Patologia. Jebać go . I choć nie przepadam za ukraincami to tutaj gościu sobie normalnie pracuje i z tego co wynika z filmiku nie zasłużył na takie traktowanie. To , że powinien być w woju i zapierdalać na froncie to już insza inszość.
Ty byś się pchał tak ochoczo w okopy, żeby ginąć za interesy polityków?
Jakie gangusy, kurwa normalnie rasa panów. No i przerośniętym ciotom napsikał gazem w zachlane ryje. Jestem ciekaw z czego ci dwaj żyją i kogo utrzymują ze swoich podatków?
Ty byś się pchał tak ochoczo w okopy, żeby ginąć za interesy polityków?
No tak to działa. Nie wiem jak na ukrach ale w Polsce jest obowiązek obrony ojczyzny i zasmucę cię bo jakby doszło do konfliktu to nie spierdolisz
No tak to działa. Nie wiem jak na ukrach ale w Polsce jest obowiązek obrony ojczyzny i zasmucę cię bo jakby doszło do konfliktu to nie spierdolisz
Ale chociaż bym próbował. Pracowałem kiedyś przy obronie cywilnej. Generalnie doktryna jest taka, że w razie ataku cichną cywilne telewizory, radia, telefony. Stacje paliw zajęte są przez wojsko. Przy ataku z zewnątrz natychmiast zostaje zaatakowane społeczeństwo. Odcięte od informacji, paliwa, a Akcja Kurierska roznosi powołania w 24 godziny.
natomiast co się nie zdarza wszędzie?
nie wszędzie zdarzają się instytucje takie jak Ośrodek Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych - OMZRiK.
Czym zajmuje się ta organizacja? - Jawnym szkalowaniem i prześladowaniem ludzi za ich prywatne poglądy.
Antifa się u nas nie przyjęła, więc zainstalowano nam jej substytut - OMZRiK.
To są ich główne cele, a pokazywanie patusów, jak z tego filmiku, to zwykła przykrywka, bez której nie mieliby wiarygodności nawet w oczach najciemniejszych mas.
Jej założyciel Rafał Gaweł został w 2019 roku skazany na 2 lata więzienia za oszustwa w prowadzeniu działalności gospodarczej, więc uciekł do Norwegii, gdzie otrzymał azyl i kontynuuje swoją "pracę".
W zeszłym roku zapadł wyrok w którym sąd postanowił, że OMZRiK można nazywać faszystowską organizacją przestępczą.
Błędnym jest założenie, że to jakaś prywatna inicjatywa jakiegoś świra - nic bardziej mylnego. Takie organizacje mają ogromne plecy i służą przeprowadzaniu ataków oraz destabilizowaniu konkretnych obszarów państwa w ramach działań hybrydowych.
Kto ich finansuje? nie wiadomo ponoć fundacja batorego - ci od finansowania wielu innych organizacji przestępczych w Polsce, jak np "otwarty dialog", z którymi nasze państwo nie jest w stanie sobie poradzić.
Kto ich wspiera? standardowo, gazeta wyborcza, jej satelity oraz instytucje unijne - kto by się spodziewał.
Ale chociaż bym próbował.
A jak się nie uda, to stajesz się zakładnikiem i czekasz na lepszą okazję do spierdolenia i najlepiej narobienia szkód porywaczowi.