Jak wygląda praca w 90% polskich klubów? Szacunek dla Krzysztofa Przytuły. Może nie kojarzycie go jako trenera ŁKSu Łomża, ale bardziej znany jest z Canal +
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Niestety ale pan Przytuła ma rację, rację która tyczy się nie tylko piłki nożnej, lecz całego sportu w Polsce. Przykład? Ministra mucha ujebała finansowanie sportów niszowych. Kręgle klasyczne, w latach '90 czołówka, dziś na pewno pierwsza 10. Ale w przyszłym sezonie Polski Związek Kręglarski przestanie istnieć, w tym roku otrzymali tylko 80 tys. złotych na cały bowling i kręgle klasyczne. Skąd pieniądze na MŚ juniorów w maju 2014? Tak to wygląda niestety...
Niestety? Facet ma 100% racji, w byle mieścinie jest jakieś zainteresowanie lokalną ekipą, Puszcza Niepołomice nawet jak po III czy IV lidze się bujała to nie było problemu z butami, z czymkolwiek, zanim pomyslałeś w klubie że czegoś Ci brakuje już to miałeś zapewnione, bo lokalni przedsiębiorcy już wtedy się zabijali żeby pomóc lokalnemu klubowi i liczyć na promocję tzn. choćby głupi chleb na pomeczowego grilla móc przywieźć kiełbasę, czy jebane napoje energetyzujące, nie mówiąc już o zapewnieniu butów od trampkarzy wzwyż. Może i nie dawali 100% za buty, ale czy dzieciak, który za korki Nike płaci 20% ceny, płacze z tego powodu? ;]
Przytuła spoko typ, naprawdę, i jako trener i jako ekspert. To nie jest typowy wizjoner, ma pojęcie o futbolu, szkoda mi go że się marnuje w takiej Łomży zamiast poszukać wyzwań w lepszych klubach, a z jego łepetyną to może wyjść tylko na dobre.
Przytuła spoko typ, naprawdę, i jako trener i jako ekspert. To nie jest typowy wizjoner, ma pojęcie o futbolu, szkoda mi go że się marnuje w takiej Łomży zamiast poszukać wyzwań w lepszych klubach, a z jego łepetyną to może wyjść tylko na dobre.
Vuko napisał/a:
No kurwa niestety, tak dokładnie, bo tu i tak się nie zmieni nic, a stan rzeczy jest wysoce niezadowalający. Właśnie dlatego niestety.Niestety?
nic nowego, poki te zydy beda na stolkach siedziec nic sie nie zmieni, czas na reowlucje Panowie
Przykre to kurwa... Najgorsze jest to, że to nie dotyczy samej piłki ale całej Polski jako takiej. Kiedy ktoś Ci pomógł sam z siebie? Kiedy ktoś sie bezinteresownie uśmiechnie na ulicy? Tylko kurwa narzekanie i sranie pod siebie. Z czego to sie wywodzi?
Wszyscy powyżej:
Jesteście baranami zarażonymi socjalizmem. Potraficie jedynie beczeć, by to tu, to tam dosypano więcej paszy. Aby koniecznie stał nad Wami urzędnik i Wam organizował życie.
Ludzie natomiast nie chcą, by ktoś przejmował kontrolę nad ich czasem wolnym. Człowiek nie domaga się od urzędników, by zabrano mu pieniądze i zorganizowano za nie igrzyska. Człowiek sam organizuje sobie czas wolny i sam dysponuje swoimi pieniędzmi. Dopuszczalne są podatki na cele powszechne, np. obronność, ale nigdy na redystrybucję.
Przemyślcie to, barany.
Jesteście baranami zarażonymi socjalizmem. Potraficie jedynie beczeć, by to tu, to tam dosypano więcej paszy. Aby koniecznie stał nad Wami urzędnik i Wam organizował życie.
Ludzie natomiast nie chcą, by ktoś przejmował kontrolę nad ich czasem wolnym. Człowiek nie domaga się od urzędników, by zabrano mu pieniądze i zorganizowano za nie igrzyska. Człowiek sam organizuje sobie czas wolny i sam dysponuje swoimi pieniędzmi. Dopuszczalne są podatki na cele powszechne, np. obronność, ale nigdy na redystrybucję.
Przemyślcie to, barany.
Wypuścić takich na mecz zamiast tych ciapciaków "Wielkiej Nic Się Nie Stało Reprezentacji Polski" i wcale gorzej by sobie nie radzili. Różnicą są zarobki i zapał do walki.
Kilka słów o polskiej piłce:
Kurwa, cipa, pizda, chuj, o ja pierdolę...
Fazi
Mój chuj dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih
Kurwa, cipa, pizda, chuj, o ja pierdolę...
Chłop może nie jest zły. Widać u niego zapał, ale bez obrazy pier*oli jak potłuczony. Co on w ogóle powiedział?
5:58 "... przywieźć owoce... na przykład." No tak ku**a chyba gumi-jagody żebyście lepiej grali.
PS
Przecież ludzie wyjeżdżają nie tylko z Łomży. W polskiej piłce kasa jest tylko w ekstraklasie i to też nie dla wszystkich.
Mało kto wie, ale niektórzy młodzi zawodnicy zarabiają w orange ekstraklasie 1000-1500 PLN plus zwrot za dojazdy. Wiadomo. Umowa spisana jeszcze w juniorach, a że młodego bez menadżera łatwo przekręcić to jak wejdzie do pierwszej osiemnastki to dalej zarabia na starym kontrakcie. Nikt sobie nie będzie łamał nóg na 3-ligowych boiskach za 500-1000 PLN i chłopak woli wyjechać na platformę albo gdziekolwiek indziej i "godnie zarabiać".
5:58 "... przywieźć owoce... na przykład." No tak ku**a chyba gumi-jagody żebyście lepiej grali.
PS
Przecież ludzie wyjeżdżają nie tylko z Łomży. W polskiej piłce kasa jest tylko w ekstraklasie i to też nie dla wszystkich.
Mało kto wie, ale niektórzy młodzi zawodnicy zarabiają w orange ekstraklasie 1000-1500 PLN plus zwrot za dojazdy. Wiadomo. Umowa spisana jeszcze w juniorach, a że młodego bez menadżera łatwo przekręcić to jak wejdzie do pierwszej osiemnastki to dalej zarabia na starym kontrakcie. Nikt sobie nie będzie łamał nóg na 3-ligowych boiskach za 500-1000 PLN i chłopak woli wyjechać na platformę albo gdziekolwiek indziej i "godnie zarabiać".
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów