📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Dojebałeś! Hahaha kurwa ale śmieszne, hahaha, leże ze śmiechu
Dobre ;D beka z gimby... :]
bu - ha - kurwa - ha...
bardzo smieszne.
"panowie" wyzej pisza jakby wlasnie na informatyce zobaczyli ten kawal.
bardzo smieszne.
"panowie" wyzej pisza jakby wlasnie na informatyce zobaczyli ten kawal.
Grafik, ok, linuksowiec, ok? No ale kurwa informatyk? Rozumiem, że programista musi znać programy do obróbki wektorowej...
a na szopa robiacego zdjecia?
Fotoszop.
Fotoszop.
się przyjebaliście, linuks, grafik? Informatyka to dziedzina nie ważne jaka specjalizacja
cygan = gówno
@UP
A co to ma do rzeczy? Twój mózg chyba nie pracuje w tych późnych godzinach. Ewentualnie miejsce na mózg.
A co to ma do rzeczy? Twój mózg chyba nie pracuje w tych późnych godzinach. Ewentualnie miejsce na mózg.
@Eraden
Lekarz, a może być pediatrą, chirurgiem czy ginekologiem. Widzisz, informatyka to dziedzina, informatyk zna podstawy wszystkiego co jest zawarte w jego dziedzinie, tak samo jak lekarz, ale specjalizuje się w określonym kierunku.
Co do grafików, tu się zgodzę, jestem bardzo sceptyczny w uznawaniu ich za informatyków, to ludzie z umysłem artystycznym i niekoniecznie mogą dawać sobie radę z typowo ścisłymi elementami informatyki.
Lekarz, a może być pediatrą, chirurgiem czy ginekologiem. Widzisz, informatyka to dziedzina, informatyk zna podstawy wszystkiego co jest zawarte w jego dziedzinie, tak samo jak lekarz, ale specjalizuje się w określonym kierunku.
Co do grafików, tu się zgodzę, jestem bardzo sceptyczny w uznawaniu ich za informatyków, to ludzie z umysłem artystycznym i niekoniecznie mogą dawać sobie radę z typowo ścisłymi elementami informatyki.
@Abdulan
Nie trzeba być sceptycznym. Po prostu grafik to nie informatyk. Może być informatyk, który jest grafikiem, ale odwrotnie wcale być nie musi i z reguły nie jest.
Nie trzeba być sceptycznym. Po prostu grafik to nie informatyk. Może być informatyk, który jest grafikiem, ale odwrotnie wcale być nie musi i z reguły nie jest.
Eraden napisał/a:
Grafik, ok, linuksowiec, ok? No ale kurwa informatyk? Rozumiem, że programista musi znać programy do obróbki wektorowej...
*Rastrowej. Od wektorówki masz Corela, Adobe Illustratora albo InkScape'a. No, chyba, że to był tylko przykład, a nie nawiązanie do GIMPa. Programista pozdrawia.
dth napisał/a:
@Abdulan
Muszę was zmartwić: grafika komputerowa jest dziedziną informatyki, więc każdy grafik komputerowy z góry jest informatykiem, tak samo jak programista czy jakiś głupek po kursie zarządzania bazami danych.
I nie, informatyk nie musi tak naprawdę znać podstaw każdej dziedziny informatyki. To tępi ludzie myślą, że jak ktoś jest informatykiem, to od wszystkiego, co z komputerem jest związane.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów