18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (14) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 4 minuty temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 3:27
O to sposób jak wyjąc nasze (oprócz niepracujących gimbazjalistów) składki ZUS i za x lat mieć porządną emeryture!

Cytat:

Wypłata emerytur i rent z ZUS osobom zamieszkałym za granicą
Polskie emerytury i renty przysługujące osobom zamieszkałym za granicą w innym państwie członkowskim Unii Europejskiej /EOG/Szwajcarii podlegają – na wniosek zainteresowanego – transferowi do państwa jego zamieszkania.

Z wnioskiem o transfer świadczenia mogą wystąpić osoby zamieszkałe w państwach członkowskich Unii Europejskiej (Austria, Belgia, Bułgaria, Cypr, Czechy, Dania, Estonia, Finlandia, Francja, Grecja, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Litwa, Luksemburg, Łotwa, Malta, Niemcy, Portugalia, Rumunia, Słowacja, Słowenia, Szwecja, Węgry, Wielka Brytania oraz Włochy), w państwach Europejskiego Obszaru Gospodarczego, nienależących do Unii Europejskiej (Islandia, Liechtenstein i Norwegia) oraz w Szwajcarii.

Również polskie emerytury i renty przysługujące osobom zamieszkałym za granicą w kraju umownym, tj. państwie, z którym wiążą Polskę umowy dwustronne w dziedzinie zabezpieczenia społecznego (Kanada, USA, Korea Płd., Australia, Macedonia, Chorwacja, Czarnogóra, Serbia, Bośnia i Hercegowina oraz Kosowo) podlegają – na wniosek zainteresowanego – transferowi do państwa zamieszkania osoby uprawnionej.

Jak to zrobić

Po tagach nie było, chyba dosyć swieża sprawa
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
BmaC 2013-05-10, 13:06
@matiqq
chlopie... tutaj chodzi o ludzi ktorzy nie maja takiej szansy w zyciu jak Ty... byles w sytuacji w ktorej zawsze bylo cos wlozyc do garnka... a ile jest ludzi i tym samym dzieci ktorzy wychowuja sie w warunkach skrajnej nedzy? multum !! nie ma recepty uniwersalnej na nasze panstwo gdyz jestesmy podzieleni... nasz narod to w duzej wiekszosci zlodzieje i wajcharze. idealnie do naszego charakteru pasuje przyslowie " dasz palec to wezmie cala reke". u nas w kraju potrzeba wielkiej rewolucji bo mimo tego ze cos moze kiedys sie zmieni na lepsze to w dalszym ciagu bedzie to dla nas za malo. jestesmy niezdyscyplinowanym narodem, podzielonym i dlatego chuje w sejmie nas dymaja. zgadzam sie z Toba ze trzeba zapierdalac i nie patrzec na to czy ktos ci pomoze albo nie lub moze cos wpadnie dodatkowo ale czesto sie nie da dostac awansu kopiac doly kilkanascie lat. jest to oczywiscie spowodowane wojna ktorej skutki widac do teraz. wiele osob nie ma wyksztalcenia po wojnie. tworzy to caly lancuszek. ubogie rodziny wychowuja dzieci w trudnych warunkach i nie wszystkim sie uda wybic z takiej nedzy. sa przypadki ze ktos cos osiagnal bedac w patologicznej rodzinie czy tez po prostu biednej ale to sa wyjatki. mamy biedne panstwo i wyniszczone. a w dzisiejszych czasach niestety ale liczy sie pieniadz. czy tego chcesz czy nie. tak swoja droga. jest tyle kierunkow studiow z czego po 70% nie mozna znalezc pracy w zawodzie u nas w kraju. i tu chodzi o ta sytuacje. nie mamy gospodarki nie mamy miejsc pracy. poziom edukacyjny spadl na zbity pysk. w szkolach nie ma poziomu nauczania nie ma dyscypliny. mam (dopiero) 20 lat i juz za moich czasow podstawowki, gimnazjum czy liceum widac jak spadl poziom nauczania. teraz w gimnazjum do ktorego chodzilem normalna rzecza jest zajarac szluga w kiblu czy napic sie alkoholu gdzie w sytuacji jak ja tam chodzilem ktos mial przejebane jak smierdzial papierosem bo palil przed szkola. poziom upadl. i w tym momencie toczu sie wojna w europie. tylko ze gospodarcza. inne kraje niszcza nas ekonomicznie. wstapienie do uni bylo niszczace dla nas. a fundusze europejskie to przykrywka do calej sytuacji. ze niby dostajemy kase to jest spoko. a gowno prawda jest wrecz odwrotnie. pozdrawiam.
Zgłoś
a................9 2013-05-10, 13:33
Ja powiem tak

Od kiedy w tym kraju ( już za czasów króli ) byli rycerze ( teraz jest policja ) zostali powołani TYLKO po to żeby dać ludziom prowizoryczne bezpieczeństwo i to wtedy kiedy tragedie , kradzież obserwuje znacznie więcej osób niż sąsiadki/ sąsiedzi..( bo łatwiej rozpylać informacje masowo niż przez plotki pomówienia . i nikt nie jest w stanie zaprzeczyć bo każdy usłyszał tak samo i nie zna innej wersji [ jednostki może ale nie są wiarygodne] ) tak naprawdę to Ci którzy rządzą krajem powołali takie instytucje TYLKO po to żeby dać sobie ochronę i nietykalność i w spokoju dokonywać czwartego rozbioru POLSKI tyle że tym razem legalnie i bez naszej wiedzy. Dziękuje i Pozdrawiam.
Zgłoś
kials 2013-05-10, 14:31 1
Szkoda mojego czasu na czytanie tych wszystkich komentarzy, bo każdy jeden jest chuja warty. Dlaczego? Każdy ma prawo do własnych poglądów.

Według mnie patriotyzm w dzisiejszych czasach to nie to samo, co kiedyś, gdy polscy żołnierze ginęli w obronie kraju. Nie depcze flagi i nie pluje na godło, będę zawsze pamiętał o swoim kraju i interesował się jego losami, a jednak mam ochotę stąd spierdolić. Miłość do ojczyzny i nienawiść do jej władz to nic dziwnego. Jednak na to, co robią władze naszego państwa nic nie poradzę, bo ludzie nic z tym nie robią, powydzierają się do telewizora i pójdą spać żeby rano znowu zapierdalać do roboty. Taka jest prawda, gdyby każdy jeden polak wyszedł z domu i odrobinę zawalczył o swój byt wiele by to dało, ale nauczono nas że szkoła, że praca, że kraj najważniejsze są. "Nowy świat - haruj, płać, siedź w domu cicho, nowy świat - aniołów płacz demonów chichot).
Zgłoś
KMD 2013-05-10, 14:53 1
Tak was sobie czytam... Pewnie też kiedyś spierdolę za granicę, ale póki co, postaram się ułożyć sobie życie w Polsce.
Zgłoś
Nikooo 2013-05-10, 20:09
Znalazłem dziś taki utwór, wydaje mi się, że idealnie opisuje sytuację panującą w Polsce:
Zgłoś
Wi3prz 2013-05-10, 23:56
androgenius napisał/a:

Bo poliaczki by mnie zabiły za użycie nazwy ich przykrej krainy w formie fonetycznej zaczerpnietej z innego języka?

Całkiem możliwe. Poliaczki zdolne do wszystkiego.

Na szczęście nie obracam się w kręgach debili.

Wśród moich znajomych 80% ma dokladnie takie samo zdanie jak ja, czyli "pies jebał". Kiedyś te 80% stanowiło pewnie jakieś 200 osób ale wiesz co? Wyjechali. Wiesz czemu wyjechali? Bo "pies jebał". I wiesz co? Teraz żyją jak ludzie, a nie jak białe murzyny, dymane przez własną krainę. Teraz ciągle 80% z moich znajomych powie to samo, "pies jebał" z tym, że z tych osiemdziesięciu procent 80% jest już na normalnych współrzednych geograficznych, tam, gdzie działają podstawowe prawa logiki i ekonomii, dzięki czemu pracując się bogacisz a nie stoisz w miejscu bądź tracisz. Pozostałe 20% szykuje się do wyjazdu do końca tego roku.

Wiesz kto tu zostanie pod koniec tego roku? Moja mamuśka, lat 54, mój wujaszek, lat 62, mój kumpel, nie zna języka i ma lekką schizofrenię ( ale języka się już uczy ), kilka ciotek, lat ponad 50, siostrzeniec, lat 9, dwie kumpele (jedna w ciąży), druga świeżo po porodzie i znajomy, który otworzył niedawno firmę ( ten wyjedzie pewnie za rok, jak zapozna się z polszym urzedem do spraw tłamszenia marzeń o przedsiębiorstwie). To chyba już wszyscy.

A ludzie z tych twoich kręgów niech dalej:

-płacą ZUS
-płacą 50-100zł za piwko w parku
-płacą 50-100zł za przejście na czerwonym
-płacą za fotki z magic boxów vincenta
-czekają po 20 lat w kolejce do dentysty
- płacą po 1000 zł za wynajem mieszkania
- płacą po 12zł za szlugi
- płacą po 400 zł za żarcie
- płacą po 6 zł za l paliwa
- oglądają tvn i polsze seriale paradokumentalne
- jedzą gówno, piorą gównem i płacą abonament
- jebią latka w pierdlu za posiadanie roślinności sprawiąjącej, że mimo wszystko byliby zadowoleni

-zarabiają po 1300zł

I biją każdego kto się z tym nie zgadza, mówi "pies jebał tą polszę" i wyjeżdża jak najdalej

Na szacunek i patriotyzm z mojej strony trzeba sobie zasłużyć, nie jestem patriotą, bo nie mam ku temu najmniejszych nawet powodów.

To, że urodziłem na takich a nie innych wspólrzednych geograficznych nie implikuje od razu mojej nieskończonej milości do nazwy, ktorą się je określa. To nie jest moja Polska, to jest polsza i pies ją jebał.

A teraz siadaj i scrolluj: wykop.pl/tag/polska/

Powiedz mi, na której stronie sam sobie powiedziałeś "Pies jebał"...

W większosci zgadzam się ale nie mam zamiaru wyjechać z tego kraju. Mnie też denerwują idiotyczne opłaty ale można cos tu zarobic jak się chce. A co do patriotyzmu to w tej chwili mamy pseudopatriotyzm bo tak jak Ty kolego masz w dupie ten kraj tak i młodzi ludzie którzy odwiedzają ten portal.
Zgłoś
Miziou 2013-05-11, 5:00 1
androgenius napisał/a:

Na szczęście nie obracam się w kręgach debili.

Powiedz mi, na której stronie sam sobie powiedziałeś "Pies jebał"...

Na żadnej - i uważam ciebie za debila. Jeśli myślisz, że Polska to rząd, podatki i system to ciebie jebał pies. Może będę niedzisiejszy, ale taka postawa to dla mnie szczyt gówna. Polska to nie zusy i składki zdrowotne. Jeśli dla ciebie tak, to lepiej wypierdalaj żyć gdzie indziej, tu się na nic nie przydasz, a ja nie jestem od tłumaczenia ci dlaczego jesteś gnidą wypierdując stwierdzenia "pies jebał polszę". I jestem pewien, że nie masz zielonego pojęcia o czym mówię. Chuj ci w oko i wszystkim piwującym ci ten drugi, jakże obszerny wpis (nie mówię, że nieprawdziwy, tylko chuj się ma do pierwotnego stwierdzenia) - szczerze, naprawdę szczerze życzę powodzenia za granicą.

Ja również chciałem wyjechać - ale nigdy nie powiedziałbym tak jak ty, nawet używając skrótu myślowego - po twojej tyradzie wydaje mi się, że masz we łbie same skróty...

Niemniej jednak, powodzenia. Uważam, że takim pierdoleniem byłbyś zajebisty w Ruchu Palikmiota, może się zapisz? Pewnie i tak nie rozumiesz o czym mówię, ale jebie mnie to.

androgenius napisał/a:

Na szacunek i patriotyzm z mojej strony trzeba sobie zasłużyć, nie jestem patriotą, bo nie mam ku temu najmniejszych nawet powodów.

Sorka stary, ale na szacunek to musisz sobie zasłużyć ty.

Jeszcze raz powtórzę, to, że mamy chory system... Nie, nie chce mi się... Baw się dobrze w nowej ojczyźnie. A nie, ty masz to w chuju. Może przemyśl ten Ruch Palikmiota? Oni są chyba Europejczykami, to w sumie duże pole do popisu i z niczym się nie trzeba utożsamiać...
Zgłoś
Isengrim24 2013-05-12, 16:20 2
@100mph
"Pieniądze są efektem Twoich działań, Twoje działania nie są efektem pieniędzy." Kup koło i pierdolnij się w czoło, tyle Ci mogę powiedzieć. Idź to, kurwa, powiedzieć ludziom, którzy zapierdalają cały tydzień a i tak muszą co miesiąc wybierać które rachunki opłacą, bo nie stać ich na wszystkie. Ludziom, którzy wpierdalają najtańsze gówno ze sklepu, bo nie mają pieniędzy na porządne jedzenie.
Matiqq kolejny inteligentny. Stary chłop a pieprzy jak potłuczony. Starsi byli bogaci ale na nic Ci nie dawali? Rozumiem, zdarzają się takie przypadki. Ale nie uwierzę, że by z pokerfacem patrzyli jakbyś razem z dzieciakami zdychał z głodu.
Społeczeństwo to nie są, kurwa, tylko zdolni inżynierowi i specjaliści, mający swoje zakłady, ale też zwykli robole i sprzątaczki. Tak, bo tacy ludzie też są potrzebni, bo ktoś najchujowszą robotę również musi wykonywać. I takich ludzi powinno być stać chociaż na to, żeby spokojnie opłacić czynsz/prąd/gaz i kupić jakieś jedzenie, które spełni chociaż najniższe wymogi ustanowione przez WHO.

"Tak że, kto szcza na Polskę temu murzyńska pała w dupsko i porządny wpierdol, do widzenia."
Tobie dwa. Idź powiedzieć jaka to Polska jest wspaniała dzieciakom, które jedzą na obiad same ziemniaki, albo młodzieży, która nie pójdzie na studia, bo nie ma blisko porządnej uczelni a nie stać jej na utrzymanie się w innym mieście. Idź powiedzieć jaka Polska jest piękna ludziom, których jedyną winą jest to, że mieli biednych/ niewykształconych rodziców. A, zapomniałem. Oni sami są sobie winni, bo nie mają predyspozycji i samozaparcia, żeby otworzyć warsztat ...
Słyszałeś o czymś takim jak piramida potrzeb? Ktoś, kto nie ma czego jeść i boi się eksmisji nie będzie myślał o dokształcaniu się i samorealizacji.
Panie, idź Pan w chuj.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem