Trzydziesty-ósmy odcinek serii, która pokazuje w jakie gwiazdy sceny muzycznej plagiatują piosenki. W tym odcinku - Disco polo!
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
38 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
To nie jest nic odkrywczego, że komercyjne ścierwa kopiują od innych(często również komercyjnych ścierw).
@up
No tak bo ty wszystko wiesz.
Szkoda, że to nie ty jesteś na YT lub w sejmie z taką wiedzą.
wierze w to że za pieniądze brat brata potrafi zabić
wierze w kłamstwa i zdrady wierze w zysk i korupcje
nie wierze w system choć jestem sam jego produktem
No tak bo ty wszystko wiesz.
Szkoda, że to nie ty jesteś na YT lub w sejmie z taką wiedzą.
No dobra, może mój poprzedni post był nieco z dupy, mówiłem w głównej mierze o elektronice i w tym temacie mam powody by tak sądzić.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
ZŁO-DZIE-JE ! ZŁO-DZIE-JE ! ZŁO-DZIE-JE ! ZŁO-DZIE-JE ! Ale w sumie lepiej być złodziejem, niż okradzionym...
dla mnie to kurwa wszystko jebane plagiaty...w każdym z taktów można usłyszeć Chopina i Bacha i nawet Czajkowskiego. Mam rockową kapele, śpiewam i gram i piszę i wielokrotnie przy nowych napisanych numerach stwierdzamy z chłopakami, że dany utwór "śmierdzi" już jakimś nam znanym SŁAWNYM utworem
Tak trudno zastanowić się wcześniej nad sensem opisu? Tu najwyraźniej go brak. Jak wpadłeś na to, żeby napisać trzydziesty-ósmy?
Kurwa tego się nie da słuchać
Dobrze wiedzieć że taką tandetę grają też na zachodzie, co prawda większość umarła ze starości a w naszym kraju to hiciory.
@up
Nie dziw się, że u nas to są hity. Disco polo jest dla ludzi ciemnych umysłowo. Przejedź się latem po wszelkich okolicznych jarmarkach, festynach czy innych tego typu imprezach wiejskich(z resztą w większych miastach też trafiają się tacy artyści). Prosty tekst, najczęściej o ruchaniu, o dupach, o miłości, prosty podkład muzyczny i ludzie bawią się. Najczęściej wlewając w siebie hektolitry piwa kupionego w okolicznych sklepach bo już wydanie 5 złotych na jedno piwo to dla takiego człowieka majątek. U mnie co roku jest taki jarmark, także na własne oczy widzę co się dzieje. W tamtym roku występowały w mojej miejscowości Mirami(Ukrainki od "Sexualna"). hajs niemały za to wzięły ale tak napierdalały z playbacku, że głowa mała. Ale tak to jest jak nie można zapewnić mikrofonów z autotune czy tego typu sprzętu...
Edit:
I żeby nie było różni artyści dawali swoje występy. Grał Grubson, Natural Dreadkillaz, Hurt, Mesajah, Damian Ukeje plus pomniejsze zepoły rockowe, folkowe itp. W tym roku ma grać Kaczor i Pih. Koncerty są darmowe A najsmutniejsze jest to, że ludzie najlepiej bawią się przy śmiesznych dejotach z radia Eska, którzy tak naprawdę puszcza muzykę z laptopa, czy disco polo z playbacku...
Nie dziw się, że u nas to są hity. Disco polo jest dla ludzi ciemnych umysłowo. Przejedź się latem po wszelkich okolicznych jarmarkach, festynach czy innych tego typu imprezach wiejskich(z resztą w większych miastach też trafiają się tacy artyści). Prosty tekst, najczęściej o ruchaniu, o dupach, o miłości, prosty podkład muzyczny i ludzie bawią się. Najczęściej wlewając w siebie hektolitry piwa kupionego w okolicznych sklepach bo już wydanie 5 złotych na jedno piwo to dla takiego człowieka majątek. U mnie co roku jest taki jarmark, także na własne oczy widzę co się dzieje. W tamtym roku występowały w mojej miejscowości Mirami(Ukrainki od "Sexualna"). hajs niemały za to wzięły ale tak napierdalały z playbacku, że głowa mała. Ale tak to jest jak nie można zapewnić mikrofonów z autotune czy tego typu sprzętu...
Edit:
I żeby nie było różni artyści dawali swoje występy. Grał Grubson, Natural Dreadkillaz, Hurt, Mesajah, Damian Ukeje plus pomniejsze zepoły rockowe, folkowe itp. W tym roku ma grać Kaczor i Pih. Koncerty są darmowe A najsmutniejsze jest to, że ludzie najlepiej bawią się przy śmiesznych dejotach z radia Eska, którzy tak naprawdę puszcza muzykę z laptopa, czy disco polo z playbacku...
Dziechu
no tak bo jak ty idziesz na zabawe to gra muzyka klasyczna jest cygaro lampka wina a kazdy zachowuje sie jakby polknal kij od miotly
no tak bo jak ty idziesz na zabawe to gra muzyka klasyczna jest cygaro lampka wina a kazdy zachowuje sie jakby polknal kij od miotly
Nie ma to jak sadistic pełną gębą, dziś disco polo to jutro niech poleje się krew czyli miś puchatek czy smerfy,a może Ania z zielonego wzgórza,też dobrze szarpie nerwy
Ciężko mówić, że każde takie podobieństwo to kradzież. Kto cokolwiek próbował skomponować sam, ten wie, że nie raz po prostu jakaś melodia chodzi po głowie i ją zapisujesz, a potem przyłapujesz się na tym, że to po prostu kawałek, który kiedyś słyszałeś i (być może) już nawet nie pamiętasz z niego nic, poza tym motywem.
Rzecz druga: liczba nut, akordów, temp i instrumentów jest ograniczona, więc siłą rzeczy podobieństwa muszą być. Tym bardziej w tak mało wymagającej muzyce jak discopolo.
I wreszcie po trzecie: często w tworzeniu utworów "pomagają" producenci i jeśli taki producent robi tak płytę dla jednego artysty, a potem dla drugiego, to nie raz się zdarzają podobieństwa. Jak np. Desmond Child, który produkował płyty Bon Jovi i Bonnie Tyler i wyszły niemal identyczne You Give Love a Bad Name i If You Were a Woman(And I Was a Man).
Tak więc, ciężko wyrokować, czy plagiat, czy nie.
Rzecz druga: liczba nut, akordów, temp i instrumentów jest ograniczona, więc siłą rzeczy podobieństwa muszą być. Tym bardziej w tak mało wymagającej muzyce jak discopolo.
I wreszcie po trzecie: często w tworzeniu utworów "pomagają" producenci i jeśli taki producent robi tak płytę dla jednego artysty, a potem dla drugiego, to nie raz się zdarzają podobieństwa. Jak np. Desmond Child, który produkował płyty Bon Jovi i Bonnie Tyler i wyszły niemal identyczne You Give Love a Bad Name i If You Were a Woman(And I Was a Man).
Tak więc, ciężko wyrokować, czy plagiat, czy nie.
Plagiatowanie i piracenie disco polo powinny być surowo karane. Nagrywanie, sprzedaż i słuchanie z resztą też.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów