18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 39 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 11 minut temu
O to sposób jak wyjąc nasze (oprócz niepracujących gimbazjalistów) składki ZUS i za x lat mieć porządną emeryture!

Cytat:

Wypłata emerytur i rent z ZUS osobom zamieszkałym za granicą
Polskie emerytury i renty przysługujące osobom zamieszkałym za granicą w innym państwie członkowskim Unii Europejskiej /EOG/Szwajcarii podlegają – na wniosek zainteresowanego – transferowi do państwa jego zamieszkania.

Z wnioskiem o transfer świadczenia mogą wystąpić osoby zamieszkałe w państwach członkowskich Unii Europejskiej (Austria, Belgia, Bułgaria, Cypr, Czechy, Dania, Estonia, Finlandia, Francja, Grecja, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Litwa, Luksemburg, Łotwa, Malta, Niemcy, Portugalia, Rumunia, Słowacja, Słowenia, Szwecja, Węgry, Wielka Brytania oraz Włochy), w państwach Europejskiego Obszaru Gospodarczego, nienależących do Unii Europejskiej (Islandia, Liechtenstein i Norwegia) oraz w Szwajcarii.

Również polskie emerytury i renty przysługujące osobom zamieszkałym za granicą w kraju umownym, tj. państwie, z którym wiążą Polskę umowy dwustronne w dziedzinie zabezpieczenia społecznego (Kanada, USA, Korea Płd., Australia, Macedonia, Chorwacja, Czarnogóra, Serbia, Bośnia i Hercegowina oraz Kosowo) podlegają – na wniosek zainteresowanego – transferowi do państwa zamieszkania osoby uprawnionej.

Jak to zrobić

Po tagach nie było, chyba dosyć swieża sprawa
Zgłoś
androgenius 2013-05-09, 20:24 1
Jest i Państwo, do którego wyjeżdżam. Dobrze wiedzieć, jak już będę na miejscu to się bliżej sprawie przyjrzę. Jak się nie da to pies jebał i ten ZUS i tą polszę. Ale zawsze dobrze wiedzieć.

Geny mi w mózgu namieszały, żebym odczuwał wolę bożą, chujki se wykombinowały, że tym sposobem się rozmnożą.
Tylko, że mózg też ma metody, żeby zjeść ciastko i je mieć, podwiąże se nasieniowody i mogą sobie kurwa chcieć.
Zgłoś
Miziou 2013-05-09, 20:31 12
androgenius napisał/a:

pies jebał [...] i tą polszę

Po pierwsze, "tę" a nie "tą".
Po drugie, napiszę delikatnie, ale uwierz, chciałbym mocniej tylko sensu nie widzę - myślisz czasem nad tym co piszesz? Bo w pionie byś się długo nie utrzymał w niektórych kręgach po takim stwierdzeniu...

...I am not as think as you wasted I am...
Zgłoś
androgenius 2013-05-09, 21:02 156
Miziou napisał/a:

Po pierwsze, "tę" a nie "tą".
Po drugie, napiszę delikatnie, ale uwierz, chciałbym mocniej tylko sensu nie widzę - myślisz czasem nad tym co piszesz? Bo w pionie byś się długo nie utrzymał w niektórych kręgach po takim stwierdzeniu...

Bo poliaczki by mnie zabiły za użycie nazwy ich przykrej krainy w formie fonetycznej zaczerpnietej z innego języka?

Całkiem możliwe. Poliaczki zdolne do wszystkiego.

Na szczęście nie obracam się w kręgach debili.

Wśród moich znajomych 80% ma dokladnie takie samo zdanie jak ja, czyli "pies jebał". Kiedyś te 80% stanowiło pewnie jakieś 200 osób ale wiesz co? Wyjechali. Wiesz czemu wyjechali? Bo "pies jebał". I wiesz co? Teraz żyją jak ludzie, a nie jak białe murzyny, dymane przez własną krainę. Teraz ciągle 80% z moich znajomych powie to samo, "pies jebał" z tym, że z tych osiemdziesięciu procent 80% jest już na normalnych współrzednych geograficznych, tam, gdzie działają podstawowe prawa logiki i ekonomii, dzięki czemu pracując się bogacisz a nie stoisz w miejscu bądź tracisz. Pozostałe 20% szykuje się do wyjazdu do końca tego roku.

Wiesz kto tu zostanie pod koniec tego roku? Moja mamuśka, lat 54, mój wujaszek, lat 62, mój kumpel, nie zna języka i ma lekką schizofrenię ( ale języka się już uczy ), kilka ciotek, lat ponad 50, siostrzeniec, lat 9, dwie kumpele (jedna w ciąży), druga świeżo po porodzie i znajomy, który otworzył niedawno firmę ( ten wyjedzie pewnie za rok, jak zapozna się z polszym urzedem do spraw tłamszenia marzeń o przedsiębiorstwie). To chyba już wszyscy.

A ludzie z tych twoich kręgów niech dalej:

-płacą ZUS
-płacą 50-100zł za piwko w parku
-płacą 50-100zł za przejście na czerwonym
-płacą za fotki z magic boxów vincenta
-czekają po 20 lat w kolejce do dentysty
- płacą po 1000 zł za wynajem mieszkania
- płacą po 12zł za szlugi
- płacą po 400 zł za żarcie
- płacą po 6 zł za l paliwa
- oglądają tvn i polsze seriale paradokumentalne
- jedzą gówno, piorą gównem i płacą abonament
- jebią latka w pierdlu za posiadanie roślinności sprawiąjącej, że mimo wszystko byliby zadowoleni

-zarabiają po 1300zł

I biją każdego kto się z tym nie zgadza, mówi "pies jebał tą polszę" i wyjeżdża jak najdalej

Na szacunek i patriotyzm z mojej strony trzeba sobie zasłużyć, nie jestem patriotą, bo nie mam ku temu najmniejszych nawet powodów.

