to jest Pan Kazimierz, ja się na jego muzyce wychowałem a Ty go nazywasz "jakiś Kazik"?
podpadłeś
Lubiłem Kazika dopóki nie zaczął szczekać na ludzi, którzy ściągają muzę z neta. Gość ma dom na Teneryfie i hajsu jak lodu, a pazerny...
przemyślmy sprawę dlaczego ten GOŚĆ ma ten dom na teneryfie
ja np będąc muzykiem czy artystą sprzedając swój wolny czas swój wysiłek chciałbym aby pieniądze trafiały do mnie
spójrzmy na to z tej strony idąc do pracy dostajesz za nią wynagrodzenie on ten (GOŚĆ ) również je dostaje
byli byśmy trochę wkur*** uświadamiając sobie że za naszą pracę pieniądze lecą nie do naszej kieszeni po części tak jest gdy wdamy się nad polemikę nad podatkami , ale nie o tym.
z resztą nie ważne i tak zostanę obrzucony gnojem.
ps. piwo postawione przypadkiem chciałem zacytować i mi się pomyliło.
słuchaj każdy z nas sprzedaje swój wolny czas swoim pracodawcom ale tylko artyści chcą by płacić im za produkt wiele razy
ja np będąc muzykiem czy artystą sprzedając swój wolny czas swój wysiłek chciałbym aby pieniądze trafiały do mnie
spójrzmy na to z tej strony idąc do pracy dostajesz za nią wynagrodzenie on ten (GOŚĆ ) również je dostaje
byli byśmy trochę wkur*** uświadamiając sobie że za naszą pracę pieniądze lecą nie do naszej kieszeni po części tak jest gdy wdamy się nad polemikę nad podatkami , ale nie o tym.
z resztą nie ważne i tak zostanę obrzucony gnojem.
ps. piwo postawione przypadkiem chciałem zacytować i mi się pomyliło.
Widzisz problem tkwi w firmach fonograficznych to one zarabiają na muzyce najwięcej , więcej niż artysta a z tego tortu jeszcze muszą ugryźć coś dla siebie pośrednicy i sklepy .
A rozwiązanie jest proste niech sam artysta sprzedaje przez internet za tyle ile dostaje za każdą płytę od firmy fonograficznej , tak zrobił znany zagraniczny muzyk ( nie pamiętam kurcze który) i sprzedawało się świetnie .
A zrobi to właśnie po to aby nie dać na sobie zarobić tym wszystkim pośrednikom.
Natomiast w obecnych czasach sami muzycy/artyści mówią że najwięcej zarabiają na koncertowaniu a nie na sprzedaży płyt.
Baaa mało tego dzięki piractwu mają więcej fanów , którzy później idą na ich koncerty .
Post ma charakter satyryczny i nie ma na celu kogokolwiek obrażać ani nawoływać do nienawiści.Gwarą jadę i stawiam spację przed znakami interpunkcyjnymi. Zdania zaczynam z małej litery tylko po to aby zdenerwować takiego capa jak ty leszczu.
Może masz na myśli Trenta Reznora?