Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Jeśli się nie mylę to polskie prawo zabrania posiadania naostrzonych mieczy i innych tego typu rzeczy
Szykuj się na wizytę.
Idąc tym tropem, wszystkie sekcje trenujące walkę bronią białą w Polsce, mają dokumentnie przechędożone. Numer tego paragrafu proszę
Browar bo broń biała od zawsze mnie jara.
sulit.com.ph/index.php/view+classifieds/id/4842603/MTech+Sentry+Tanto+...
Zniesmaczony wstawką, gdzie Hamburgerykańce porównywały możliwości katany z możliwościami langschwerta[...]
A my się czujemy zniesmaczeni że jest tu ktoś kto lubi broń należąca do "wojownika" który głównie słynie z tego w jaki fikuśny sposób się zabija i z tego że chodzi ubrany w szlafrok...
zawsze mam przy sobie swoje tanto.
sulit.com.ph/index.php/view+classifieds/id/4842603/MTech+Sentry+Tanto+...
To możesz mieć problem, bo w razie kontroli mogą co najwyżej pooglądać moje Stiletto, ale za Twój wynalazek Cię zamkną.
Ten nóż to nie jest Tanto i z uwagi na rękojeść (jest to kastet) Ustawa o broni i amunicji zabrania posiadania czegoś takiego
@Kudłaty Ogur
Również zniesmaczony owym porównaniem chciałbym dodać że nie ma ono najmniejszego sensu, ponieważ Wojownicy władający tymi dwiema różnymi brońmi nigdy nie mogli się spotkać. Style walki w Europie i Japonii były zupełnie inne (co już na pewno wiesz, ale napiszę dla reszty debili).
1. Ilekroć w ustawie jest mowa o broni, należy przez to rozumieć:
1) broń palną, w tym broń bojową, myśliwską, sportową, gazową, alarmową i
sygnałową;
2) broń pneumatyczną;
3) miotacze gazu obezwładniającego;
4) narzędzia i urządzenia, których używanie może zagrażać życiu lub zdrowiu:
a) broń białą w postaci:
– ostrzy ukrytych w przedmiotach niemających wyglądu broni,
– kastetów i nunczaków,
– pałek posiadających zakończenie z ciężkiego i twardego materiału
lub zawierających wkładki z takiego materiału,
– pałek wykonanych z drewna lub innego ciężkiego i twardego
materiału, imitujących kij bejsbolowy,
b) broń cięciwową w postaci kusz,
c) przedmioty przeznaczone do obezwładniania osób za pomocą energii
elektrycznej
Zatem o żadnych nożach, ani mieczach nie ma nawet mowy w ustawie - można je posiadać, chyba, że są zaliczane do grupy "ostrzy ukrytych w przedmiotach niemających wyglądu broni" albo są połączone z innymi zabronionymi narzędziami (np. kastet).
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów