📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:51
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
strasznie słabe
Na temat SS tylko książki. Na tego typu dokumenty szkoda czasu, chyba że kogoś interesują zdjęcia.
Na temat SS tylko książki. Na tego typu dokumenty szkoda czasu, chyba że kogoś interesują zdjęcia.
Chciałbym dodać ze swojej strony, że jebać SS i wszystkich innych nazistów.
Szkoda tylko, że to wszystko kręcone jest przez żydowskie media Jakieś takie stronnicze to wszystko Chuj w dupę żydokomunistom!!!
Tolkemit, poleć coś.
" Sztafety Ochronne w systemie niemieckich obozów koncentracyjnych. Rozwój organizacyjny, ewolucja zadań i struktur oraz socjologiczny obraz obozowych załóg SS"- Aleksander Lasik.
Kiedyś w końcu będę musiał to przeczytać, jak na razie utknąłem na połowie pierwszego rozdziału i nie mogę dalej. No, taka podstawa o dziejach SS i Waffen-SS. Dobry punkt wyjścia bym powiedział. Dalej to chyba już literatura konkretnie o danych obozach czy dywizjach w zależności co wolisz, SS czy Waffen SS zostaje bo wszystkie ogólne założenia obu formacji są tam podane co i jak... Znaczy, no rozumiecie o co mi kaman, nie?
Śmierci w oczy spojrzeć czas
Bo drakkary są gotowe i rwą się do drogi
Niecierpliwe wielkich czynów i przelanej krwi
Nie ma nigdy w sercach naszych ani cienia trwogi
A dla wrogów też litości nie ma ani krzty"
Kiedyś w końcu będę musiał to przeczytać, jak na razie utknąłem na połowie pierwszego rozdziału i nie mogę dalej. No, taka podstawa o dziejach SS i Waffen-SS. Dobry punkt wyjścia bym powiedział. Dalej to chyba już literatura konkretnie o danych obozach czy dywizjach w zależności co wolisz, SS czy Waffen SS zostaje bo wszystkie ogólne założenia obu formacji są tam podane co i jak... Znaczy, no rozumiecie o co mi kaman, nie?
Nie ma nigdy w sercach naszych ani cienia trwogi
A dla wrogów też litości nie ma ani krzty"
elBiaauawy napisał/a:
Tolkemit, poleć coś.
Zależy co Cię interesuje, literatura nt SS jest bardzo szeroka.
Mnie interesują głównie biografie bossów SS, oraz RSHA z tych mogę Ci polecić śmiało książki dotyczące Heydricha, Himmlera też.
Najlepsze co przychodzi mi na myśl to 'Kat Hitlera'.
Trochę z innej beczki - 'Mistrzowie śmierci - einsatzgruppen', 'siepacze Hitlera'
Sporo informacji na temat struktury, funkcjonowania itp znajduje się w zasadzie w każdej książce.
Dużo tego jest, niestety wciąż sporo tytułów jest nieprzetłumaczonych na polski.
Szczerze to na kiepską książkę jeszcze nie trafiłem, są mniej ciekawe ale i tak je czytam
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów