Nie mówię, że w kraju jest jakaś rewelacja bo nie jest. Jednakże takie matoły jak np. ten Lisicki strasznie mnie wkurwiają. Rzeczywistość można interpretować zawsze po swojemu i straszyć innych, to jest bardzo łatwe. Oczywiście, że media są tendencyjne - pokazują to, co LUDZIE CHCĄ OGLĄDAĆ. A to porównanie to nie jest tendencyjne? Frazesy typu "ZUS praktycznie przyznaje, że jest bankrutem" czy "Lotos poszedł pod młotek" każdy może sobie z dupy wyssać i patrzeć jak reszta się podnieca jak to nas Tusek okrada. Wystarczy rzucić właśnie taki tekst pomijając przy tym niewygodne fakty.
LUDZIE! Bądźcie troszkę zaangażowani, spróbujcie zrozumieć sedno spraw a nie tylko jarać się kolejnymi sensacyjkami. Kolejna cecha ludzi głupich - "Będę powtarzał wszystko jak leci co tylko pasuje do mojego durnego światopoglądu, bez znaczenia czy to prawda czy nie, a jeśli ktoś kiedyś udowodni mi że jestem idiotą to go zgnoję i super będzie".
Najlepszy światopogląd to sceptycyzm - wierzę jedynie w to co sam sprawdzę i dokładnie wiem o czym potem mówię, o pozostałych tematach na których się nie znam (bo mi się nie chce douczyć) - nie mam zdania i się nie wypowiadam.
I mamy przez to dwie główne grupy ludzi - zwolennicy rządu i przeciwnicy rządu. Obie grupy to w 99% debile bo nigdy, ale to nigdy nie mają pojęcia o czym mówią tylko powtarzają takie właśnie bzdety.