To, że urodziłem na takich a nie innych wspólrzednych geograficznych nie implikuje od razu mojej nieskończonej milości do nazwy, ktorą się je określa. To nie jest moja Polska, to jest polsza i pies ją jebał.

A teraz siadaj i scrolluj: wykop.pl/tag/polska/

Powiedz mi, na której stronie sam sobie powiedziałeś "Pies jebał"...

Geny mi w mózgu namieszały, żebym odczuwał wolę bożą, chujki se wykombinowały, że tym sposobem się rozmnożą.
Tylko, że mózg też ma metody, żeby zjeść ciastko i je mieć, podwiąże se nasieniowody i mogą sobie kurwa chcieć.
Zgłoś
Stalovy 2013-05-09, 21:14 13
Cytat:

Instrukcja: Jak wyciągnąć z ZUSu wszystkie składki

Zgłoś
hamusq 2013-05-09, 22:38 2
@androgenius

Musialem sie zalogowac, zeby postawic piwo.

Kto zyw niech ucieka z tego kurwidolka.
Zgłoś
matiqq 2013-05-09, 22:47
Treść komentarza został ukryta - użytkownik otrzymał ostrzeżenie za ten wpis.
Piooner 2013-05-09, 22:57 9
ból dupy za 3 2 1 ...
Zgłoś
mesiash 2013-05-09, 23:07 24
Obaj macie rację. Popierdolona bo popierdolona, ale to ojczyzna, i szacunek się należy. Jak matce.
Zgłoś
dupeczki 2013-05-09, 23:10 4
androgenius napisał/a:

Bo poliaczki by mnie zabiły za użycie nazwy ich przykrej krainy w formie fonetycznej zaczerpnietej z innego języka?

bla bla bla

I dobrze! Niech Twój gatunek idzie się rozmnażać z dala od Wielkiej Polski!
Zgłoś
ocwpzw 2013-05-09, 23:12 4
matiqq dobrze gada, jebać idiotów utożsamiających chory system z ojczyzną
Zgłoś
prosiak43 2013-05-09, 23:12 14
matiqq napisał/a:

weź poprostu i wypierdalaj z takim myśleniem,
wyjeb łańcuszek z bozią z komunii,
wyjeb zdjęcia/pamiątki po babciach i innych pradziadkach,
wyjeb sobie ryjem o ścianę...

nie wiem ile masz lat, i mnie to jebie miękkim chujem, ale skoro wyjeżdżasz do innego kraju tylko za pieniędzmi przy czym lejesz na Polskę (tak cioto, pisz się dużą literą, niezależnie od języka) to nie zapomnij rozwiązać obywatelstwa. Zamelduj się tam gdzie jedziesz, nie próbuj nawet jeździć na Polskich rejestracjach, albo się pochwal czym jeździsz, i jakie rejony to szybko zmienisz wygląd twarzy.

Dla mnie osoba obrażająca kraj, który ją wychował od plemnika aż po debila który z niej wyjeżdża, bo jebane papierosy kosztują 12 zł to pierdolona życiowa ciota.

Warna przyjmę z zamkniętymi oczami, ale nie dam sobie pluć na ojczyznę.

Może przesadził, ale moim zdaniem ma gościu rację.

Jestem młodym człowiekiem i jak widzę, że obywatele mają w dupie to co się w kraju dzieje i nie ma perspektyw na jakąś poprawę to zaczynam myśleć o wyjeździe za granicę.
Jestem na dosyć dobrych studiach, więc za granicę nie wyjeżdżałbym na zmywak, tylko jako wykwalifikowany specjalista.
Czemu o tym piszę? Bo często spotykam się z myśleniem typu: jak chcesz wyjechać to spłać pieniądze wydane na twoją edukację... (sic!). Dla informacji tych oto osób: Moim rodzice płacą kurwa podatki, płacą składki na ZUS, a emerytury i tak pewnie nie dostaną bo prędzej znajdą się na cmentarzu. Więc studiuję za swoje i mam pełne prawo po studiach spierdolić za granicę i żyć jak człowiek.
Zgłoś
ultrasgraphic 2013-05-09, 23:12 3
jak ja kurwa kocham jak polaczki spinają tak dupe
Zgłoś
M3L3R 2013-05-09, 23:14 3
Siedzę w Irlandii i jest mi dobrze. Każdy powinien szukać szczęścia gdzie tylko się da, a nie ograniczać się do granic państwa. Jestem Polakiem i interesuję się losem mego kraju, jednak mam mieszane uczucia. Smutno mi jak patrzę co się tam dzieje, a z drugiej strony cieszę się, że już mnie tam nie ma i nie muszę odczuwać na własnej skórze te wszystkie udogodnienia, przepisy, prawa i obowiązki od naszego rządu. W rządzie jak w PZPN, ręka rękę myje, aby usiąść na stołku i przez najbliższą kadencje nachapać ile się da, a nikt nie patrzy tam w przyszłość :/
Zgłoś
oozyxak0o 2013-05-09, 23:15
Zaraz znowu będzie nalot pismaków i będą pierdolić jaka ta Polska jest fajna i jaki rząd mamy cudowny...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów