Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 14:44
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:22

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Mercury001 2014-03-11, 23:24 7
ale mi się chęć zrobiła na grę... FUCK! jutro jadę do Saturna i bez gothica 1,2,nk nie ruszam się ze sklepu i nie obchodzi mnie skąd te gry wezmą Jak by jutro we wiadomościach coś mówili o zabarykadowanym kliencie w sklepie na dziale gier pc, to ja
Zgłoś
sniezka500 2014-03-11, 23:24 3
Gothic- kultowa gra. Do dzisiaj warto załączyć
Zgłoś
D................6 2014-03-11, 23:27
moje początki w grach typu RPG zaczęły się od Gothica szacun dla tej gry
Zgłoś
spiepszaj_dzbanie 2014-03-12, 0:08 2
Tafariel napisał/a:

Pamiętam czasy gdy hańbą i pośmiewiskiem było przyznanie się do grania w gry na kodach

Jak ukończyłem grę kilka razy wszystkimi możliwymi "gildiami", zacząłem "szaleć". Komendy i funkcje dla konsoli pamiętam do dzisiaj . Miałem ekstra trainer, własnej produkcji, masę skryptów (oczywiście na dyskietkach) dla fajnych mieczy i zbroi których w grze nie było. Najlepsze było to że wszystkie skrypty a nawet bezimiennego (PC_HERO) dało się zrobić potężnym narzędziem programistycznym jakim jest notatnik.

Zawsze najpierw trzeba ukończyć grę bez "czitowania", żeby nie popsuć se zabawy.
Zgłoś
pi73rmaster 2014-03-12, 0:12
Cytat:

Battlefielda 3 na single player przeszedłem w niecałe 2 dni.

ło kurwa. Pierwsza osoba, która odpaliła sp w bf 3. Porównanie 100% online fpsa z 100% sp crpg ma dużo sensu.
Zgłoś
Fragless 2014-03-12, 0:29 4
Ahh Gothic... To była gra. Schowajcie się wasze TES'y, Mass Effecty i Dragon Age'e. Jedyna gra, w którą naprawdę się wczułem. Dzisiaj jak gram w RPG to dla czystego zabicia czasu lub z ciekawości, a Gothic to była pasja i napierdalanie do białego rana. Ciekawy system walki/sterowania; interaktywne otoczenie w sensie sziszka, krzesełka, zamiatanie, kowadła itd; ciekawa fabuła, zajebiste dialogi i odpowiednio dobrani aktorzy; muzyka (już od paru dobrych lat trzymam soundtracki przy sobie); porządny system craftingu; otwarty świat (no pomijając to, że na początku można było szybko dostać w ryj jak se człowiek chciał pozwiedzać trochę dalej); kilka frakcji + różne style gry (łuk, kusza, miecz j-ręczny/d-ręczny, topory, magia różnego rodzaju... Kurwa, dniami mógłbym zachwalać.

Dzisiaj gry rpg są w większości wybrakowane co do fabuły i porządnego klimatu. Twórcy skupiają się na widowiskowych trailerach i grafice. Owszem, są też gry co wciągną, ale to nie to samo co Gothic.

Dodam jeszcze, że Gothic to jedna z pierwszych gier RPG, która wyrwała się ze schematu ras i jednocześnie stała się bardziej dojrzalsza.
Zgłoś
wernetto 2014-03-12, 0:36 1
serio wystarczy dać gifa z gry i wychodzi na główną? To powinno trafić do sucharów. Sadistic się kończy chyba.

Ceembe napisał/a:

Gothica i Gothica II razem z dodatkiem przeszedłem po jakieś 5 razy

bla bla bla

Starsze pokolenie zrozumie, gimby w sumie mam w dupie.

Starsze pokolenie? Gothic to gra młodego pokolenia nie mająca startu do arcydzieł takich jak Ultima Underworld 2 czy późniejszy Planescape: Torment.
Zgłoś
MCL 2014-03-12, 1:39 2
Cytat:

Starsze pokolenie? Gothic to gra młodego pokolenia nie mająca startu do arcydzieł takich jak Ultima Underworld 2 czy późniejszy Planescape: Torment.

A może cofniemy się jeszcze głębiej i przywołamy na myśl pierwsze MUDy? Fakt faktem, Morrowind z Gothiciem spopularyzowali widok TPP i sterowanie jedną postacią zamiast bandą w turach, ale to jest tylko następstwo postępu techniki. Przecież nie będziemy spoglądać na Fallouta wiecznie rzutem izometrycznym w turach, a na GTA z lotu ptaka Ale zgodzę się - te stare gry miały klimat i są niepodważalne, ale zawsze trzeba zrobić miejsce na nowe gry, a stare zachować w sercu, pudełka z płytkami na półce, by zawsze można było wrócić i odpalić
Zgłoś
55TIGER39 2014-03-12, 2:33 2
Gra wyśmienita spędziłem z nią BARDZO wiele godzin.
Teraz Modding tej gry w małym paluszku co daje wiele smaczku gdy ma się tarcze ,kompas czy hełmy.

Polecam także Nie oficjalny dodatek do Gothica 1 Przez Polaków stworzony ,,Mroczne Tajemnica"
Rozszerza fabułę na dużą skale, Nowe Obozy , Trudniejszy poziom gry,
O wiele więcej godzin zabawy , Nowe zbroje , Nowe QUesty ,
Nowe miecze, Hełmy,Nowe skrypty. Plus full Polski Dubbing nowych postaci.
Łącząc to z G1 Full PL Dubb gra nie do zdarcia.
Seria jest czymś wyśmienitym czegoś czego się nie zapomni.
Mimo że trzecia część już trochę słabsza jeszcze dała rade ale 4 zeszła lekko na zły tor.
Nigdy nie rozumiałem jak można w tą grę grac bez Polskiego Dubbingu.
Zgłoś
R................y 2014-03-12, 3:18
Skyrim może Gothicowi lizać owłosione jajca
Zgłoś
spiepszaj_dzbanie 2014-03-12, 9:00
@55TIGER39
Kiedy ja grałem w "Mroczne Tajemnice", dialogi trzeba było sobie czytać bo nie było dubbingu.

Ale czekałem na nie chwilę czasu, zanim się zassały na ultra szybkim necie 265 mega.
Zgłoś
jbone 2014-03-12, 9:03
nudemods.org/mods/201/img.jpg

skyrim z modem wymiata:)
Zgłoś
mocarzu 2014-03-12, 10:52
Hej geje, pedaly, pedofile i gimbazo.

Może dla odmiany mi pomożecie.

Od lat szukam gry podobnej do gothica II (noc kruka) i jedyne co mnie wciągnęło na kilka nocy to mount & blade w wersji rpg z polskimi husarzamy w gran duchy i bronią palną.
Jednakże już drugi rok co jakiś czas odpalam mounta, gIInotr i wigglesy i po paru godzinach nie mogę patrzeć na monitor, noż ile można chodzić po tych samych planszach, patrzeć na te same przedmioty i walczyć w kółko z tymi samymi przeciwnikami.

Czy świat na prawdę nie stworzył następców tej trójki na miarę XXI wieku?
Zgłoś
thcthc 2014-03-12, 11:09
chyba jednyna gra ktora potrafila mnie tak wciagnela ze przeszedlem z 7 razy klimatem przebija wiekszosc dzisiejszych gier ale gimbaza i tak powie ze gra slaba bo grafika chujowa
Zgłoś
wernetto 2014-03-12, 11:20 1
MCL napisał/a:

A może cofniemy się jeszcze głębiej i przywołamy na myśl pierwsze MUDy? Fakt faktem, Morrowind z Gothiciem spopularyzowali widok TPP i sterowanie jedną postacią zamiast bandą w turach, ale to jest tylko następstwo postępu techniki. Przecież nie będziemy spoglądać na Fallouta wiecznie rzutem izometrycznym w turach, a na GTA z lotu ptaka Ale zgodzę się - te stare gry miały klimat i są niepodważalne, ale zawsze trzeba zrobić miejsce na nowe gry, a stare zachować w sercu, pudełka z płytkami na półce, by zawsze można było wrócić i odpalić

Mudy to gry dla wielu graczy więc coś ci się pomyliło.

Po za tym w serie Zork grał? Na pewno nie. Jest genialna i tu nie chodzi o sentyment.

Co do innych gier. Świat TES jest naprawdę bogaty i złożony. Ilość historii, ciekawych questów, których w Gothicu nie uświadczysz (quest w namalowanym obrazie, świat szalonego boga-deadry). Ogromny pełen tajemnic świat. Tony ksiąg do przeczytania. Do tego złożona mitologia, a nie to oklepane orkowe szaleństwo i wojna bogów. Kontynent Akavir i jego nieśmiertelne węże.

Inna z gier z o wiele ciekawszym światem i historią oraz mechaniką to seria Dark Souls.

Później legendarna Ultima (mnogość możliwości zabija każdą inna grę crpg).

Nie wspomnę już o genialnym świecie Planescape, którego klimat i oryginalność jest nie do podrobienia.

Vampire masquerade bloodlines, Vagrant story Arcanum, Baldur's Gate dylogia i wiele, wiele innych.

W Gothicu świetny był tylko żywy świat. Reszta była tylko i wyłącznie dobra. Po za tym gra zdobyła popularność tylko w Niemczech i Polsce. Jeśli ktoś niewiele wymaga od gier crpg to może pozostać przy Gothicu.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem