18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:49
O to sposób jak wyjąc nasze (oprócz niepracujących gimbazjalistów) składki ZUS i za x lat mieć porządną emeryture!

Cytat:

Wypłata emerytur i rent z ZUS osobom zamieszkałym za granicą
Polskie emerytury i renty przysługujące osobom zamieszkałym za granicą w innym państwie członkowskim Unii Europejskiej /EOG/Szwajcarii podlegają – na wniosek zainteresowanego – transferowi do państwa jego zamieszkania.

Z wnioskiem o transfer świadczenia mogą wystąpić osoby zamieszkałe w państwach członkowskich Unii Europejskiej (Austria, Belgia, Bułgaria, Cypr, Czechy, Dania, Estonia, Finlandia, Francja, Grecja, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Litwa, Luksemburg, Łotwa, Malta, Niemcy, Portugalia, Rumunia, Słowacja, Słowenia, Szwecja, Węgry, Wielka Brytania oraz Włochy), w państwach Europejskiego Obszaru Gospodarczego, nienależących do Unii Europejskiej (Islandia, Liechtenstein i Norwegia) oraz w Szwajcarii.

Również polskie emerytury i renty przysługujące osobom zamieszkałym za granicą w kraju umownym, tj. państwie, z którym wiążą Polskę umowy dwustronne w dziedzinie zabezpieczenia społecznego (Kanada, USA, Korea Płd., Australia, Macedonia, Chorwacja, Czarnogóra, Serbia, Bośnia i Hercegowina oraz Kosowo) podlegają – na wniosek zainteresowanego – transferowi do państwa zamieszkania osoby uprawnionej.

Jak to zrobić

Po tagach nie było, chyba dosyć swieża sprawa
Zgłoś
imek 2013-05-10, 0:53 3
100mph, widzę '88, a więc 5lat ode mnie starszy, to głupi już nie powinieneś być.. tak zawzięcie bronisz tego naszego zasranego kraju.. wymieńmy się jakimiś danymi kontaktowymi, choćby mailem.. i za 20lat spróbuję się z Tobą skontaktować i wtedy powiesz mi jak daleko zaszedłeś.. ile jeszcze musisz jebać do emerytury, której nigdy nie dostaniesz, ile lat będziesz spłacał jeszcze kredyt wzięty na dom/mieszkanie, i ile lat będą go spłacać jeszcze Twoje dzieci. Napiszesz mi też jak tam Twój 15letni passat ściągnięty od Niemca, oraz ile zostaje Ci z wypłaty na przyjemności, lub ile razy w ciągu ostatniego roku wyjechałeś z rodziną na wakacje.. proszę Cię o to normalnie..

Green ninja napisał/a:

ja pierdole, jak dresy na ławce pod blokiem ....
Ludzie, nie można "wyjąć" pieniędzy z ZUS'u, jedynie dokonywać transferu swojej emerytury/renty/chujemuje na konto w banku zagranicznym w EWG i państwach stowarzyszonych

a Ciebie kurwa nie nauczyli w szkole, że kolor czerwony jest tylko dla nauczycieli?
Zgłoś
obrus 2013-05-10, 0:55
spojrzałem na komentarze potrafimy narzekać nie umiemy sie zjednoczyć....
Zgłoś
B................B 2013-05-10, 0:57 1
obrus napisał/a:

spojrzałem na komentarze potrafimy narzekać nie umiemy sie zjednoczyć....

Jak tu się zjednoczyć skoro większości pasuje tak jak jest i w kółko głosuje na Pis albo PO?
Zgłoś
Donaldek 2013-05-10, 0:59 3
Taaa wystarczy zauważyć jak coraz bardziej ironicznym zwrotem w tym kraju staje sie zwykle: "Wesołych Świąt"
Ludzie kurwa kredyty na święta biorą żeby stół zastawić, potem spłacają w chuj czasu z zębami w ścianie, jęśli my- nasze pokolenie nie dojdziemy do jednogłośnego NIE dla tego co się teraz dzieje to od mikołaja nasze dzieci będa dostawać Mirabelki z nasypu.

Zgłoś
Mariusz712 2013-05-10, 1:57 2
To ja dodam tez cos od siebie.
Moja siostra jakies 4 moze 5 lat temu miala biuro kredytowe w mojej rodzinnej miejscowosci (gmina, jakies 15tys mieszkancow). Mega kokosow nie zarabiala, ale dobrze jej sie zylo. To bylo jedyne biuro kredytowe oprocz duzych bankow. Przyszedl kryzys swiatowy i musiala je zamknac, poniewaz banki nie przyznawaly juz pozyczek tak jak kiedys.

Kryzys niby zazegnany i banki juz przyznaja kredyty. Na nowo otworzyla jakies 2 miesiace temu, mimo ze ja ostrzegalem, ze to nie jest dobry pomysl. Teraz na tak mala miejscowosc jest jakies 7 biur kredytowych.
Wlasnie je spowrotem zamknela. Klientow bylo bardzo duzo, ale kazdy tak pozadluzany, ze banki z miejsca go odrzucaly. Przez 2 miesiace tylko paru przeszlo i to w tych juz najgorszych bankach z najwiekszym oprocentowaniem.

Wniosek ? Ludzie biora kredyty zeby splacic inne kredyty. Z roku na rok jest coraz gorzej. Coraz wieksza bieda i chujnia.
Naprawde bardzo chujowo sie patrzy jak przychodza ludzie zarowno w srednim wieku i starzy i prosza o kredyt nie rozumiejac, ze to bank daje decyzje, a biuro tylko posredniczy Niektorzy doslownie placza.

Nie pierdolcie, ze kazdy jest sobie winny, ze malo zarabia (mogl isc na studia itp), bo nie kazdy ma w zyciu taka mozliwosc.

PS : Powstaly za to 3 lombardy, ktore ciesza sie bardzo duzym powodzeniem ...
Zgłoś
bloodwar 2013-05-10, 6:43 2
Grafi_ napisał/a:

Wiem że imigracja działa na niekorzyść dla mojego kraju ale akurat z wyjazdu co niektórych debili to się bardzo ciesze ;D
Po ostatnim myślniku wnioskuje że jedziesz do Holandii;) 6lat tam mieszkałem więc po krytykuje trochę te twoje myślniczki

- W Holandii płacisz znacznie większe podatki zwłaszcza pracując powyżej 40h w tygodniu. Podatek nawet do 48% od nadgodzin.
Do tego ubezpieczenia zdrowotne które musisz sobie sam załatwić (50€ do 250€ za miesiąc)
- "Piwko" W Polsce szanse że cię przyłapią są znikome a w Holandii wszyscy to kapusie i zaraz dzwonią na policje. Mandat od 50€ e górę
- "światła" W Holandii dostałem mandat za przejście na zielonym z tel. w ręku - 65€
- "dentysta" Ja w Polsce czekam max 30min;) Do prywatnego max 7dni tak jak w holandii
- "Mieszkanie" 1000zł = 1/3 średniej krajowej. W mieście den Haag wynajem pokoju 500€ minimalna krajowa 1200€ (lepszej wypłaty w agencji pracy nie dostaniesz)
- "szlugi" w Polsce 12zł a w Holandii. 5,50€ elemy niebieskie
- "żarcie" 400zł na tydzień? sporo żresz. W hol. musisz wydać minimum 50€ w lidlu żeby przeżyć tydzień
- "paliwo" U mnie kosztuje 5,20zł (Częstochowa) W Niemczech i Francji na pewno droższe w innych państwach pewnie też ale nie sprawdzałem;) W hol. droższe o jakieś 20%
- "Telewizja" no nie mów mi że przestawisz się na holenderską kablówkę ;p Uwież mi wystarczy ci jak w robocie nasłuchasz się tego zjebanego języka ;p W domu pewnie będziesz miał cyfrowy polsat;p
- "jedzenie" u nas jest o niebo lepsze i tańsze. Tam nie kupisz kiełbasy;) żadnej! kilka rodzajów mielonych wędlin czy jak to nazwać, salami, paskudne suche sery i przede wszystkim najgorsze pieczywo chyba na całym świecie ;p Zresztą Makłowicz tam gotował i coś wspominał o tym ;p
- O marihuanie to bym mógł napisać osobny post ale nie warto Sam się przekonasz że nie jest tak różowo

Wszędzie dobrze ale w domu najlepiej

- Zapomniałeś wspomnieć CZEMU w Holandii płaci się większe podatki za nadgodziny - bo państwo w ten sposób wymusza NORMALNY TYDZIEŃ PRACY - żeby pracownik nie musiał tyrać jak wół za kilka euro tygodniowo więcej po 60 godzin tylko żeby robił 38, o to walczyli od lat socjaliści (min. pan Wałęsa) - żeby prcownik miał jakieś życie poza pracą, wolny weekend, żeby spędził więcej czasu z rodziną etc. Poza tym - wolałbyś dostać 1500 zł ze świadomością, że zapłaciłeś tylko 19% podatku, czy może 4800 zł (czyli 1200 euro) wiedząc, że zapłaciłeś ponad 30%?
- W Holandii nie płacisz mandatu za picie piwa na ulicy jako takie, możesz zapłacić jedynie za bycie chamem i prostakiem - jeżeli stoisz na ulicy i drzesz się w jakimś pijackim amoku dostajesz mandat, jeżeli pijesz sobie kulturalnie = nikt Ci nic nie zrobi
- "światła" W Holandii dostałem mandat za przejście na zielonym z tel. w ręku - 65€" - a w Polsce byś nie dostał?
- do mojego dentysty dostać się to jest kwestia jednego telefonu
- Czemu piszesz o cenie wynajmu mieszkania w Polsce w kontekście średniej polskiej krajowej a w Holandii - pensji minimalnej? W Polsce pensja minimalna to 1500 zł więc wynajem za 1000 zł to równo 2/3 pensji, wciąż wygląda to lepiej niż 1/3 w za minimalną pensję w Holandii? A w Holandii średnia pensja to 2,5 tysiąca euro wiec 500 euro to 1/5 pensji!!!
- Szlugi i żarcie - można kręcić swoje z tytoniu, wychodzi troszkę taniej (choć i tak najtaniej jest nie palić) a co do żarcia - zarabiasz więcej więc musisz i trochę więcej wydać, to chyba oczywiste
- Na mojej stacji ON kosztuje 1,37 euro
- Polacy, nawet ci mieszkający od 7-8 lat w Holandii i mówiący biegle po holendersku i tak oglądają polską kablówkę - jakiś dziwny sentyment do kraju
- Kiełbasa to przemielone ze zwierzęcia wszystko to, czego normalnie byś nie zjadł (kości, skóra, oczy, wnętrzności etc) - naprawdę tak Ci tego szkoda? Chleb owszem, jest chujowy jak chuj
- Marihuana, wbrew powszechnej opinii że tu wszyscy tylko siedzą i jarają - to taka sama patologia tutaj jak w Polsce, zabawa tylko dla mentalnej gimbazy i wyrzutków społeczństwa

Podsumowując - ja tam z wyjazdu jestem zadowolony, wyjechałem z kraju w którym ciężko było znaleźć pracę a jak już to za takie śmieszne pieniądze, że ciężko by mi było znaleźć motywację do pracy a co dopiero myśleć o założeniu rodziny i dzieciach, trafiłem do kraju w którym żyjąc oszczędnie mam 500 euro miesięcznie zysku na czysto (czyli więcej, niż w ogóle mi proponowano brutto w Polsce!), jedyne czego mi brakuje to kobiety - w miarę ładną Holenderkę trudno jest poderwać będąc "polaczkiem" (nawet przystojnym i dobrze zarabiającym, bo one mają swój honor) a znowu dziewczyny z Polski... Jak to zawsze powtarzam, jakbym chciał mieszkać z kurwą to bym zamieszkał na dzielnicy czerwonych latarni w Amsterdamie, to jest jedyny ból że KAŻDA dziewczyna z Polski po kilku tygodniach za granicą zachowuje się jak pies spuszczony z łańcucha Więc jak już jedziecie za granicę to koniecznie weźcie ze sobą jakąś fajną, skromną i grzeczną dziewczynę

"Multikulturowość jest dobra!" - Elin Krantz
Zgłoś
svitovsky 2013-05-10, 6:52 2
Dobre, codziennie na tym portalu Polska jest obsrywana od góry do dołu, a gdy nareszcie ktoś(androgenius) ładnie to zebrał w całość i opisał w sensowny sposób, to nagle znaleźli się wielcy patrioci, obrońcy ojczyzny.
Ja, gdybym miał okazje to od razu bym wyjechał, a nawet zastanawiam się, czy nie zaryzykować i pojechać i na miejscu jakoś się ulokowąć i poszukać czegoś, już wolę tam tyrać za ormalny pieniądz, niż tu po studiach zarabiać gorzej niż mój znajomy, który jest po gimnazjum i 2-letniej zawodówce, w dodatku chodził do szkoły specjalnej, bo miał jakieś problemy z nauką. Teraz bierze 2000zł na ręke za pakowanie konserw do pudeł, a zaczął pół roku temu i to jest sprawiedliwość?
A to gadanie, że mam krew moich przodków, którzy walczyli za ten kraj, to jeden wielki bullshit, bo jak to się mówi "nie o takie Polske walczyli", teraz czasy są bardziej ucywilizowane, a przypominam, że wielcy kurwa patrioci Mickiewicz, czy Chopin też wyemigrowali i głupa palili w bezpiecznej Francji, czy gdzieś tam i jak im smutno za ojczyznę.
Zgłoś
PYJOFANS 2013-05-10, 9:00
matiq ty to chyba psychiczny jesteś albo jakiś nacjonalista człowieku obudź się "Ojczyzna jest jak matka " KURWA koleś czy matka cie kiedyś wyzyskiwała, robiła na szaro, niedbała o ciebie. Ten kraj jest chory i uważam ze jak można z niego spierdolić to się to powinno zrobić i żyć w jakichś ludzkich warunkach w kraju który dba o swoich a nie pozwala dzieciom i rodziną głodować a rząd siedzi przy korycie i kradnie.
Polska była wielka zgodzę się ale teraz to zwykłe szambo. Może jak spierdoli stąd wystarczająca ilość osób w końcu ktoś ściągnie klapki z oczu i zacznie z tym systemem walczyć. Bo my tu tak pierdolimy sobie ale nie robimy nic prócz puszczania kwejków o tym jak to nam nie dobrze. A ty pewnie masz bogatych starych albo ci pomogli w starcie życiowym i zgrywasz cwaniaka. Fajnie ze ci w tej Polsce tak dobrze to zwolnij się z firmy u ojca albo tam matki i szukaj sam pracy zobaczymy jak ci się będzie żyło za 1200 zł miesięcznie. Zaciągnij jeszcze sobie kredycik na mieszkanie bo bez tego na nie nie uzbierasz chyba ze jak będziesz miał tam 40 lat . I potem pogadamy jaka to ta polska jest wspaniała i wielka

SERDECZNIE CIE POZDRAWIAM !!!
Zgłoś
tabaraba 2013-05-10, 9:31
imek napisał/a:

100mph, widzę '88, a więc 5lat ode mnie starszy, to głupi już nie powinieneś być.. tak zawzięcie bronisz tego naszego zasranego kraju.. wymieńmy się jakimiś danymi kontaktowymi, choćby mailem.. i za 20lat spróbuję się z Tobą skontaktować i wtedy powiesz mi jak daleko zaszedłeś.. ile jeszcze musisz jebać do emerytury, której nigdy nie dostaniesz, ile lat będziesz spłacał jeszcze kredyt wzięty na dom/mieszkanie, i ile lat będą go spłacać jeszcze Twoje dzieci. Napiszesz mi też jak tam Twój 15letni passat ściągnięty od Niemca, oraz ile zostaje Ci z wypłaty na przyjemności, lub ile razy w ciągu ostatniego roku wyjechałeś z rodziną na wakacje.. proszę Cię o to normalnie..

śmiało pisz grzegorz.pienkowski@mixbox.pl

btw. nie kupuję 15-letniego passata bo kończąc studia stać mnie by wyjechać nowym samochodem z salonu ale zawdzięczam to własnemu wysiłkowi a nie psioczeniu na forach jak to ciężko i trudno jest

svitovsky napisał/a:

Dobre, codziennie na tym portalu Polska jest obsrywana od góry do dołu, a gdy nareszcie ktoś(androgenius) ładnie to zebrał w całość i opisał w sensowny sposób, to nagle znaleźli się wielcy patrioci, obrońcy ojczyzny.
Ja, gdybym miał okazje to od razu bym wyjechał, a nawet zastanawiam się, czy nie zaryzykować i pojechać i na miejscu jakoś się ulokowąć i poszukać czegoś, już wolę tam tyrać za ormalny pieniądz, niż tu po studiach zarabiać gorzej niż mój znajomy, który jest po gimnazjum i 2-letniej zawodówce, w dodatku chodził do szkoły specjalnej, bo miał jakieś problemy z nauką. Teraz bierze 2000zł na ręke za pakowanie konserw do pudeł, a zaczął pół roku temu i to jest sprawiedliwość?
A to gadanie, że mam krew moich przodków, którzy walczyli za ten kraj, to jeden wielki bullshit, bo jak to się mówi "nie o takie Polske walczyli", teraz czasy są bardziej ucywilizowane, a przypominam, że wielcy kurwa patrioci Mickiewicz, czy Chopin też wyemigrowali i głupa palili w bezpiecznej Francji, czy gdzieś tam i jak im smutno za ojczyznę.

Mickiewicz był Litwinem, a Chopin nie emigrował z powodów zarobkowych Chyba zamiast chodzić i uważać na lekcjach piłeś piwo w parku Nie dziw się więc teraz, że ponad 1200zł netto nie podskoczysz
Zgłoś
ketoprom 2013-05-10, 9:56
HALO! HALO! Ale jak wyciagnac swoją kase z paszczy zusu mieszkajacym w Angli?!
Zgłoś
pawlo12369 2013-05-10, 10:49 1
Androgenius gdyby kurwa każdy miał twój tok myślenia to wszyscy byśmy mówili po niemiecku. Polacy od zawsze kurwa pokazywali charakter nawet gdy byli z góry skazani na porażkę, przetrwaliśmy zabory, zdarzyło się że nie było nas nawet na mapie a ty po tym wszystkim mówisz że pies jebał?? a reszta idiotów cie popiera?? to wypierdalać stąd i kurwa po Polsku nie mówić bo kurwa nie zasługujecie! Pies was jebał.
Zgłoś
imek 2013-05-10, 11:02
pawlo12369 napisał/a:

Androgenius gdyby kurwa każdy miał twój tok myślenia to wszyscy byśmy mówili po niemiecku. Polacy od zawsze kurwa pokazywali charakter nawet gdy byli z góry skazani na porażkę, przetrwaliśmy zabory, zdarzyło się że nie było nas nawet na mapie a ty po tym wszystkim mówisz że pies jebał?? a reszta idiotów cie popiera?? to wypierdalać stąd i kurwa po Polsku nie mówić bo kurwa nie zasługujecie! Pies was jebał.

I kolejny, który się dojebał tego jaką to burzliwą i straszną historię nasza polska miała.. gościu, kurwa!, tu nikt nie krytykuje naszych dziadów pradziadów, którzy o wolny kraj walczyli, bo oni walczyli, wywalczyli i ich już nie ma, tak i tak. ale każdy wkurwia się tu na OBECNĄ sytuację w tym zapyziałym kraju, bo o taką polskę to nasi przodkowie nie walczyli raczej, to obecny system rozjebał ją do zera. także bez unoszenia się.. -_-
Zgłoś
cannabis7777 2013-05-10, 12:02
androgenius napisał/a:

Bo poliaczki by mnie zabiły za użycie nazwy ich przykrej krainy w formie fonetycznej zaczerpnietej z innego języka?

...

A teraz siadaj i scrolluj: wykop.pl/tag/polska/

Powiedz mi, na której stronie sam sobie powiedziałeś "Pies jebał"...

Wyjeżdżasz bo o to im chodzi. Polską już dawno Polacy nie rządzą. Nawet Stalin bodajże wysłał list do kogoś opisując jak należy rządzić Polakami, żeby się nie buntowali i nie mieli czasu, chęci i sił by walczyć. Zdziwiłbyś się jak bardzo adekwatny do dzisiejszych poczynań rudego.

Tusk szwab.
Kwaśniewski żyd.

Najpotężniejszy z narodów, najwytrwalszy. Ile już państw czas zakrył, tak że nawet ich nie znamy. Różnie się losy narodów potoczyły, ale nam jest pisane trwać wiecznie najwidoczniej. Szkoda tylko, że ludzie zamiast się postawić wspólnie wolą wyjechać, ale rozumiem ich po części, bo kto się chce polityką interesować, lepiej z rodziną dostanie życie wieść.

Wiedzcie, że oni chcą nas rozbić, multikulti zrobić tak, że Polacy nie staną już ramię w ramię jak kiedyś, bo w około będą inne narodowości.

Niech się trafi jakiś dobry przywódca, musi być Polak i niech poprowadzi ludzi z przed kompa na ulice! Musi dojść do rękoczynów, zniszczeń! Nie może tak być. A tusk ta ruda pała na pewno nie odpuści tak łatwo. Jebać wybory. Wyjebmy całą tą chołote z tego sejmu!

No przecież nie możemy tak żyć!

Jak Ryszard Siwiec płonę byś myślał.
Zgłoś
matiqq 2013-05-10, 12:20
B-B napisał/a:

@up
Przeczytaj wyżej.
Myślisz że jakikolwiek Polak wyjechał by za granice gdyby na JEGO ziemi była możliwość GODNEGO życia?
Pewnie by wyjechał jakiś tam odsetek ale nie zauważalny!
A co do parobka to częsciej nim jest Polak we WŁASNYM kraju niż na obczyźnie!

ja na przykład...

PYJOFANS napisał/a:

matiq ty to chyba psychiczny jesteś albo jakiś nacjonalista człowieku obudź się "Ojczyzna jest jak matka " KURWA koleś czy matka cie kiedyś wyzyskiwała, robiła na szaro, niedbała o ciebie. Ten kraj jest chory i uważam ze jak można z niego spierdolić to się to powinno zrobić i żyć w jakichś ludzkich warunkach w kraju który dba o swoich a nie pozwala dzieciom i rodziną głodować a rząd siedzi przy korycie i kradnie.
Polska była wielka zgodzę się ale teraz to zwykłe szambo. Może jak spierdoli stąd wystarczająca ilość osób w końcu ktoś ściągnie klapki z oczu i zacznie z tym systemem walczyć. Bo my tu tak pierdolimy sobie ale nie robimy nic prócz puszczania kwejków o tym jak to nam nie dobrze. A ty pewnie masz bogatych starych albo ci pomogli w starcie życiowym i zgrywasz cwaniaka. Fajnie ze ci w tej Polsce tak dobrze to zwolnij się z firmy u ojca albo tam matki i szukaj sam pracy zobaczymy jak ci się będzie żyło za 1200 zł miesięcznie. Zaciągnij jeszcze sobie kredycik na mieszkanie bo bez tego na nie nie uzbierasz chyba ze jak będziesz miał tam 40 lat . I potem pogadamy jaka to ta polska jest wspaniała i wielka

SERDECZNIE CIE POZDRAWIAM !!!

nie znamy się, więc o Rodzicach pisać nie będę...

jeżeli tak uważasz... ====> tam jest granica
<=== a tam następna.

jak spierdoli wystarczająca ilość osób, w net pojawi się wystarczająca ilość rumunów, którzy będą za nas zapierdalać.

yyy już pisałem, że nie będę o rodzicach pisać, no ale ok, tak... są w chuj bogaci, ale tego nie okazują, mieszkałem z nimi długo, bo aż do 30 roku życia, ale nie jak to sobie można myśleć... budowałem z nimi bunkier (dom ze ścianami zbrojonymi 8mm blachą i prętami i inne takie) od podstaw i dołożyłem im swoją dolę (140tysi) za wybudowanie 2 piętra, które będzie moje. Mieszkałem tak sukcesywnie je remontując, po pewnym czasie wprowadziłem tam rodzinkę i żyło się w miarę dobrze prowadząc 1 warsztat i przyglądając się, jak mój Ojciec kupuje Hotele, domy, ziemie, samochody i je sprzedaje z zyskiem 100% w 3 miesiące. Jedyne w czym mi pomogli, to moment w którym skradziono mi samochód a następnie spalono w lesie. Tak, dali mi 6tysi na starego golfa bym mógł dojeżdżać 40 km na swój warsztat. Wszystko spłaciłem w 3 miesiące.
I w ten sam sposób uczę dzieci, że nic nie jest za darmo, a jeżeli już i mamy możliwość to to spłacamy (niekoniecznie pieniędzmi, a babami nie są to i pizdą odpada), a co wpadnie w życiu to taki miły dodatek, na który nie powinno się liczyć.

a, i czy nie wspominałem, że kocham Polskę? tak, kocham ją, ale aktualnie mieszkam gdzie indziej z powodów kompletnie innych niż kasa, a opisałem to już na poprzedniej stronie komentarzy.

Tak że, kto szcza na Polskę temu murzyńska pała w dupsko i porządny wpierdol, do widzenia.

@Kupie głośniki niskotonowe do Altus 110, w ilości sztuk 2. PW!
Zgłoś
korinogaro 2013-05-10, 12:44
Co to za głodna gadka, że Polacy od zawsze pokazywali charakter przedstawiona w kontekście jak by to zjednoczony naród taki był. Przez większość naszej historii chłopi i mieszczanie mieli głęboko w dupie kto nimi rządził byle się od nich odjebał. Jedynie najbogatsi mieszczanie, szlachta i duchowieństwu zależało na niezależności Polski a i to w większości ze względu na strach przed utraconymi stołkami (zależnie od czasu takie myślenie było mniej lub bardziej popularne ale cały czas silnie reprezentowane). Gdyby podczas zaborów zaborcy traktowali Polaków jak swoich to mało prawdopodobne byłoby powstanie istotnych zalążków myśli wyzwoleńczych. Dalej, powszechny opór podczas wojen światowych wynikał z pamięci o tym co się stało za rozbiorów oraz faktem że Niemcy mordowali Polaków. My chyba nigdy nie byliśmy zjednoczeni (z resztą żadne społeczeństwa nie były) tylko że tam na poziomie państwowym postanowiono wprowadzić normalność i skonsolidowano społeczeństwo, a u na działania państwa tylko dalej poszerzają naturalne antagonizmy.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów