast wydaje mi się że kopnęła w kalendarz od zatrucia gazami ale ekspertem od wulkanów nie jestem...
Zginęło tam w sumie "tylko" albo aż 11 osób, w sumie z 75 którzy tego dnia wybrali się na wulkan.
Lawina piroklastyczna (mieszanina gazów i popiołów)- tego chyba doświadczyli z bliska
Krak napisał/a:
Lawina piroklastyczna (mieszanina gazów i popiołów)- tego chyba doświadczyli z bliska
Wystarczyło aby poczytali o Pompejach, to by wiedzieli jakie zagrożenie stanowi lawina piroklastyczna, ale czego wymagać po współczesnych głupo-turystach. Ich wiedza ogranicza się do używania smartfona z mediami społecznościowymi...
Ajot napisał/a:
Wystarczyło aby poczytali o Pompejach, to by wiedzieli jakie zagrożenie stanowi lawina piroklastyczna, ale czego wymagać po współczesnych głupo-turystach. Ich wiedza ogranicza się do używania smartfona z mediami społecznościowymi...
ej ja tez jestem głupim turystą a jednak mam jakiś instynkt że jak jest wybuch to trzeba spierdalać a nie nagrywać.
Jak wyjebał Wezuwiusz, to Pompeje leżące 10 km od niego zostały zasypane kilkumetrową warstwą tego pyłu (który jest w dodatku kurewsko gorący). Także drogie dzieci, jak widzicie coś takiego to nie stójcie blisko.
pytolsky napisał/a:
Jak wyjebał Wezuwiusz, to Pompeje leżące 10 km od niego zostały zasypane kilkumetrową warstwą tego pyłu (który jest w dodatku kurewsko gorący). Także drogie dzieci, jak widzicie coś takiego to nie stójcie blisko.
Kiedy drogie dzieci widzą coś takiego to już jest za późno
Tak na chłopski rozum to przynajmniej ryja bym sobie zasłonił bluzą czy koszulką żeby pyłu nie wdychać, ale to na chłopski rozum.
Ona oddychać nie dała rady po gorący pył wypalil jej płuca. Widać że nawet twarz jej spaliło.
Chyba że naczytała się Bravo girl i utkwiło jej w pamięci.
`Bogaty w minerały pył wulkaniczny wykazuje działanie tonizujące, antybakteryjne i oczyszczające. Pomaga w redukcji sebum i łagodzeniu stanów zapalnych.`
Chyba że naczytała się Bravo girl i utkwiło jej w pamięci.
`Bogaty w minerały pył wulkaniczny wykazuje działanie tonizujące, antybakteryjne i oczyszczające. Pomaga w redukcji sebum i łagodzeniu stanów zapalnych.`
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów