📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:19
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
no kurwa wieś się obudziła, od ilu lat taki patenty działające widzę w okolicznych miastach, no ale tak jak widzę komentarze że wsiury się nauczą i potem zapierdalają na czerwonym bo co, im nie wolno?
Chociwel. Zachodniopomorskie.
Piasto Chociwel klub wspanały. Dziewięć kurew, dwa pedały.
Całe pomorze pierdoli Piasta i Zorze.
Piasto Chociwel klub wspanały. Dziewięć kurew, dwa pedały.
Całe pomorze pierdoli Piasta i Zorze.
Aha te pro komentarze świetnych kierowców.
mmaakkss napisał/a:
Ale i tak muszą wyhamować co nie . Jeszcze postawić tam kamerkę to kto by przejechał na czerwonym dojebać mandacik.Odruchowo za 1 , 2 , 3 razem zadziała ale potem to wszyscy będą mieli wyjebane na to.
Lepsze takie rozwiązanie niż płacić mandaty , no chyba że wy bogacze już jesteście to se płaćcie , tylko później nie strzelajcie z dupska , że Ci wezwanie przyszło
Jeżeli w danym miejscu zamontowany jest fotoradar na stałe i jego wkład nie pojawia się od święta, to będzie to lepsze rozwiązanie, aniżeli takie światła. Bo dziś wyhamujesz idealnie (czujki Cię zmierzyły, komputer obliczył bla bla bla), a jutro będzie ślisko i zatrzymasz się nie przed, a za skrzyżowaniem. Ale to jest jeszcze chuj.
Najistotniejsze jest to, że jak choćby na powyższym filmiku, widać, jak nieprzewidywalne są takie światła. Czerwone zapala się jakby nie było nagle, powodując często ostrzejsze hamowanie. A jak już wyhamujesz... To zapala się zielone. Nosz kurwa, genialne.
Gdyby w tym samym miejscu było ograniczenie 40km/h i fotoradar (praktyczna dozwolona prędkość około 50-55km/h), byłoby to zupełnie przewidywalne - jedziesz, jest ograniczenie, jest znak o radarze, zwalniasz do 50km/h i przejeżdżasz, zupełnie bezproblemowo. A tak to ruletka. Tym bardziej dla przyjezdnych.
Najistotniejsze jest to, że jak choćby na powyższym filmiku, widać, jak nieprzewidywalne są takie światła. Czerwone zapala się jakby nie było nagle, powodując często ostrzejsze hamowanie. A jak już wyhamujesz... To zapala się zielone. Nosz kurwa, genialne.
Gdyby w tym samym miejscu było ograniczenie 40km/h i fotoradar (praktyczna dozwolona prędkość około 50-55km/h), byłoby to zupełnie przewidywalne - jedziesz, jest ograniczenie, jest znak o radarze, zwalniasz do 50km/h i przejeżdżasz, zupełnie bezproblemowo. A tak to ruletka. Tym bardziej dla przyjezdnych.
TheSkorpioniks napisał/a:
postawić tam kamerkę to kto by przejechał na czerwonym dojebać mandacik. Lepsze takie rozwiązanie niż płacić mandaty
Doszły do mnie słuchy że niby jest tam kamera i co jakiś czas sprawdzają, nagrania/zdjęcia. Osobiście przetestowałem 3 raz, jak na razie nic mi nie przyszło. Cóż, czekamy. Przypominam że były już tam 4 wypadki, a powodem było to że kierowca jadący ze Stargardu (tam gdzie stoi kamera) wjechał w bok auta. Na końcu miasta stoi fotoradar (oczywiście pusty) i to jest lepszym straszakiem niż stawianie bezsensownych świateł. Wierzcie mi te światła strasznie utrudniają życie.
Takie rozwiązanie to gówno, wielkie, śmierdzące gówno. Mieszkam niedaleko takiego czegoś, niedawno zamontowali to przy samej szkole. I miejscowi po jakimś czasie przyzwyczaili się że czerwone zapala się nie dlatego że dziecko chce przejść ale dlatego że to oni niby za szybko jadą. Więc wyjebane, i w rezultacie na oko gdzieś z 1/4 kierowców ignoruje to czerwone i jedzie nie zdejmując nogi z gazu. To tylko kwestia czasu aż ktoś przejedzie jakiegoś dzieciaka!
Jak ktos chce wypróbować to podaję jedną z lokalizacji - skrzyżowanie Wienieckiej i Obwodowej, Włocławek
rozwiazanie piekne, tylko wtedy maly rudy kutasiarz nie mialby takiego zarobku jaki ma teraz, wiec tak czy tak cos takiego nie przejdzie ...
i.sadistic.pl/pics/7048112f4a78.jpg
i.sadistic.pl/pics/7048112f4a78.jpg
W Rybniku dodatkowo na światach umieszczona jest kamera, która sfilmuje przejazd na czerwonym i mandacik gotowy.
W Płocku takie coś jest już długo
Pierwszy raz na to trafiłęm przekroczywszy granicę z Czechami...tam każda drobna wioska ma takie rozwiązanie...da się? Da się!
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów