18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 27 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:47

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
L................5 2015-04-18, 17:38
a huja nie będe słuchał księdzą o konopi
Zgłoś
Tassadar 2015-04-18, 19:15
@up
Lepiej było by gdybyś się wcalę nie odzywał. Zacznij fajki palić. Przysłowie fajczarzy mówi, że fajka mądremu daje się zastanowić, a głupiemu zamyka usta. Sam już pewnie wiesz którym się wsławiłeś.

All legends have a beginnig, but a legacy lasts forever
Zgłoś
L................5 2015-04-18, 21:34
@up nie o to mi chodziło nie pale ani tego ani tego to miała byc aluzja gimboateistyczna ale mi nie wyszła , a i to raka da i to raka da co kto lubi
Zgłoś
161ZT650 2015-04-18, 21:37
Tu jest mowa o oleju konopnym a nie o paleniu trawy ignoranci.
Zgłoś
Ork.Fajny 2015-04-19, 9:31
ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Jerzy+Zi%C4%99ba
ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Jerzy+Zieba
Skoro cokolwiek w maryśce-roślinie jest takie dobre i ten ktoś ma na to "dowody", to czemu jeszcze nie opublikował żadnej pracy, która podsumowywała by jego badania kliniczne i wreszcie udowadniałaby wartościowość tego syfu?
Albo czemu w krajach gdzie to jest legalna, nie przeprowadzono takich badań i nie zamieszczono w jakimś porządnym czasopiśmie co by zaraz wylądowało w bazie danych PudMed...?
Pewnie dlatego że to jest syf a nie lek.

Nie słuchajcie tych kłamców i oszustów z NTV. THC nic nie leczy. THC może co najwyżej łagodzić pewne neurologiczne schorzenia. A już na pewno nie ma żadnych anty-nowotworowych właściwości. Poza tym NTV to znana stacja świrów w którym męczą takie tematy, wierzą że UFO gdzieś istnieje i nawet się z nami kontaktuje, że te różne "silniki grawitacyjne" co łamią prawa fizyki są prawdziwe i inne takie. A czasem zdarzają się takie śmieszne występy np. "doktora" Jana Przykrywki, czy jak mu tam, po których jedna firma pozwała go do sądu i tam na sali adwokaci tłumaczyli mu, rzekomemu lekarzowi, pewne chemiczne zjawiska związane z chelatacją metali a potem on w kolejnym wystąpieniu odczytuje swoje przeprosiny...
Zgłoś
Tassadar 2015-04-19, 10:49 1
Ork.Fajny napisał/a:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Jerzy+Zi%C4%99ba
Skoro cokolwiek w maryśce-roślinie jest takie dobre i ten ktoś ma na to "dowody", to czemu jeszcze nie opublikował żadnej pracy, która podsumowywała by jego badania kliniczne i wreszcie udowadniałaby wartościowość tego syfu?
Albo czemu w krajach gdzie to jest legalna, nie przeprowadzono takich badań i nie zamieszczono w jakimś porządnym czasopiśmie co by zaraz wylądowało w bazie danych PudMed...?

Nie słuchajcie tych kłamców i oszustów z NTV. THC nic nie leczy. THC może co najwyżej łagodzić pewne neurologiczne schorzenia. A już na pewno nie ma żadnych anty-nowotworowych właściwości. Poza tym NTV to znana stacja świrów w którym męczą takie tematy, wierzą że UFO gdzieś istnieje i nawet się z nami kontaktuje, że te różne "silniki grawitacyjne" co łamią prawa fizyki są prawdziwe i inne takie. A czasem zdarzają się takie śmieszne występy np. "doktora" Jana Przykrywki, czy jak mu tam, po których jedna firma pozwała go do sądu i tam na sali adwokaci tłumaczyli mu, rzekomemu lekarzowi, pewne chemiczne zjawiska związane z chelatacją metali a potem on w kolejnym wystąpieniu odczytuje swoje przeprosiny...

Pewnie się orientujesz ile kosztuje jedna sesja chemioterapii. Pewnie się domyślasz ile kasy robi na tym koncern farmaceutyczny. To jest chyba najprostsze wytłumaczenie, i najbardziej oczywiste. Gdyby teraz się okazało, że takim olejem można by wyleczyć raka i było by to udowodnione to wszyscy z automatu jebnęli by chemię która wyniszcza organizm totalnie, a w nastepstwie jej działania nabywa sie 9 innych chorób/schorzeń. Za duża kasa stoi za produkcją i sprzedażą chemii i leków z nią związanych żeby teraz ją zastąpić olejem który jest de facto tańszy w produkcji.
Druga sprawa, w trakcie leczenia pacjenta onkologicznego są etapy kiedy chemia jest nieskuteczna. Szuka się alternatyw. To jest jedna z nich, słyszałem że skuteczna.
Teraz jest taki natłok informacji że tych prawdziwych nie sposób odróżnić od chamskiej ściemy.

Zgłoś
riddick1773 2015-04-19, 12:37
pierdoli sam nie wie o czym ten dziadek.
Zgłoś
z................x 2015-04-19, 15:59 2
powiem tak. jaki ci ludzie mogą mieć interes w propagowaniu leczenia olejem konopnym? procent ze sprzedaży maryśki od lokalnego dilera? mi się wydaje, że interesu nie mają. Tymczasem ludzie, którzy słyszą wyrok spróbują wszystkiego żeby tylko przeżyć trochę dłużej lub złagodzić objawy. Moim zdaniem należy im to umożliwić. Nawet jeżeli marihuana nie ma właściwości medycznych i nie leczy raka, zadziała sam efekt placebo i polepszy im te ostatnie chwile.
Zgłoś
Tassadar 2015-04-19, 19:34
Dodam że placebo potrafi osiągać 75% skuteczności. Odsyłam do TEDa

Zgłoś
satan696 2015-04-19, 20:01
Znow sie zaczyna pierdolenie o marihuainie aka cudzie natury ktory pomaga od bolu dupy po wszystkie choroby + jest mega zdrowe i chuj wie co jeszcze. Co ciekawe ma to podobne zrodla tego pierdolenia nieraz ma podobne lub te same zrodla co propaganda lubiacych w dupe, feministek i reszty odchylen spolecznych.
Zgłoś
Nikczemny_Płód 2015-04-20, 14:56
Ork.Fajny napisał/a:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Jerzy+Zi%C4%99ba

No co Ty pierdolisz. Mało masz badan na google schoolar?

washingtonpost.com/blogs/wonkblog/wp/2014/10/01/92-of-patients-say-med...
Zgłoś
Ork.Fajny 2015-04-21, 8:36
Tassadar napisał/a:

Pewnie się orientujesz ile kosztuje jedna sesja chemioterapii. Pewnie się domyślasz ile kasy robi na tym koncern farmaceutyczny. To jest chyba najprostsze wytłumaczenie, i najbardziej oczywiste. Gdyby teraz się okazało, że takim olejem można by wyleczyć raka i było by to udowodnione to wszyscy z automatu jebnęli by chemię która wyniszcza organizm totalnie, a w nastepstwie jej działania nabywa sie 9 innych chorób/schorzeń. Za duża kasa stoi za produkcją i sprzedażą chemii i leków z nią związanych żeby teraz ją zastąpić olejem który jest de facto tańszy w produkcji.

Tylko że koncerny farmaceutyczne nie kontrolują wszystkich czasopism naukowych ani tym bardziej nie dają czy kontrolują rządowych grantów, które często dostają uczelnia, nawet w USA, na ichnie badania. Więc ja nie rozumiem co chciałeś powiedzieć przez tą część twojej wiadomości.

Tassadar napisał/a:

Druga sprawa, w trakcie leczenia pacjenta onkologicznego są etapy kiedy chemia jest nieskuteczna. Szuka się alternatyw. To jest jedna z nich, słyszałem że skuteczna.
Teraz jest taki natłok informacji że tych prawdziwych nie sposób odróżnić od chamskiej ściemy.

Jest inna, autentycznie badana, alternatywa. Nazywa się antibody-drug conjugate. Tutaj mamy tą chemię, ale jest ona kowalencyjne połączona z przeciwciałem specyficznym tylko dla komórki rakowej.

zgonex napisał/a:

powiem tak. jaki ci ludzie mogą mieć interes w propagowaniu leczenia olejem konopnym? procent ze sprzedaży maryśki od lokalnego dilera? mi się wydaje, że interesu nie mają.

Mają taki sam interes jak Korwin bawiący się w politykę. Są ludzie, którzy czytają ich wywiady, felietony etc. i płacą za nie, kupując gazety lub nabijają wejścia na strony. Są ludzie, którzy wpłacają darowizny. Oraz są tacy, którzy chodzą się "leczyć" do takich ludzi.

Tassadar napisał/a:

Dodam że placebo potrafi osiągać 75% skuteczności. Odsyłam do TEDa

W jaki sposób placebo, czyli podanie płynu fizjologicznego, może na przykład zniwelować mutację w białku neuronów, które źle przesyła sygnał i pwooduje np. padaczkę? Albo jak trochę wody i różnych esktra jonów nagle przyczynia się do zabicia nowotworu, z którym nie potrafiło poradzić sobie coś tak skomplikowanego jako układ immunologiczny...?

SatanClaus napisał/a:

No co Ty pierdolisz. Mało masz badan na google schoolar?

washingtonpost.com/blogs/wonkblog/wp/2014/10/01/92-of-patients-say-med...

Potrafisz mi przedstaw 10 publikacji, które znalazłeś na google schoolar? Albo nie. Weź tylko jedną porządną i mi ją streść. Czyli opisz założenia, opisz doświadczenia, opisz próby badane i kontrolne, opisz wyniki i wnioski do tych wyników. Chcę wiedzieć czy w ogóle ją zrozumiałeś.
Ten artykulik internetowy jest o niczym. Proszę poważne coś.
Zgłoś
z................x 2015-04-22, 11:59
@SatanClaus

Masz rację, ciężko znaleźć publikacje, że marihuana ma jakiekolwiek właściwości lecznicze. Spędziłem trochę czasu i znalazłem jedną publikację mówiącą, że może powodować schizofrenię i jedną, że nie pomaga w zwalczaniu Alzheimera. Tylko, że nie znalazłem ani jednej publikacji mówiącej o wpływie marihuany na pacjentów onkologicznych. Ani jednej, ani jednego profesjonalnie opisanego przypadku, gdzie jasno napisano - chemia pomaga, marihuana nie. Czy to świadczy o tym, że takich badań nigdy nie przeprowadzono, czy może nie wydano ich wyników? Zapewne reprezentujesz branżę medyczną, chętnie posłucham co jeszcze masz do powiedzenia. Powiedz mi jeszcze jedno, gdybyś od lekarzy usłyszał wyrok: pół roku, nie spróbowałbyś leczyć się wszystkimi dostępnymi środkami? nawet marihuaną, bo ja tak. a jeśli chodzi o osoby, które to propagują, to watpię żeby miały z tego krociowe zyski. każdy zna kogoś kto zna kogos kto ma dostęp do maryśki a w internecie można przeczytać jak uzyskać olej konopny w warunkach domowych.

poza tym, nie wiem skąd ta nagonka na marihuaną. Narkotyki sa stosowane w medycynie od dawna. Morfina, Vicodin na bazie opiatów (oczywiście oglądałem DH ). psychotropy tak chętnie przepisywane przez psychiatrów na całym świecie uzależniają silniej niż kokaina. jak dla mnie, jeżeli ktoś chce się leczyć marihuaną, niech sie leczy, należy mu to umożliwić.
Zgłoś
Lux_Perpetua 2015-04-22, 15:56
Ten gość raczej ma na myśli olej konopny.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem