18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:49
Decyzja Amerykańskiego Towarzystwa Psy­chi­a­trycznego o wykreśle­niu homosek­su­al­izmu z klasy­fikacji zaburzeń psy­chicznych (DSM) przez głosowanie została poprzedzona intensywnymi dzi­ała­niami lob­bin­gowymi akty­wistów „gejows­kich” oraz debatami poli­ty­cznymi, które prze­toczyły się przez samo Towarzystwo, orga­ni­za­cje homosek­su­alne i media.

Historia homoseksualizmu w psychiatrii:

1952. Homosek­su­al­izm zostaje sklasy­fikowany jako socjopaty­czne zaburze­nie osobowości w pier­wszym wyda­niu DSM.

1968. DSM-II klasyfikuje homoseksualizm jako dewiację seksualną.

1969. Zamieszki w Stonewall. Aktywiści gejowscy uznają, że teorie psychiatryczne są główną przyczyną piętna społecznego, którego doświadczają. Postanawiają użyć tech­nik społecznego protestu w celu zmi­any diagnozy homoseksualizmu.1970. Wtargnięcie aktywistów na doroczne spotkanie spotkanie Amerykańskiego Towarzystwa Psy­chi­a­trycznego (APA) w San Francisco. Jeden z psy­chi­a­trów został przez nich nazwany wulgarnie i obelżywie, innego porów­nali do nazisty, a psy­chi­a­trię określili jako narzędzie tor­tur i opresji. Zapanował chaos. Więk­szość psy­chi­a­trów opuś­ciła spotkanie.

1971. Mimo oficjalnego zaproszenia do udziału konwencie APA, działacz „gejowski” Frank Kameny wraz z innymi akty­wis­tami wtargnęli na konwent kilka godzin przed planowanym panelem. Kameny przerwał toczące się spotkanie psychiatrów, zabrał mikro­fon i wygłosił deklarację: Psy­chi­a­tria jest wcielonym wro­giem. Psy­chi­a­tria wypowiedzi­ała bezwzględną wojnę w celu naszej ekster­mi­nacji. Może­cie to uznać za deklarację wojny prze­ci­wko wam. W kilka godzin później odbył się panel z udziałem aktywistów homoseksualnych, w tym Kameya. Tzw. geje i les­bijki argu­men­towali, że nie potrze­bują ter­apii.

1972. Na kolejnym konwencie APA, w Dallas, pojawił się Frank Kameny, les­bi­jska akty­wistka Bar­bara Git­tings oraz homosek­su­alny psy­chi­a­tra John Fryer, który jako Dr H. Anony­mous wys­tąpił w peruce, gumowej masce, za dużym smokingu i z mikro­fonem zniek­sz­tał­ca­ją­cym głos. Powiedział: Jestem homosek­su­al­istą. Jestem psy­chi­a­trą. Twierdził też, że stu psychiatrów biorących udział w konwencie APA jest homoseksualistami. Kameny i Git­tings zor­ga­ni­zowali wys­tawę “Gay, Proud and Healthy“.

Październik 1972. W czasie zjazdu członków Association for the Advancement of Behavior Therapy w Nowym Jorku działacze Gay Activist Alliance demonstrowali przed hotelem, w którym odbywał się zjazd. Niewielkiej grupce udało się wedrzeć do środka. Na miejscu był Robert Spitzer, członek komitetu nazewnictwa Amerykańskiego Towarzystwa Psychiatrycznego, który postanowił zaprosić aktywistów, żeby w 1973 roku wystąpili przed Komitetem i na konwencie APA.

Luty 1973. Komitet Nazewnictwa APA spotkał się z delegacją sied­miu dzi­ałaczy „gejows­kich” z Gay Activist Alliance. Z przy­czyn poli­ty­cznych akty­wiści zaprzeczyli, że reprezen­tują orga­ni­za­cję homosek­su­alną. Ich pod­sta­wowym celem było usunię­cie homosek­su­al­izmu z klasy­fikacji DSM. Chcieli też by zabraniać terapii nakierowanej na zmianę orientacji z homoseksualnej na heteroseksualną, nawet gdy pacjent sam o to poprosi. Część z nich domagała się usunię­cia wszys­t­kich zaburzeń sek­su­al­nych, jednak obaw­iali się, że jeśli w tam­tym cza­sie przed­stawią takie żądania może to im przeszkodzić w usunię­ciu homosek­su­al­izmu z klasy­fikacji. Charles Sil­ver­stein, akty­wista „gejowski”, a z wyk­sz­tałce­nia psy­cholog zaprezen­tował przed Komitetem Nazewnictwa oświad­czenia popier­a­jące usunię­cie homosek­su­al­izmu z DSM, które zostały napisane przez przy­chyl­nych gejom psy­chologów i psy­chi­a­trów oraz cytował bada­nia mające dowodzić, że homoseksualizm jest normalny.

Maj 1973. Zjazd APA któremu towarzyszy sym­pozjum poświę­cone obec­ności homosek­su­al­izmu w DSM. W dyskusji wzięło udział 6 psy­chi­a­trów: Robert Stoller, Judd Mar­mor, Irv­ing Bieber, Charles Socarides, Richard Green i Robert Spitzer oraz jeden „gejowski” akty­wista – Ron Gold. Za usunię­ciem homosek­su­al­izmu z klasy­fikacji zaburzeń psy­chicznych opowiedzieli się: Stoller, Mar­mor, Green i Spitzer, a za jego pozostaw­ie­niem w klasy­fikacji: Bieber i Socarides. Z jed­nej strony prezen­towano bada­nia dowodzące, że homosek­su­al­izm jest akcep­towany w wielu kul­tur­ach, że wys­tępuje u zwierząt, że homosek­su­al­iści nie wykazują innych zaburzeń psy­chicznych, a z drugiej strony bada­nia dowodzące, że homosek­su­al­izm to zaburze­nie. Ron Gold dokonał kry­tyki psy­chi­a­trii, stwierdza­jąc, że jest ona pod­stawą sys­temu opresji wobec osób homosek­su­al­nych, a teorię mówiącą o tym, że homosek­su­al­izm jest chorobą nazwał “kupą kłamstw”. Robert Spitzer – prze­wod­niczący sym­pozjum, w miejsce homosek­su­al­izmu zapro­ponował nową diag­nozę – zaburze­nie ori­en­tacji sek­su­al­nej, która miała trak­tować homosek­su­al­izm jako zaburze­nie tylko wtedy, gdy dana osoba czuła się z nim źle i chci­ała zmienić swoją ori­en­tację sek­su­alną

Czerwiec 1973. Homosek­su­alni ter­apeuci dla homosek­su­al­nych pac­jen­tów otwierają Insti­tute for Human Iden­tity. Gejowscy psy­chol­o­gowie i pra­cown­icy soc­jalni zaczynają pojaw­iać się w prasie, radiu i telewizji, gdzie deba­tują z psy­chi­a­trami.

Kilka miesięcy później, Komitet Nazewnictwa Amerykańskiego Towarzystwa Psy­chi­a­trycznego, choć podzielony, głosuje za wykreśleniem homosek­su­al­izmu z klasy­fikacji zaburzeń psy­chicznych. Kilka innych komitetów i obradu­ją­cych organów poparło tę decyzję.

Grudzień 1973. Zarząd Amerykańskiego Towarzystwa Psy­chi­a­trycznego głosuje za usunię­ciem homosek­su­al­izmu z DSM i zastąpi­e­niem go zaburze­niem ori­en­tacji sek­su­al­nej. Psy­chi­a­trzy niezad­owoleni z decyzji Zarządu postanawiają zor­ga­ni­zować ref­er­en­dum wśród członków Towarzystwa.

Charles Socarides i Harold Voth piszą do członków APA list, w którym wzy­wają do sprze­ci­wienia się decyzji Zarządu, twierdząc, że Towarzystwo zna­j­duje się pod kon­trolą gejows­kich akty­wistów. W kon­trze do nich, Ron Gold i Robert Spitzer piszą list wzywający do popar­cia decyzji Zarządu. Pod ich lis­tem pod­pisało się wielu znaczą­cych psy­chi­a­trów, wlicza­jąc w to samego prze­wod­niczącego Amerykańskiego Towarzystwa Psy­chi­a­trycznego i przyszłych kandy­datów na to stanowisko.

Kwiecień 1974. Ref­er­en­dum obejmujące 10 tysięcy z 17 tys. członków APA. 58 procent (5 854) poparło decyzję Zarządu o wykreśle­niu homosek­su­al­izmu z DSM, a 37,8 proc. (3 810) zagłosowało prze­ci­wko.

2002. Richard Green, psychiatra, który blisko30 lat wcześniej argumentował za wykreśleniem homoseksualizmu z klasyfikacji zaburzeń psychicznych, ujawnia się jako zwolennik usunięcia pedofilii z DSM, co wzbudza szereg komentarzy innych naukowców.

2008. Charles Sil­ver­stein, akty­wista homoseksualny i psycholog, biorący udział w wydarzeniach z lat 1969-1974 w liś­cie do redakcji “Archives of Sex­ual Behav­ior” zadaje pytanie:

Poza homoseksualizmem DSM wymienia także sadyzm, masochizm, ekshibicjonizm, voyeuryzm, pedofilię i fetyszyzm jako zaburzenia psychiczne. Jeśli nie ma obiektywnego, niezależnego dowodu, że orientacja homoseksualna jest sama w sobie nienormalna, jakie istnieje usprawiedliwienie umieszczania jakiegokolwiek z innych zachowań seksualnych w DSM?

A cele ruchu „gejowskiego” podsumowuje słowami: Mija w tej chwili 35 lat od usunięcia homoseksualizmu z DSM, co było naszym celem krótkoterminowym. Nasz cel długoterminowy – usunięcie z DSM tego, co nazywane jest perwersją seksualną, zaburzeniem seksualnym czy parafilią, w zależności od wydania, nie został zrealizowany.

Powyższe informacje pochodzą w większej części z artykułu “Kulisy usunięcia homoseksualizmu z klasyfikacji DSM” autorstwa wikipedysty Hatamorgana. Zostały one zweryfikowane przez redakcję PCh24.pl , a trafność cytowań porównana z materiałami źródłowymi. Oryginał artykułu w wersji ocenzurowanej dostępny jest pod hasłem “Okoliczności usunięcia homoseksualizmu z klasyfikacji DSM” na wikipedii.
Zgłoś
superfosfat 2012-11-09, 21:55
@Koniec Świata
Wiara w pełną rzetelność WHO to nie jest dobra inwestycja w wiedzę. To przecież oni zalecali krajom Unii Europejskiej, by kupowali szczepionki na ptasią grypę.
Zgłoś
p................r 2012-11-09, 22:01 2
Koniec Świata napisał/a:

Czytam te pojebane brednie w komentarzach i nie mogę się nadziwić ilu głupoli siedzi na tym portalu. Nie rozumiem jak banda internetowych specjalistów od medycyny i psychiatrii podważa decyzję WHO.

Otóż powiem krótko, świat medycyny zgodnie twierdzi, że homoseksualizm jest wynikiem nieprawidłowego funkcjonowania pewnej grupy neuronów w podwzgórzu. Jeśli np. nieprawidłowo funkcjonuje ciało migdałowate czy stosunek pewnych neuroprzekaźników w przestrzeniach synaptycznych jest niewłaściwy mamy do czynienia z konkretną chorobą, np. schizofrenią, leczoną przez psychiatrów. Skoro dokładnie tak samo jest w przypadku pedałów to dlaczego mamy ich traktować inaczej niż schizofreników i psychopatów?

Koniec Świata napisał/a:

Może wypierdolmy tych wszystkich konowałów i wy będziecie decydować. Wszystkich pojebanych konserwatystów zróbmy lekarzami.

Popatrz kretynie...WHO ma tyle wspólnego z medycyną co Korea Płn z prawami człowieka. Napierdalają jakieś raporty, robią konferencje itd. Jest to organizacja poddana silnym wpływom finansowym i politycznym. Z resztą jeśli uważasz, że nikt nie ma dyskutować na jakiekolwiek tematy, przypierdol farmaceucie w aptece kiedy będzie sprawdzał czy lekarz nie popełnił jakiegoś błędu typu pomylenie dawek czy przegapienie szkodliwych interakcji

Koniec Świata napisał/a:

Będziemy się leczyć modlitwą i egzorcyzmami, a także trzymaniem martwego kruka pod poduszką. Wtedy na świecie zapanuje właściwy porządek.

Nie pedale. Będziemy się rodzić z męskich odbytów. Ty chyba jesteś pierwszym takim dzieckiem wnioskując z genialnych wypowiedzi. Biedna położna wycierała cię nie z wód płodowych a z gówna. Bo chyba tak wygląda nowoczesność wg lewaków?

Koniec Świata napisał/a:

Proponuję nowy skład komisji WHO:

a ja proponuję na twoją "dziewczynę" :

Zgłoś
elru 2012-11-09, 22:35
pesanserinusminor napisał/a:

Otóż powiem krótko, świat medycyny zgodnie twierdzi, że homoseksualizm jest wynikiem nieprawidłowego funkcjonowania pewnej grupy neuronów w podwzgórzu

Pewnie chodzi Ci o te badania:

Cytat:

Studium LeVaya

Simon LeVay, „A Difference in Hypothalamic Structure Between Heterosexual and Homosexual Men", zamieszczone w magazynie Science w sierpniu 1991 r. LeVay twierdził, że znalazł w podwzgórzu grupę neuronów (zwaną INAH3), która u mężczyzn heteroseksualnych była dwa razy większa niż u homoseksualnych. LeVay wysnuł teorię, że ta część podwzgórza ma coś wspólnego z zachowaniami seksualnymi. Wyprowadził stąd wniosek, że orientacja seksualna jest w jakiś sposób uwarunkowana biologicznie.

Krótka krytyka badań LeVaya

- Wszystkich 19 homoseksualistów poddanych badaniom zmarło na AIDS, a wiemy, że wirus HIV może powodować chemiczne zmiany w mózgu. Tak więc zamiast z przyczynami homoseksualizmu możemy mieć do czynienia ze skutkami AIDS.

- Trzech z 19 poddanych badaniom homoseksualnych mężczyzn miało w podwzgórzu większą grupę neuronów niż przeciętny badany heteroseksualny mężczyzna. Trzech z 16 poddanych badaniom heteroseksualnych mężczyzn miało mniejszą grupę neuronów w podwzgórzu niż przeciętny badany homoseksualny mężczyzna. To znaczy, że sześciu z 35 poddanych badaniom mężczyzn nie potwierdza stawianej hipotezy. Tak więc otrzymane, wyniki nie są statystycznie znaczące ani wiarygodne.

- Sam LeVay stwierdził: „Ważne jest podkreślenie, czego nie znalazłem. Nie dowiodłem, że homoseksualizm jest uwarunkowany genetycznie ani nie znalazłem genetycznych przyczyn bycia gejem. Nie wykazałem, że geje są gejami od urodzenia. To jest największy błąd, jaki popełniają ludzie wyjaśniający moje badania. Nie znalazłem także centrum odpowiedzialnego w mózgu za homoseksualizm [...] Ponieważ badałem mózgi dorosłych, nie wiemy, czy znalezione różnice istniały już od urodzenia, czy pojawiły się później."

Niestety zostały podważone, głównie ze względu na małą grupę badawczą (powinna mieć więcej niż 100 osób), inna sprawa że znaleźć 100 gejów którzy chcą się wyleczyć w jednej klinice to niełatwe zadanie. A w dobie evidence-based medicine nikt Cie nie będzie słuchał jak nie ma perfekcyjnie zrobionych badań, obojętnie jak bardzo logicznie i mądrze byś mówił. Jedyne co do tej pory znalazłem to fakt że homoseksualizm nie jest genetyczny (na to są badania), oraz że prawdopodobnie wynika z konfliktów z ojcem (tu już badań nie ma, tylko artykuły psychiatrów i psychologów). Ale jakbyś znalazł jakieś inne to bym prosił o podzielenie się nimi.
Zgłoś
ulteo 2012-11-09, 22:42 2
Kiedy przyszli po Żydów, nie protestowałem. Nie byłem przecież Żydem.
Kiedy przyszli po komunistów, nie protestowałem. Nie byłem przecież komunistą.
Kiedy przyszli po socjaldemokratów, nie protestowałem.
Nie byłem przecież socjaldemokratą.
Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem. Nie byłem przecież związkowcem.
Kiedy przyszli po mnie, nikt nie protestował. Nikogo już nie było.
Zgłoś
p................r 2012-11-09, 22:47
elru napisał/a:

Niestety zostały podważone, głównie ze względu na małą grupę badawczą (powinna mieć więcej niż 100 osób), inna sprawa że znaleźć 100 gejów którzy chcą się wyleczyć w jednej klinice to niełatwe zadanie. A w dobie evidence-based medicine nikt Cie nie będzie słuchał jak nie ma perfekcyjnie zrobionych badań, obojętnie jak bardzo logicznie i mądrze byś mówił. Jedyne co do tej pory znalazłem to fakt że homoseksualizm nie jest genetyczny (na to są badania), oraz że prawdopodobnie wynika z konfliktów z ojcem (tu już badań nie ma, tylko artykuły psychiatrów i psychologów). Ale jakbyś znalazł jakieś inne to bym prosił o podzielenie się nimi.

takich badań było więcej i już bez błędów
Zgłoś
elru 2012-11-09, 22:48
Linki bym prosił jeśli można bo nie znalazłem a przydały by mi się do prezentacji.
Zgłoś
K................a 2012-11-09, 22:59
pesanserinusminor

Moim zdaniem jesteś ofiarą jakiegoś pedofila. Twoim życiowym celem stało się tępienie mniejszości seksualnej, która jest marginesem. Koniecznie chcesz, żeby ich leczono. Za co, kurwa? Za twoje popierdolone urojenia i fobie? Ci ludzie normalnie funkcjonują w społeczeństwie, uczą się, pracują i płacą podatki. Nie mają jedynie dzieci (nie licząc krajów, gdzie mogą je adoptować). Ich orientacja nie jest ani szkodliwa, ani niebezpieczna. Nie zniszczy twojej ukochanej "cywilizacji łacińskiej".

Może należałoby też leczyć nawiedzonych konserwatystów i fundamentalistów, bo często ich irracjonalne zachowania i brednie przypominają ciężkie choroby psychiczne jak psychoza i schizofrenia. Ten ich chorobliwy lęk przed zmianami i rozwojem cywilizacyjnym też nie jest normalny.

WHO, tak jak każda organizacja popełnia jakieś błędy, ale zawsze ich ustalenia i decyzje będą o sto lat dalej niż bajanie oszołomów i pseudo-inteligentów z Wypierdziszewa, czy innych katoloidalnych wsteczników.
Zgłoś
p................r 2012-11-10, 0:11 4
Koniec Świata,

czy pedały nie mogą zniszczyć kraju...wystarczy, że obce mocarstwo obieca im więcej uprawnień i już będą postulować o włączenie ich kraju do terytorium sąsiada. Polecam obejrzeć:

sadistic.pl/jak-napasc-na-panstwo-vt127528.htm

Były agent KGB opowiada m. in., że aby zniszczyć państwo wystarczy dopuszczać do władzy najpardziej parszywe śmieci z gejami na czele.

Ponad to w kilku krajach, gdzie jakiś czas temu pozwolono pedałom na adopcję dzieci, dziś ten akt głupoty zbiera swoje żniwo. Np. dziewczynki wychowywane przez pedałów niemogące zaakceptować swojej płci.

Koniec Świata napisał/a:

Może należałoby też leczyć nawiedzonych konserwatystów i fundamentalistów, bo często ich irracjonalne zachowania i brednie przypominają ciężkie choroby psychiczne jak psychoza i schizofrenia. Ten ich chorobliwy lęk przed zmianami i rozwojem cywilizacyjnym też nie jest normalny.

A co mają pedały do rozwoju cywilizacyjnego? Jak dotąd żadne badania nie wykazały by ejakulacja w obrębie męskiego odbytu prowadziła do narodzin dzieci. A skoro jesteśmy tacy światli to zaufajmy nauce.

Cytat:

WHO, tak jak każda organizacja popełnia jakieś błędy, ale zawsze ich ustalenia i decyzje będą o sto lat dalej niż bajanie oszołomów i pseudo-inteligentów z Wypierdziszewa, czy innych katoloidalnych wsteczników.

Tak kretynie. Kilkadziesiąt lat temu zacofane ciężarne kobiety, które leczyły nudności miętą rodziły zdrowe dzieci, a te postępowe wpierdalały talidomid, jaki był tego finał możesz poczytać gdziekolwiek. 70 lat temu stwierdzono w USA, że błonnik jest niepotrzebny, więc usunięto go z większości produktów spożywczych. Wieśniaki wpierdalały pomidory i inne warzywa z ogródka, reszta po kilkunastu latach zaczęła zapadać na raka jelita grubego.

Nie chce mi się z tobą gadać. Bo twoje spierdolenie pozwala ci na kilka wyzwisk i tkwienie lewackim szambie intelektualnym
Zgłoś
K................a 2012-11-10, 3:06
Czyli tych pedałów pełno u władzy? Kaczysław tez jest homo, bo nie ma dzieci?

Rozumiem, że skoro homoseksualiści nie mogą mieć dzieci to nie powinni istnieć? To zrób, kurwa, dziesiątkę dzieci za nich, bo jeszcze nam miliarda ludzi na Ziemi brakuje, żeby pozdychać z głodu.

Gdyby nie postęp w medycynie to niemal każda złośliwsza choroba i kolejny nowy wirus wywoływałby pandemie jak w średniowieczu, gdzie ludzie żyli średnio 40lat. Miętką byś tego nie wyleczył. Po to jest WHO, żeby kierować postępem w medycynie, bo życie to nie serial Dr Quinn. Poza tym nie musisz kupować wszystkich leków, które ci pan doktór przepisze. Zawsze jak idę do lekarza to tylko po zwolnienie i nie wykupuję prochów.
Zgłoś
p................r 2012-11-10, 3:50
Koniec Świata napisał/a:

Czyli tych pedałów pełno u władzy? Kaczysław tez jest homo, bo nie ma dzieci?

Skoro przedszkolaki nie mają dzieci to są gejami, których chciałbyś poznać? PANOWIE MAMY TU PEDOFILA!

Koniec Świata napisał/a:

Rozumiem, że skoro homoseksualiści nie mogą mieć dzieci to nie powinni istnieć?

Problem jest taki, że chuja rozumiesz. Homoseksualiści powinni zniknąć z życia politycznego i zająć się leczeniem albo odizolować się od społeczeństwa tak jak dzieje się z innymi chorymi psychicznie

Koniec Świata napisał/a:

Gdyby nie postęp w medycynie to niemal każda złośliwsza choroba i kolejny nowy wirus wywoływałby pandemie jak w średniowieczu, gdzie ludzie żyli średnio 40lat.

Znowu nic nie rozumiesz, nie dość, że pedał to w dodatku półgłówek. Nigdzie w moich postach nie atakowałem medycyny. Wręcz przeciwnie. Medycyna od dawna zakłada, że ejakulacja w obrębie męskiej odbytnicy nie jest w stanie zapewnić potomstwa i co za tym idzie przedłużenia istnienia gatunku, ponad to ostatnie badania z zakresu medycyny wykazują, iż homoseksualizm jest spowodowany defektami w obrębie mózgowia tak jak wiele innych chorób psychicznych.

Koniec Świata napisał/a:

Miętką byś tego nie wyleczył.

tobie już tylko cyjanek może pomóc

Koniec Świata napisał/a:

Po to jest WHO, żeby kierować postępem w medycynie, bo życie to nie serial Dr Quinn.

"Zadaniem WHO jest działanie na rzecz zwiększenia współpracy między państwami w dziedzinie ochrony zdrowia i zwalczania epidemii chorób zakaźnych, a także ustalanie norm dotyczących składu lekarstw i jakości żywności. Organizacja dąży również do zapewnienia opieki medycznej ludności świata oraz zmniejszenia śmiertelności niemowląt.
Do największych sukcesów tej organizacji należy zwalczanie epidemii groźnych chorób, takich jak: gruźlica, malaria, cholera czy dżuma poprzez masowe szczepienie. WHO walczy także z AIDS."

Pudło ćwierćmózgu. Ustalaniem kierunku medycyny zajmują się indywidualnie władze każdego z państw. Każdy kraj ma własne regulacje dotyczące np. badań nad komórkami macierzystymi itd. A np Chiny posiadają ministerstwo do spraw medycyny konwencjonalnej oraz tradycyjnej, a WHO może chuja zrobić gdy żółtki kupują w aptekach nalewki z mysich płodów

Koniec Świata napisał/a:

Po to jest WHO, żeby kierować postępem w medycynie, bo życie to nie serial Dr Quinn.

Szkoda. Tam przynajmniej nie było pedałów

Koniec Świata napisał/a:

Poza tym nie musisz kupować wszystkich leków, które ci pan doktór przepisze. Zawsze jak idę do lekarza to tylko po zwolnienie i nie wykupuję prochów.

To jak WHO twierdzi, że geje są ok to się zgadzasz, ale jak lekarz daje ci zalecenia to wiesz lepiej? Rozdwojenie osobowości? Ale rób tak dalej, może zrobisz przysługę dla świata i się w końcu przekręcisz.
Zgłoś
Z................z 2012-11-10, 8:45
A ja z homolubami i pedałami rozmawiać dalej nie zamierzam, podam tylko dla przypomnienia co niedawno pojawiło się na sadolu sadistic.pl/pedofilskie-scierwo-vt150267.htm
Zgłoś
Plecionkarz 2012-11-10, 11:58
Cytat:

Chociaż wciąż jest wielu psychiatrów i psychologów, którzy twierdzą, że terapia zmierzająca do zmiany „orientacji seksualnej” zwykle stosowana w przypadku osób homoseksualnych jest bezsensowna, a nawet szkodliwa, to najnowsze badania, których wyniki zostały opublikowane w czasopiśmie „Sex and Therapy” mówią co innego. Zmiana „orientacji seksualnej” jest jak najbardziej możliwa, a terapia osób homoseksualnych bardzo często jest wręcz wskazana.

Psychologowie Stanton L. Jones z Wheaton College i Mark A. Yarhouse z Regent University są autorami obszernych badań dot. kwestii zmiany „orientacji seksualnej”. Analizowali oni proces zmiany „orientacji” osób, które brały udział w terapii prowadzonej przez ośrodki religijne powiązane z organizacją Exodus International.

Autorzy analizowali przypadki 98 pacjentów w okresie od sześciu do siedmiu lat po zakończeniu terapii.

Większości badanym udało się zmienić „orientację seksualną,” lub przestali oni praktykować stosunki sodomiczne. Dokładnie 23 proc. pacjentów udało się całkowicie zmienić upodobania z homoseksualnych na heteroseksualne. 30 proc. przestało się uważać za homoseksualistów i zachowywało czystość w okresie sześciu lat od terapii. 20 proc. pozostało przy pederastii.

Autorzy badań dowodzą, iż terapie takie nie są szkodliwe, jak sugeruje wielu naukowców i powinny być podejmowane częściej niż się to robi obecnie. Dla niektórych osób są one wręcz wskazane.

Amerykańskie Towarzystwo Psychologiczne, które pod wpływem silnego nacisku lobby homoseksualnego, okupującego jego siedzibę wykreśliło homoseksualizm z listy zaburzeń psychicznych w 1973 r. stwierdziło, że nie ma „wystarczających dowodów”, aby zaakceptować lub odrzucić tego typu terapie.

Dr Robert Spitzer, który pierwotnie opowiedział się za wykreśleniem homoseksualizmu z listy zaburzeń psychicznych, obecnie pod wpływem własnej praktyki zmienił poglądy i zachęca do prowadzenia terapii.

Źródło: LifeSiteNews.com, AS.

Zgłoś
S................e 2012-11-10, 12:11
Джамал napisał/a:

A ja z homolubami i pedałami rozmawiać dalej nie zamierzam, podam tylko dla przypomnienia co niedawno pojawiło się na sadolu sadistic.pl/pedofilskie-scierwo-vt150267.htm

Jesteś idiotą i tyle.

Homo może być pedofilem, ale to nie oznacza, że każdy homo to pedofil.

To może dodajmy, że każdy ksiądz, to też gej i pedofil? No bo przecież w tym środowisku jest ich tak wielu?
Zgłoś
Plecionkarz 2012-11-10, 12:17 3
SteelMike napisał/a:

Jesteś idiotą i tyle.

Homo może być pedofilem, ale to nie oznacza, że każdy homo to pedofil.

To może dodajmy, że każdy ksiądz, to też gej i pedofil? No bo przecież w tym środowisku jest ich tak wielu?

To nie był jakiś tam zwykły homo tylko facet walczący o ich prawa, będący ich wizytówką. To taka różnica jak kapelan ruchający małe dzieci i papież ruchający małe dzieci.
Zgłoś
!Timon 2012-11-10, 13:22
Za szybko chcą zmieniać ludzką mentalność - jeszcze niecałe 100 lat temu homo było przestępstwem. Ledwo się z tym ludzie pogodzili to teraz śluby i adopcje. Przykra sprawa, ale to za szybko.

Doprowadzą do takich napięć społecznych swoim zachowaniem, że w niedalekiej przyszłości dojdzie do ich pogromów bo będzie trzeba upuścić agresję.

Białe jest białe, czarne jest czarne a czerwone jest wredne.

Czytanie ze zrozumieniem NIE BOLI. Jak nie kumasz to poproś starszego brata o wytłumaczenie.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów