Filmik pokazujący różnicę w dźwięku podczas przebijania balona w komorze rewerbacyjnej (zadaniem komory jest generowanie pogłosu) oraz komorze bezodbiciowej.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
🔥
Spowodowała kolizję i uciekała
- teraz popularne
2 wersja przebicia balona (w komorze bezodbiciowej) kojarzy mi się z dźwiękiem trafienia wroga w Call of Duty
Ciekaw jestem, jak wyszedłby film z pierdzeniem w każdej z tych komór. Kto pierwszy wrzuci, temu chwała i tysiąc piw.
Niedziela, godzina 8 rano... obudziłem się skacowany i walę klina sobie...
Pierwsza moja myśl po odpaleniu kompa to, że chciałbym zobaczyć wąsatego gościa co przebija balon...
Dziękuje autorze.
Powodzenia w dawaniu mi łatki.
Pierwsza moja myśl po odpaleniu kompa to, że chciałbym zobaczyć wąsatego gościa co przebija balon...
Dziękuje autorze.
miałem okazje przebywać przez chwile w takiej komorze, z totalnym wytłumieniem dzwięków z zewnąrz... pewna firma w takim pomieszczeniu dokonuje pomiarów natężenia dzwięku pracujących mechanizmów wyposażenia samochodów i ustala sobie jak zużycie wpływa na zwiększenie głośności pracy powyższych. Uczucie jest dość dziwne nawet podczas rozmowy... własny głos brzmi zupełnie inaczej a do tego jak jest cisza...zaczynasz mieć wrażenie że słyszysz własne serce...
stary_piernik napisał/a:
miałem okazje przebywać przez chwile w takiej komorze, z totalnym wytłumieniem dzwięków z zewnąrz... pewna firma w takim pomieszczeniu dokonuje pomiarów natężenia dzwięku pracujących mechanizmów wyposażenia samochodów i ustala sobie jak zużycie wpływa na zwiększenie głośności pracy powyższych. Uczucie jest dość dziwne nawet podczas rozmowy... własny głos brzmi zupełnie inaczej a do tego jak jest cisza...zaczynasz mieć wrażenie że słyszysz własne serce...
Twój głos brzmi dla Ciebie dziwnie, bo nie odbity przez otoczenie nie dociera do Twoich uszu -dlatego w telefonach zawsze w głośniku słyszysz to co trafia do mikrofonu, aby polepszyć komfort użytkowania.
A w zupełnej ciszy słyszysz prace swoich organów wewnętrznych -drgania przenoszą sie przez organizm i sa odbierane przez bębenek, co odbieramy jako dźwięk. Tylko w normalnych warunkach natłok dźwięków który trafia do ucha zagłusza nasz organizm.
Czuje się spełnionym sadystą po tym filmie. Podbudowująca ilość piw. Znaczy, że każdy ma te same odczucia.
Według mnie ciekawy materiał, fajnie pokazane jak to działa, zero naukowego bełkotu, piwko. P.S komora bezodbiciowa jest znana jako komora bezechowa obie nazwy są poprawne.
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów