18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 25 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 16:26
Geografia po amerykańsku
Catch_22 • 2013-11-27, 21:55
Czołem Sadole!

Każdy wie jaki stosunek do edukacji mają zjadacze hamburgerów - udowodnili to przecież nieraz. Kolejna porcja, tym razem jak wygląda 'Ojropa' według ludu rządzonego przez władcę z plantacyjnym rodowodem

P.S. darujcie sobie komentarze typu "przeciętny obywatel nie wie gdzie leży Nebraska, Iowa czy ;masaczjusets' "

Chociaż z drugiej strony trzeba przyznać, że jakieś tam podstawowe pojęcie mają
Zgłoś
Amidra 2013-11-28, 12:59 1
I'm from Pierogies.
Zgłoś
juventus19 2013-11-28, 13:07
4 od dołu przegiął... czechy mają dostęp do morza..
Zgłoś
~CanesPL 2013-11-28, 13:20
rafalprelude napisał/a:

Chciałbym zobaczyć mapki U.S. wykonane przez Europejczyków... Myślę że wyglądałyby dużo nędzniej że te powyżej.

Podobnie jak mapa podziału administracyjnego Polski wypełniona przez kogokolwiek. Nie najlepsze porównanie.
Zgłoś
goldenguti 2013-11-28, 13:42
"Teraz z ręką na sercu - kto z was potrafi wskazać takie kraje jak Albania, Mołdawia, Honduras, Boliwia, Gwinea, Liberia, Botswana, Nepal, Timor Wschodni, Malezja... " no kurwa zajebiste porównanie, cywilizowane kraje europejskie (w większości), potęgi światowe (parę się znajdzie) do kurwa wypizdowa i chujowa górnego o_O Pokaż mi kurwa wyspy owcze, wyspy świętego tomasza i książęca i jeszcze jakieś inne gówno -,- To samo tyczy się reszty geniuszy, którzy piszą "wypiszcie ich stany". Chuj to kogo interesuje jaki oni mają podział administracyjny -,- To, że mają jaki mają nie zwalnia ich ze znajomości kurwa podstaw geografii -,- Hamburgery to genetyczne spierdoliny i powinni wymrzeć i oddać ziemie jej prawowitym właścicielom czyli "indiańcom" -,-
Zgłoś
pavul0n 2013-11-28, 13:49 1
A ilu z was uzupełniłoby mapkę Afryki?
Zgłoś
HEILicopter 2013-11-28, 14:05 1
Pierdolenie, wielkosc Europy to 10 180 000km2, a wielkosc samych stanow to 9 826 675km2. Wiec tak samo mozemy sie zapytac europejczykow o ich stany. Same USA sa praktycznie tak duze jak cala europa wiec jakie my mamy wieksze prawo do niewiedzy od nich?
Zgłoś
Catacombe 2013-11-28, 14:27 2
goldenguti napisał/a:

"Teraz z ręką na sercu - kto z was potrafi wskazać takie kraje jak Albania, Mołdawia, Honduras, Boliwia, Gwinea, Liberia, Botswana, Nepal, Timor Wschodni, Malezja... " no kurwa zajebiste porównanie, cywilizowane kraje europejskie (w większości), potęgi światowe (parę się znajdzie) do kurwa wypizdowa i chujowa górnego o_O Pokaż mi kurwa wyspy owcze, wyspy świętego tomasza i książęca i jeszcze jakieś inne gówno -,- To samo tyczy się reszty geniuszy, którzy piszą "wypiszcie ich stany". Chuj to kogo interesuje jaki oni mają podział administracyjny -,- To, że mają jaki mają nie zwalnia ich ze znajomości kurwa podstaw geografii -,- Hamburgery to genetyczne spierdoliny i powinni wymrzeć i oddać ziemie jej prawowitym właścicielom czyli "indiańcom" -,-

Wiecej najebaj tych "-,-". Daj mi jedne powód żeby Amerykanin miał znać jakieś pipidówy z Europy. Większość wie gdzie leży Hiszpania, Francja, Niemcy, Anglia. Reszta jak sam napisałeś "chuj to kogo interesuję".

"Obserwowana z bezpiecznej odległości, eksplozja nuklearna jest jednym z najpiękniejszych widoków jakie może zobaczyć człowiek"
Zgłoś
!Timon 2013-11-28, 14:31
@goldenguti
Francję, Wlk Brytanię, Hiszpanię, Włochy i Niemcy najczęściej wskazują dobrze. Co ich obchodzi takie zadupie jak Polska? Dla nich to to samo co dla nas Wyspy owcze czy Brunei.
Ze swojej klasy z lekcji geo w podstawówce [a klasa bardzo dobra ze średnią 4,5] byli agenci co mylił im się wschód z zachodem mapy a pokazywanie państw Europejskich sprawiało problemy.
O gimnazjum to już nie wspominam bo tam na 30 osób może z 10 jako tako się orientowało.

Odcinacie kupony od wykształcenia naszych rodziców. Od pokolenia 86' edukacja jest słaba a od 89' to już dno.

@Catacombe
Dubel Twojego posta niezamierzony. Szybciej klinąłeś "wyślij"

Białe jest białe, czarne jest czarne a czerwone jest wredne.

Czytanie ze zrozumieniem NIE BOLI. Jak nie kumasz to poproś starszego brata o wytłumaczenie.
Zgłoś
p................a 2013-11-28, 14:39 7
Zdałem?
Zgłoś
si3l 2013-11-28, 14:48 2
cys23 napisał/a:

@asakku

Kurwa, przyrównaj wielkość wojewódz w polsce a wielkość stanów w USA. Nie chcę bronić populacji kretynów, ale przytaczajmy racjonalne argumenty :/

Każdy stan ma tak samo swój region, jak każdy kraj Europy. Całe USA jest rozmiarowo podobne do Europy. tak jak u nas są większe i mniejsze kraje, tak u nich są większe i mniejsze stany. Nie uczą ich dokładnej mapy Europy, tak samo jak nie uczą nas dokładnej mapy USA.

Jak widać na obrazkach przedstawionych wcześniej wiedzą, gdzie jest Anglia, Niemcy i Hiszpania, tak samo jak przeciętny europejczyk wie gdzie jest Kalifornia czy Floryda...a resztę mają w dupie, bo to mało ważne...na co im wiedzieć o takeij Słowacji czy Bośni? Przecież oni po drugiej stronie kuli ziemskiej...

Jestem ciekaw czy któryś sadol potrafiłby na zawołanie oznaczyć poprawnie wszystkie państwa południowej ameryki, na przykład....

Może sam tak bronisz hamburgerów, bo sam nie umiesz dokładnie określić gdzie dane państwo leży. Nie wiem jak Ty, ale ja myślę, że potrafiłbym oznaczyć poprawnie państwa ameryki południowej. W liceum babeczka od geografii wymagała od nas wiedzy na temat położenia danego kraju, nazwy i stolicy. Wszystkie państwa świata wraz z terytoriami zależnymi. Mówiła, że nie chce, żeby były z nas takie tłuki jak z amerykańców, których 90% nie potrafi poprawnie wskazać gdzie leżą dane kontynenty i mylą Europę z państwem.
Zgłoś
chudy_ale_byk 2013-11-28, 15:18
W każdym bądź razie podobają mi się nasze wschodnie granice na tej mapce
Zgłoś
cys23 2013-11-28, 15:43
@si3l

Niestety, chodziłem do technikum o profilu w którym nie mieliśmy naporu na geografię. Europa - tak, stolice, położenie państ jaknajbardziej.
I nie pusz się tak, bo liceum rok temu skończyłeś...
Zgłoś
hogg 2013-11-28, 16:37 1
Kiedyś w radiu w TOK FM chyba, był jakiś konkurs i pytanie brzmiało:
- Na jakim kontynencie leży Andora?
Grało trzech graczy. Wymieniali jak leci wszystko poza Europą.

A na pytanie czy Rosja graniczy z USA wszyscy zgodnie odpowiedzieli - NIE!

Gdybym ja miał oznaczyć państwa np. Afryki to chyba by mi wyszło to gorzej niż tym Amerykanom oznaczania Europy. A tak myślę sobie, że dla przeciętnego Polaka rozmieszczenie państw Afryki jest tak samo ważne jak rozmieszczenie państw w Europie dla przeciętnego Amerykanina.

Stay back 100 meters or you will be shot
البقاء على بعد 100 متر الظهر أو تكونوا بالرصاص
Zgłoś
FtR. 2013-11-28, 17:00
Rosja prawie 2 razy większa od USA i jakoś się nie dupcymy z dodatkowym podziałem, ale hamburgery oczywiście muszą postawić na swoim i my mamy rozpoznawać kazdy stan, nie? W ogóle dziw, że niektórzy nie potrafili podpisać Rosji...
Zgłoś
I_am_G 2013-11-28, 17:33
Przynajmniej Lwów jest nasz
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów