Źródło (nie zbyt wiarygodne): natemat.pl/201221,polska-lekarka-przegrala-w-norwegii-nie-miala-prawa-...
Źródło (nie zbyt wiarygodne): natemat.pl/201221,polska-lekarka-przegrala-w-norwegii-nie-miala-prawa-...
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Garbate nosy w atmosferęAkurat w tym temacie panuję wszechobecna hipokryzja o ile w tym przypadku sąd ma rację, bo jest to osoba zatrudniona przez kogoś i ma realizować swoją pracę, to w przypadku gdy otwieram sobie aptekę i inny sklep, dlaczego mi kurwa nie wolno zdecydować co i komu będę sprzedawał? Tak samo, gdybym sobie otworzył gabinet ginekologiczny i powiedział, że nie będę zakładał spirali to wielki chuj komu do tego dlaczego, idź sobie gdzie indziej.
Była ostatnio sprawa, że drukarzowi dojebali karę, bo nie chciał pedałom drukować ulotek, gdzie jest jego wolność?
Jak mechanik ci powie, że nie będzie ci Reno naprawiać, to też do sądu, bo ma to zrobić i chuj?
Niech się pierdolą ci piewcy wolności, którzy chcą wolności dla jednych zabierając ją innym.
(Jeszcze raz, w tym przypadku sąd ma rację, bo jest to osoba zatrudniona u kogoś, gdyby miała swój gabinet, to byłbym murem za nią)
Gdybys prowadził apteke to po to by zarobić i skoro byś zamówił prezerwatywy to chyba po to żeby je sprzedać, a jak bys ich nie zamówił to nie było by problemu bo nie można sprzedać czegoś czego nie ma. Tak samo z mechanikiem raczej żaden nie odmówi bo mu się samochód nie podoba, ale możesz napisać że ,,Nie naprawiamy Reno".
Co do gabinetów ginekologicznych to jak sam byś otworzył mógł byś wykluczyć ten zabieg z listy, jednak musiał bys poinformować każdego chętnego na ten zabieg, że uciebie nie przeprowadza się go, od razu gdy będzie chciał się zapisać na taki zabieg a nie jak już przyjdzie i zapłaci za to. Oczywiście możesz tak zrobić tylko jeśli to twój gabinet bo jeśli pracujesz u kogoś kto oferuje ten zabieg to twoim psim obowiązkem jest go wykonać albo szukać pracy gdzie indziej.
Ma prawo odmówić wykonania "brudnej roboty".
I tyle.
I huj wszystkim do tego.
Lekarz też człowiek.
Ma prawo odmówić wykonania "brudnej roboty".
I tyle.
I huj wszystkim do tego.
Oczywiście że może odmówić - tylko niech odda pieniądze za studia, a potem bierze łopatę w dłoń
Akurat w tym temacie panuję wszechobecna hipokryzja o ile w tym przypadku sąd ma rację, bo jest to osoba zatrudniona przez kogoś i ma realizować swoją pracę, to w przypadku gdy otwieram sobie aptekę i inny sklep, dlaczego mi kurwa nie wolno zdecydować co i komu będę sprzedawał? Tak samo, gdybym sobie otworzył gabinet ginekologiczny i powiedział, że nie będę zakładał spirali to wielki chuj komu do tego dlaczego, idź sobie gdzie indziej.
Była ostatnio sprawa, że drukarzowi dojebali karę, bo nie chciał pedałom drukować ulotek, gdzie jest jego wolność?
Jak mechanik ci powie, że nie będzie ci Reno naprawiać, to też do sądu, bo ma to zrobić i chuj?
Niech się pierdolą ci piewcy wolności, którzy chcą wolności dla jednych zabierając ją innym.
(Jeszcze raz, w tym przypadku sąd ma rację, bo jest to osoba zatrudniona u kogoś, gdyby miała swój gabinet, to byłbym murem za nią)
Podobnie z restauracją. Skoro sam dobieram sobie asortyment i wachlarz usług, równie dobrze mogę skierować je do dowolnego grona odbiorców, np. wieszając na szyldzie informację "Wejście tylko w smokingu", albo "Czarnym wstęp wzbroniony".
No akurat w Polsce jest przepis mówiący, że nie wolno ci odmówić sprzedaży komuś czegoś w twoim sklepie bez podania wyraźnej i sprecyzowanej przyczyny.
"Bo odbierają ludziom apetyt".
Bardzo dobrze zrobili. Gratulacje i zimny browarek dla szpitala i sądu
Ciekawe czy jakby to była muzułmanka by tak samo postąpili?
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów