Miziou napisał/a:
Po pierwsze, "tę" a nie "tą".
Po drugie, napiszę delikatnie, ale uwierz, chciałbym mocniej tylko sensu nie widzę - myślisz czasem nad tym co piszesz? Bo w pionie byś się długo nie utrzymał w niektórych kręgach po takim stwierdzeniu...
Bo poliaczki by mnie zabiły za użycie nazwy ich przykrej krainy w formie fonetycznej zaczerpnietej z innego języka?
Całkiem możliwe. Poliaczki zdolne do wszystkiego.
Na szczęście nie obracam się w kręgach debili.
Wśród moich znajomych 80% ma dokladnie takie samo zdanie jak ja, czyli "pies jebał". Kiedyś te 80% stanowiło pewnie jakieś 200 osób ale wiesz co? Wyjechali. Wiesz czemu wyjechali? Bo "pies jebał". I wiesz co? Teraz żyją jak ludzie, a nie jak białe murzyny, dymane przez własną krainę. Teraz ciągle 80% z moich znajomych powie to samo, "pies jebał" z tym, że z tych osiemdziesięciu procent 80% jest już na normalnych współrzednych geograficznych, tam, gdzie działają podstawowe prawa logiki i ekonomii, dzięki czemu pracując się bogacisz a nie stoisz w miejscu bądź tracisz. Pozostałe 20% szykuje się do wyjazdu do końca tego roku.
Wiesz kto tu zostanie pod koniec tego roku? Moja mamuśka, lat 54, mój wujaszek, lat 62, mój kumpel, nie zna języka i ma lekką schizofrenię ( ale języka się już uczy ), kilka ciotek, lat ponad 50, siostrzeniec, lat 9, dwie kumpele (jedna w ciąży), druga świeżo po porodzie i znajomy, który otworzył niedawno firmę ( ten wyjedzie pewnie za rok, jak zapozna się z polszym urzedem do spraw tłamszenia marzeń o przedsiębiorstwie). To chyba już wszyscy.
A ludzie z tych twoich kręgów niech dalej:
-płacą ZUS
-płacą 50-100zł za piwko w parku
-płacą 50-100zł za przejście na czerwonym
-płacą za fotki z magic boxów vincenta
-czekają po 20 lat w kolejce do dentysty
- płacą po 1000 zł za wynajem mieszkania
- płacą po 12zł za szlugi
- płacą po 400 zł za żarcie
- płacą po 6 zł za l paliwa
- oglądają tvn i polsze seriale paradokumentalne
- jedzą gówno, piorą gównem i płacą abonament
- jebią latka w pierdlu za posiadanie roślinności sprawiąjącej, że mimo wszystko byliby zadowoleni
-zarabiają po 1300zł
I biją każdego kto się z tym nie zgadza, mówi "pies jebał tą polszę" i wyjeżdża jak najdalej
Na szacunek i patriotyzm z mojej strony trzeba sobie zasłużyć, nie jestem patriotą, bo nie mam ku temu najmniejszych nawet powodów.
To, że urodziłem na takich a nie innych wspólrzednych geograficznych nie implikuje od razu mojej nieskończonej milości do nazwy, ktorą się je określa. To nie jest moja Polska, to jest polsza i pies ją jebał.
A teraz siadaj i scrolluj:
wykop.pl/tag/polska/
Powiedz mi, na której stronie sam sobie powiedziałeś "Pies jebał"...