📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
autorze - ten material to zwykle propagandowe bezwartsciowe i stronnicze gowno
z jednej strony mest wielbiony przez tworce tego gniota ustroj powszechnej szczesliwosci gdzie oczywiscie nie ma finalnie monopoli ktore moga sobie wedle uznania narzucac swoje zdanie, i z ktorymi nie mozna ani dyskutowac ani konkurowac, a z drugiej wypala ze zwykla dyktatura
z jednej strony mest wielbiony przez tworce tego gniota ustroj powszechnej szczesliwosci gdzie oczywiscie nie ma finalnie monopoli ktore moga sobie wedle uznania narzucac swoje zdanie, i z ktorymi nie mozna ani dyskutowac ani konkurowac, a z drugiej wypala ze zwykla dyktatura
mare30ks, encyklopedia PWN "monopol" [link] ostatnie zdanie:
Monopol jest tylko i wyłącznie skutkiem koncesji państwa na produkcje. W wolnym rynku, gdy nie ma koncesji, a monopol będzie chciał podwyższyć ceny automatycznie stworzy sobie tańszą konkurencje łamiąc tym samym monopol.
Cytat:
Najbardziej zmonopolizowaną gospodarką była gospodarka socjalistyczna, co było spowodowane dominacją państwowej własności i centralnym planowaniem.
Monopol jest tylko i wyłącznie skutkiem koncesji państwa na produkcje. W wolnym rynku, gdy nie ma koncesji, a monopol będzie chciał podwyższyć ceny automatycznie stworzy sobie tańszą konkurencje łamiąc tym samym monopol.
@mare30ks
Ja pierdolę. Jak można być tak głupi jak ty. Kapitalizm i wolny rynek nie prowadzą do tworzenia monopoli. Poczytaj może trochę zamiast pierdolić to "ja swoje wiem".
A socjalizm poprzez kolektywizm, który narzuca cel odgórny (dobro wspólne, dobro narodu itd) doprowadził do powstania komunizmu, nazizmu, faszyzmu, które z natury różnią się od siebie, ale podstawy mają te same.
Jeśli chcesz coś odpisać to już ci mówię- nie kompromituj się nawet tylko do nauki, nigdy nie jest na nią za późno.
Ja pierdolę. Jak można być tak głupi jak ty. Kapitalizm i wolny rynek nie prowadzą do tworzenia monopoli. Poczytaj może trochę zamiast pierdolić to "ja swoje wiem".
A socjalizm poprzez kolektywizm, który narzuca cel odgórny (dobro wspólne, dobro narodu itd) doprowadził do powstania komunizmu, nazizmu, faszyzmu, które z natury różnią się od siebie, ale podstawy mają te same.
Jeśli chcesz coś odpisać to już ci mówię- nie kompromituj się nawet tylko do nauki, nigdy nie jest na nią za późno.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów