Brawura i brak rozsądku tego kierującego sprawiły, że stworzył poważne zagrożenie na drodze. Po analizie nagrania przesłanego przez internautę, policjanci zatrzymali pirata drogowego. Okazał się nim 49- letni mieszkaniec Mławy. Jadąc ul. Warszawską, wyprzedzał pojazdy w miejscu niedozwolonym, na skrzyżowaniu dróg oraz przejściu dla pieszych – a to wszystko na odcinku drogi, na której obowiązuje ograniczenie prędkości do 40 km/h. Kierowca został ukarany mandatem w wysokości tysiąca złotych, 35 punktów karnych i stracił prawo jazdy."
Brawura i brak rozsądku tego kierującego sprawiły, że stworzył poważne zagrożenie na drodze. Po analizie nagrania przesłanego przez internautę, policjanci zatrzymali pirata drogowego. Okazał się nim 49- letni mieszkaniec Mławy. Jadąc ul. Warszawską, wyprzedzał pojazdy w miejscu niedozwolonym, na skrzyżowaniu dróg oraz przejściu dla pieszych – a to wszystko na odcinku drogi, na której obowiązuje ograniczenie prędkości do 40 km/h. Kierowca został ukarany mandatem w wysokości tysiąca złotych, 35 punktów karnych i stracił prawo jazdy."
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
@up po pierwsze kolego to nie stawia się spacji przed znakami interpunkcyjnymi. Poczytaj książki, nauczysz się pisać. Miejsce diesla jest w polu bo samochody jeżdżą na benzynę.
Podaj mi przykłady czemu silnik diesla jest taki hujowy ze tylko na pole się nadaje ???
Dziękuję DOBRANOC.
PS. przepraszam andrewjar powody:
1. kopcenie (każdy diesel przy mocnym depnięciu pusci chmurkę)
2. Głośność pracy (czyt. Klekotanie pod maska)
3. zatrzęsienie się auta przy gaszeniu i odpalaniu.
@up po pierwsze kolego to nie stawia się spacji przed znakami interpunkcyjnymi. Poczytaj książki, nauczysz się pisać. Miejsce diesla jest w polu bo samochody jeżdżą na benzynę.
Aż dziw bierze, ze tego tu nie było... więc pozwolę sobie wrzucić tego .jpg
andrewjar I a12b.. skąd pochodzą silniki diesla? nie mowie o kraju.. tylko do częgo były stworzone? z jaką myślą były projektowane? Czy tak jak benzyniaki na drogi publiczne i tory samochodowe, czy do orania nimi pola i przewożenia dużych ładunków w ciężarówkach? Dla mnie to obaj jesteście zacofani, i jeździcie dieslem SPOKO ale nie pierdolcie i nie porównujcie ich do benzyny, czemu F1 jest na benzynie nie na ropie? żużlówki na etanol a nie na rope? ....i wiecie co lubie w dieslach? to że jak spotkasz znajomego na światłach i chcesz zapytać na szybko: "co tam i jak tam?" to ni chuja się nie zrozumiecie jesli on też będzie stał DIESLEM. Będzie jeden wielki i głośny klekot. I nie pierdolcię że nie! Tak czy siak wole benzynę w gazie niż diesla.
Dziękuję DOBRANOC.
Po pierwsze, diesel jest oszczędniejszy. Jego sprawność w procesie spalania wynosi 50%, tzn., że z dostarczonej 100% energii otrzymujemy 50% pracy. Natomiast w silniku benzynowym maksymalnie 35-38%. Większa sprawność silnika diesla wynika również z większego stopnia sprężania, większego nadmiaru powietrza, braku przepustnicy, a tym samym braku dławienia w zakresie obciążeń częściowych.Po drugie silnik diesel jest bardziej ekologiczny w stosunku do silnika benzynowego.Praca silnika diesla w przeciwieństwie do silnika benzynowego nie jest uzależniona od składu mieszanki określającej granicę zapalności, może więc pracować na bardzo ubogich mieszankach. W spalinach są więc znacznie mniejsze ilości trujących toksyn takich jak tlenek węgla (CO), węglowodorów (HC), ale również w nowoczesnym silniku diesla jest znaczna redukcja tlenków azotu (NOx) i cząstek stałych.(źródło: decydent.pl/archiwum/wydanie_141/diesel-czy-benzyna_1461.html) Właśnie powiedziałeś wszystkim że silnik benzynowy nadaje sie tylko na drogi publiczne i na tory nigdzie wiecej. Nie ma różnicy czy to silnik diesel czy benzyna ten i ten ma swoje +/-. A skoro mówisz że diesel nadaje się tylko na pole to powiem Ci że silnik benzynowy nawet na pole się nie nadaje
@andrewjar chyba masz pasata z tdi można się poczuć jak król na wsi.
Tak mam Passata w TDi i jestem dumny z tego powodu. Król na wsi? U nas na wsi nie ma króla jest sołtys
spoko jak wam tak zależy na spalaniu.... ale tam zaczyna się zabawa, gdzie kończy się ekonomia. Bo wolę mieć pełną moc przy 4500 rpm i kończyć na 6800 rpm, a nie od 1700 rpm z chmurą za plecami, i chujowym klekotem do 4000 rpm-4500 rpm.
Widzę pan rajdowiec, ale pan wie że ulica to nie tor wyścigowy i nie o osiągi tu chodzi.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów