Idź w pizdu ze swoimi debilnymi poglądami jak najdalej od Polski.
NecroVision,
Po automatyce i robotyce zapiszesz się do partii, która po kilku latach może wepchnąć sporą liczbę swoich do Parlamentu. Wyobraź sobie, że jesteś w tej grupie... I że później świecisz oczami przed dziennikarką zadającą Ci pytanie o datę Powstania Warszawskiego.
W którym miejscu mój pogląd jest debilny? Szacunek do historii własnej ojczyzny jest według Ciebie czymś złym? To ja Ci w takim razie proponuję skończyć robotykę i wypieprzać na zachód.
Powinieneś odczuwać dumę, że poznajesz historię własnego kraju, jego tradycję i bohaterów, którzy zginęli byś dzisiaj mógł się wymądrzać na forum polskojęzycznym.
Zrozumcie że przeciętny dzieciak ma na to wyjebane i chodzi tam gdzie koledzy. Ale nie o to chodzi, wystarczyło by żeby oficjalnie ( bo w niektórych szkołach to właśnie tak wygląda) religia nie była przedmiotem jak inne, tzn sprawdziany pytania prowadzenie zeszytów. Tylko żeby była rozmową i to bardziej obiektywną i wszystko było by załatwione.
Btw. scenka jak z "gabinet religii" zmienia napis na "gabinet etyki" tak na pewno nie jest anty...
Zastanów się, kto ma paranoję? W tym filmiku nie ma ANI jednego złego słowa na kościół czy chrześcijanizm. Każdy ma prawo do poznania innych systemów etycznych, jeśli się nie zgadzasz to widocznie Ty nie miałeś takiej możliwości. Wszystko co prowadzi do rozszerzenia światopoglądu jest wielkim plusem w życiu dziecka, przekształcającego się w dorosłego człowieka.
A skąd wiesz czy przeciętny dzieciak ma wyjebane? Ja miałem przyjemność chodzić przez 1 rok liceum na etykę. Najciekawsze zajęcia na jakie zdarzyło mi się uczęszczać. Niestety poczciwy księżulek obrabiał mi dupę przed całą klasą podczas ich zajęć z religii. W dodatku ksiądz po kolędzie, oświadczył mi i moim rodzicom, że ponieważ nie uczęszczam na lekcje religii, kościół nie będzie chciał mi w przyszłości udzielić pogrzebu kościelnego, po czym wziął pieniążki chuj jeden uśmiechnął się i wyszedł. Lekcje religii to:
1. Spanie.
2. Odrabianie pracy domowej.
3. "Dyskusja" podczas której gdy podważysz to co mówi facet w sukience, dostaniesz po mordzie powalającym argumentem, o potężnej mocy, typu "bo drogie dziecko tak głosi biblia...".
Wiele razy wdałem się w dyskusję z księdzem no i niestety ale można dostać kurwicy... Tak więc niech mi ktoś powie, czyż to nie jest strata czasu i potencjału intelektualnego młodzieży?
Powinno się wyprowadzić religię ze szkół podstawowych, aby uniknąć indoktrynacji religijnej.
Religia powinna powrócić dopiero w szkole średniej kiedy umysł jest już w miarę rozwinięty i bogaty w wiedzę, ale opcjonalnie. Obok takich przedmiotów jak filozofia, etyka i religioZNAWSTWO.
Religia powinna powrócić dopiero w szkole średniej kiedy umysł jest już w miarę rozwinięty i bogaty w wiedzę, ale opcjonalnie.
I koniecznie trzeba wprowadzić obowiązkową maturę z historii Polski. Obecne licea produkują debili niepotrafiących podać roku wybuchu drugiej wojny światowej, albo zakończenia pierwszej. Politycy mylą Powstanie Warszawskie ze Stanem Wojennym albo obaleniem komunizmu w Europie. To się musi skończyć...