-
-
-
-
-
-
-
hahah żartowałem. Kreacjonizm to kretynizm
Oooooooozzzzjjjjaaaasz GooooolllldddddbbbbbeeeerrrggggTak na prosty rozum patrząc na osiągnięcia fizyków i matematyków: kiedyś uważano że atom to najmniejsza część wszystkiego a prędkość światła jest nieprzekraczalna, mylili się.
Dziś słychać wszem i wobec że wszechświat ma ileś tam lat, za parę lat dojdą do wniosku po jakiś badaniach że się mylili.
nie wiedzą co się działo kilka lat temu(np morderstwo, ,Smoleńsk,) kilkadziesiąt lat temu (np wojna) ale wiedzą co się działo kilkanaście bilionów lat temu
Billion to z angielskiego miliard, jebnąłeś się o parę zer
Liczą i liczą, a mnie ciekawi skąd wzięli informację że wszechświat ma jakąśkolwiek objętość i wiek.
Tak na prosty rozum patrząc na osiągnięcia fizyków i matematyków: kiedyś uważano że atom to najmniejsza część wszystkiego a prędkość światła jest nieprzekraczalna, mylili się.
Dziś słychać wszem i wobec że wszechświat ma ileś tam lat, za parę lat dojdą do wniosku po jakiś badaniach że się mylili.
Racja- nie wiedzą, czy wszechświat ma granice, wiek zakładają, a na zrobienie jakiejś chujowej prezentacji, która tak naprawdę niewiele pokazuje (ten zoom jest tak wspaniały, że nawet kurwa Ziemi nie widać) potrzebowali super programu i kompa najlepszego na świecie. Marnotrawienie czasu, środków i sprzętu, ot co
Trochę przykre, że wolicie pierdolić farmazony o nic niewiedzących naukowcach zamiast spędzić z godzinę i dowiedzieć się czegoś o wszechświecie w którym żyjecie.
nie wiedzą co się działo kilka lat temu(np morderstwo, ,Smoleńsk,) kilkadziesiąt lat temu (np wojna) ale wiedzą co się działo kilkanaście bilionów lat temu
Kurcze specjalnie się zalogowałem żeby to napisać a tu proszę, to jeszcze dodam od siebie, że wielki wybuch to tylko teoria (która zresztą jest nie prawdziwa, bo mam swój dowód na prawdziwą i nie ma w sumie możliwości, żeby była nieprawdziwa).
Liczą i liczą, a mnie ciekawi skąd wzięli informację że wszechświat ma jakąśkolwiek objętość i wiek.
Tak na prosty rozum patrząc na osiągnięcia fizyków i matematyków: kiedyś uważano że atom to najmniejsza część wszystkiego a prędkość światła jest nieprzekraczalna, mylili się.
Obliczamy odległości:
deltami.edu.pl/temat/astronomia/2011/02/02/Jak_mierzymy_odleglosci_kosmiczne/
Znajc odległość i prędkośc ekspansji możesz wyliczyć jej czas, dodajesz kilka zmiennych z innych obliczeń i o trzymujesz wiek w oparciu o teorie że wszysko zaczeło się w jednym większym lub mniejszym punkcie i rozszerza się dalej (co jest faktem dawno wyliczonym).
Teorie sie obalają, owszem. Ironią jest jednak to że te poważne teorie się nie zmieniają i ciężko je obalić a te liche i głupie bardzo szybko idą w zapomnienie. Pamiętajcie że szukanie prawdy w nauce polega głównie na eliminowaniu kłamstw oraz zadawaniu pytań i szukaniu odpowiedzi (jedno przeplata się z drugim).
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów