Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Strach jest tak duży, że do roboty rzucono wszystkie trolle, żeby ją zaszczuć i shejtować.
Wiadomo, że dbanie o środowisko firmom się nie opłaca bo kosztuje. Nagle pojawia się dziewczynka, która ruszyła tłumy i zwróciła uwagę na dewastację środowiska. Rozumiem tych wszystkich krwawych kapitalistów, że dla nich to jest jakiś kurewski koszmar i przecierają oczy ze zdumienia i oburzenia.
Ludzie o niskim IQ oczywiście szybko łyknęli zanęcone przez trolle gówno i ze smakiem je łykają
Zabawne, że bogaci ludzie i korporacje bardzo się przestraszyli małej dziewczynki.
Strach jest tak duży, że do roboty rzucono wszystkie trolle, żeby ją zaszczuć i shejtować.
Wiadomo, że dbanie o środowisko firmom się nie opłaca bo kosztuje. Nagle pojawia się dziewczynka, która ruszyła tłumy i zwróciła uwagę na dewastację środowiska. Rozumiem tych wszystkich krwawych kapitalistów, że dla nich to jest jakiś kurewski koszmar i przecierają oczy ze zdumienia i oburzenia.
Ludzie o niskim IQ oczywiście szybko łyknęli zanęcone przez trolle gówno i ze smakiem je łykają
posłuchaj,
każdy wie że dbanie o środowisko jest normalne i potrzebne, ale nie rozumiesz że to co robią ci jebnięci ekolodzy ma znamiona ekoterroryzmu,
jest tylko grą polityczną, biznesową
Tak na poważnie wzrostów temperatury nie można nie zauważyć, na ile to człowiek za to odpowiada, a na ile cykl natury czy wybuchy wulkanów nie wiem. Swoje dokładamy. Najgorsze w tym podniesieniu temperatur jest to , reakcja rzeczywiście zdaje się być łańcuchowa - wyższa temperatura = niższa rozpuszczalność uwięzionego w oceanach CO2, więcej CO2 = większa temperatura itd. Oczywiście, że nie będę na to konto rezygnował ze zdobyczy cywilizacji, ale z kopciuchami i paleniem śmieci czy wysoko skażonym tanim węglem w Polsce to rzeczywiście mogliby coś zrobić, bo szkoda naszych płuc.
Zabawne, że bogaci ludzie i korporacje bardzo się przestraszyli małej dziewczynki.
Ruszyła tłumy? Widziałeś jej inne wypowiedzi? Te nie napisane przez innych ludzi? Nie wszystkie negatywne opinie na jej temat to kwestia trolli w sieci. Ale to typowe podejście. Mnie ona wkurwia niemiłosiernie, po prostu. Aktorstwo na poziomie trudnych spraw, przypłynęła sobie jachtem z kasiastymi rodzicami i pierdoli na temat o którym nie ma pojęcia. Ona najbardziej pokrzywdzona w tym świecie. Daj spokój.
Ignorowałem globalne ocieplenie ale Greta mnie przekonała....
Tak na poważnie wzrostów temperatury nie można nie zauważyć, na ile to człowiek za to odpowiada, a na ile cykl natury czy wybuchy wulkanów nie wiem. Swoje dokładamy. Najgorsze w tym podniesieniu temperatur jest to , reakcja rzeczywiście zdaje się być łańcuchowa - wyższa temperatura = niższa rozpuszczalność uwięzionego w oceanach CO2, więcej CO2 = większa temperatura itd. Oczywiście, że nie będę na to konto rezygnował ze zdobyczy cywilizacji, ale z kopciuchami i paleniem śmieci czy wysoko skażonym tanim węglem w Polsce to rzeczywiście mogliby coś zrobić, bo szkoda naszych płuc.
Myślisz, że jak w Polsce zrobią porządek z paleniem śmieci czy wymienią wszystkie piece na te gówno eco kotły to jakość powietrza i globalne ocieplenie sie zmieni? Weż pod uwage chociażby to, że np w takich Czechach mogą palić sobie w piecu czym chca czy to węgiel kamienny brunatny czy nawet drewnem to ostatnie też słyszałem że w Polsce ma mieć określoną wilgotność żeby tym palić w piecu. Więc nie pisz głupot, że to coś zmieni bo Janusz czy Władek zmieni piec na eco bo to chuja prawda oddychamy tym samym co chociażby wspomniani Czesi a cała ta nagonka na wymiane kotłów jest po to bo ktoś robi na tym kase pod przykrywka różnego rodzaju eco ustaw i ciemny naród kupuje kotły po 8-10 tyś zł i droższe po to żeby być eco i dostać dofinansowanie do kotła. Już samo dofinansowanie powinno wam dać do myślenia, że ktoś kręci na tym dobry interes na "rządowej umowie"
Myślisz, że jak w Polsce zrobią porządek z paleniem śmieci czy wymienią wszystkie piece na te gówno eco kotły to jakość powietrza i globalne ocieplenie sie zmieni? Weż pod uwage chociażby to, że np w takich Czechach mogą palić sobie w piecu czym chca czy to węgiel kamienny brunatny czy nawet drewnem to ostatnie też słyszałem że w Polsce ma mieć określoną wilgotność żeby tym palić w piecu. Więc nie pisz głupot, że to coś zmieni bo Janusz czy Władek zmieni piec na eco bo to chuja prawda oddychamy tym samym co chociażby wspomniani Czesi a cała ta nagonka na wymiane kotłów jest po to bo ktoś robi na tym kase pod przykrywka różnego rodzaju eco ustaw i ciemny naród kupuje kotły po 8-10 tyś zł i droższe po to żeby być eco i dostać dofinansowanie do kotła. Już samo dofinansowanie powinno wam dać do myślenia, że ktoś kręci na tym dobry interes na "rządowej umowie"
Ojciec wybudował wielorodzinny (16 mieszkań) dom w Krakowie. Chcieliśmy podpiąć go do ogólnie dostępnego centralnego ogrzewania promowanego w Krakowie. Moglibyśmy zrezygnować z gazu, bo płyty i piekarniki mamy na prąd.
MPEC za podpięcie powiedział nam 68 tysięcy złotych. Podpięcie miało polegać na przeciągnięciu rur pod drogą i 36 metrów w ziemi. Wkurwieni całą sytuacją kupiliśmy dwa duże piece gazowe (ogrzewanie wody do mycia przez cały rok i centralne ogrzewanie w sezonie grzewczym) i podciągnęliśmy gaz. Suma inwestycji 24 tys. zł.
I niech wam dalej wciskają, że chcą ekologii. Ich interesuje kasa, kasa, kasa. Ogrzewanie gazem jest lepsze niż węglem, ale jeśli ciepłownia i tak smrodzi Kraków, to mogliby podpinać wszystkich za mniejsza kwotę. Chętnie podpinają bloki, bo spółdzielnie płacą, a dodatkowo dofinansowuje UE.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów