Sam jeżdżę tylko Vectrą 2.0 DTi i jest to bardzo wolny samochód. Wkurzają mnie takie sytuacje, w których wlecze się z przodu jakaś ciężarówka,a za nią kolumna aut (kierowców pizd) , które boją się wyprzedzić. Mój opel demon prędkości nie dałby rady wyprzedzić wielkiej kolumny aut, dlatego ciągle patrzę w lusterka. Gdy widzę z tyłu dobry samochód, lub jeżeli ktoś dużo szybciej jedzie, to kurwa robię mu miejsce z przodu i zjeżdżam na pas awaryjny, - umożliwiam mu chociaż wyprzedzenie mnie. Jest to wynik mojej kultury i rozwagi, bo wiem że jeżeli wyprzedzający jest debilem to nie zabije mnie, tylko kogoś z wlekących się przede mną.
Tutaj debile z przodu, jak i ciężarówka doprowadzają to wkurzenia ludzi- ciężarowiec powinien zjechać na pas awaryjny chociaż jednym kołem- przed nim jest pusto,więc widzi czy pas awaryjny jest wolny. Z kolei debile w osobówkach bezpośrednio powinni albo go wyprzedzić albo sami zrobić miejsce dla innych osobówek do wyprzedzenia.
Niestety w Polsce ludzie nie potrafią jeździć, sami pani i władcy szosy, wcale nie myślą a najgorsze to już baby w trasie- jedzie taka pizda ma wolną drogę rozpędza się do 120 i nagle zwalnia do 70 i tak ciągle, nie idzie jechać na jednym biegu, wyprzedzasz ją to nagle w drodze się nie mieści i zjeżdża do środka. Zakręt- ta przyspiesza. Niedługo zaczną się mrozy w nocy, lub spadnie śnieg to znowu co kilka km na mojej trasie będą stać samochodziki po rowach
@Dzisiaj
Poznałeś trochę świata, pojeździłeś po różnych drogach... naprawdę? Przecież gość nie może wyprzedzić nie dlatego, że jest ograniczenie prędkości, bo gdzieś stodoła stoi i jest teren zabudowany i gość przestrzega przepisów ale dlatego, że z naprzeciwka ciągle coś jedzie...
Jesli przez 3/4 trasy smigasz po szybkim pasie (bo taki jest) jesli masz mozliwosc wyprzedzenie bo droga rozwidla sie na 2 pasy (na odcinku powiedzmy 1.5km) itd.
to przy ograniczeniu predkosci, wysepkach itd. zwieracze Ci nie eksploduja i dasz rade jechac 5min zgodnie z przepisami. Jesli nie to jestes bezmozgim kutasiarzem.
Jesli natomiast 3/4 trasy wleczesz sie za traktorem/dziadziem czy orszakiem prowadzonym przez tira... to starasz sie wykorzystac kazdy metr drogi by kogos wyprzedzic :/ dlatego wlasnie zdarzaja sie takie sytuacje jak na filmiku.
Ciekawostka 2 :
- kultura jazdy; brak szeryfow drogowych w innych krajach lub naprawde znikoma patologia...
Jeszcze inna sprawa - jedzie traktor i zrobi sie "kolumna" samochodow za nim np 6 czy 7 samochodow - przewaznie rolnik zjezdza na pierwsze pobocze i puszcza uwiezionych za nim kierowcow, potem wskakuje na droge i jedzie dalej... mozna ? mozna...
powiedzialbym, ze debil... ale poznalem troche swiata, pojezdzilem po roznych drogach i powiem jedno : ja sie nie dziwie...
no kurwa jak mozna inaczej ? wioska za wioską a miedzy nimi pola... ni chuja tylko pola... stoi 1 smierdzaca stodola i pojeby dali znak ograniczenia do 50 i "teren zabudowany"
chcesz dojechac do celu i trase masz okolo 3 godzin a tu kurwa tir za tirem, z naprzeciwka, na Twoim pasie... tiry wszedzie - brak porzadnych drog ekspresowych i autostrad.
jedzie przed Toba jakas babcia lub dziadzia... ewentualnie traktor... myslisz sobie - zaraz bedzie krotki odcinek 2 pasmowy, gdzie wolniejsze pojazdy zjada na wolny pas a przyblokowani ludzie smigna raz dwa bo "slimaki" sa na wolnym pasie... Taki chuj! Niema takich rzeczy w Polsce!
takich "wariatow" byloby o polowe mniej jakby te jebane drogi byly normalne...
ps. ciekawostka - zjazdy z autostrad. W innych krajach lagodne, ciagna sie jakis czas niczym dodatkowy pas i lagodnie odbijaja w prawo/lewo... w Polsce ? zaby zaoszczedzic - trzeba wychamowac prawie do 0 bo zjazd 45 stopni... :/
zaplacisz za autostrade - jeb... remont autostrady oddanej do uzytku 2 laa wczesniej :/
ja pierdole wiem, ze "szypcy i wsciekli" z audi, golfow i bmw to pojeby... ale gdyby za afery gospodarcze pakowano by ludzi do wiezien... skonczylyby sie przekrety i zaczeliby budowac normalne drogi...
Sporo racji, ale chciałbym zwrócić uwage na 2 rzeczy. Na filmiku kierowca z którego punktu widzenia patrzymy jest do samego końca nagrania w zasadzie w tym samym miejscu co gościu w Audi, a żadnego podjeżdżania do zderzaka i tańców nie wykonywał.
Druga - wszystko o czym mówisz odnośnie ogranieczeń i terenów zabudowanych wydzielonych pośrodku ciemnego zadupia popieram, jednak NIC nie może usprawiedliwiać tego co kierowca Audi odpierdolił na tych światłach. Chyba że własnie odeszły mu wody w co wątpie.
Wyobraź sobie że właśnie wjeżdżasz z boku na to skrzyżowanie, z tyłu siedzi Twoje dziecko. I ten właśnie magik przypierdala w bok Twojego samochodu. Bo nie mógł wyjechać 10 minut wcześniej z domu.
Jebać takie most wanted na drodze, da sie wyprzedzać z głową, troche cierpliwości i wyczucia.
To lepsze niż zobaczyć ją w TV.
All legends have a beginnig, but a legacy lasts foreverCo za pierdolony skretyniały cymbał. Z polactwem jest jak z bydłem na pastwisku - dopóki włączone są elektryczne pastuchy, to bydło siedzi sobie na terenie ogrodzonym i jest spokój. Ale wyłączyć te pastuchy (czyli dać wam wolność), to od razu się porozłazi po okolicy i narobi szkód.
Przykład cymbała w pojeździe o numerze rejestracyjnym PO 6K159 pokazuje, że w Polsce fotoradary i kamery muszą być umieszczane co sto metrów, bo w przeciwnym razie zdebilałe polactwo pozabija swoimi wypasionymi furami siebie i innych użytkowników dróg. Co ten zjeb z furze z numerem PO 6K159 chciał odpierdolić? Przymierzał się do wyprzedzenia poboczem, potem chciał wjebać się pod prąd, wreszcie przejechał skrzyżowanie na czerwonym. Jak mu się tak spieszy, to niech sobie helikopter kupi.
Dzięki za wstawienie tego filmika. Poszło doniesienie na cymbała w furze o numerach PO 6K159, niech mu mandaty lekkimi będą.
Dlaczego jeździsz BWM??
Bo mnie stać. Jakby było inaczej zapierdalałbym z Tobą autobusem, albo w pierdzącej "hani".
Dzięki za wstawienie tego filmika. Poszło doniesienie na cymbała w furze o numerach PO 6K159, niech mu mandaty lekkimi będą.
Aż się nóż w kieszeni otwiera... pierdolone szeryfy.
Nagrywający kolejny szeryf, jedzie taczką w dieslu i udostępnia nagrania ze swojej kamerki. Weź tu kurwa wyjedź na drogi, prędzej Cie ktoś podpierdoli niżeli jak policja wlepi mandat.
Odjebał ? Odjebał, wy w życiu nigdy nic nie odjebaliście przecież...
Na filmie widać idealny przykład sytuacji na drodze, która doprowadza do niemiłosiernego wkurwienia. Co chwile ogarniczenia, TIR ,któremu nie opłaca się przyspieszać i hamować, za nim osobówka, której kierowca nie wyprzedzi TIR-a, ani nie puści osobówki za sobą, a za tą osobówką kolejna osobówka, której kierowca chciałaby wyprzedzić, ale nie zrobi tego, bo nie ma czym i nie ma miejsca. I jedziesz kurwa tak 100km przyspieszając hamując nie osiągając prędkości bliskiej ograniczenia, bo imbecyle wyjechały na drogi wraz z szeryfami. Nie wyprzedze, bo przecież bezpiecznie do domu dojade, chuja prawda. Prędzej rozjebiesz się jadąc za tym co jedzie 70km/h niż za tym co 120km/h.
Fura gwizda, tylko kierowca pizda, miał wcześniej miejsce żeby ich objechać, ale przecież lepiej było kombinować...
A mandat to powinien dostać kierowca czarnego audi, za to ostre hamowanie po wyprzedzeniu...
Nagrywający kolejny szeryf, jedzie taczką w dieslu i udostępnia nagrania ze swojej kamerki.
A co tu do rzeczy ma czym koleś jedzie?
Weź tu kurwa wyjedź na drogi, prędzej Cie ktoś podpierdoli niżeli jak policja wlepi mandat.
Nikt cię nie podpierdoli, ani nie dostaniesz mandatu, jeżeli będziesz przestrzegał przepisów. Ty w ogóle zdajesz sobie sprawę jak śmieszny jesteś w swoich narzekaniach? To tak jakby włamywacz napisał: "weź tu kurwa idź na robotę. albo chuje mają psy, które rzucają ci się do gardła, albo jebane alarmy z czujnikami pokitranymi wszędzie, albo pierdolone drzwi antywłamaniowe ze zbrojonej stali."
Na filmie widać idealny przykład sytuacji na drodze, która doprowadza do niemiłosiernego wkurwienia.
Jeżeli takie sytuacje wywołują u ciebie "niemiłosierne wkurwienie", to znaczy, że nie powinieneś prowadzić żadnych pojazdów mechanicznych.
Prędzej rozjebiesz się jadąc za tym co jedzie 70km/h niż za tym co 120km/h.
Logika drogowego frustrata. Pewnie, trzeba zlikwidowac wszystkie ograniczenia predkości, bo jaśniepanu się spieszy.
Sądząc po twojej wypowiedzi, jesteś niewyżytym drogowym frustratem, jeżdżącym agresywnie i łamiącym nie tylko przepisy, ale tez zdrowy rozsądek. Im mniej takich jak ty na drogach, tym lepiej. Niech ci jak najprędzej i raz na zawsze odbiorą prawo jazdy.
powiedzialbym, ze debil... ale poznalem troche swiata, pojezdzilem po roznych drogach i powiem jedno : ja sie nie dziwie...
no kurwa jak mozna inaczej ? wioska za wioską a miedzy nimi pola... ni chuja tylko pola... stoi 1 smierdzaca stodola i pojeby dali znak ograniczenia do 50 i "teren zabudowany"
chcesz dojechac do celu i trase masz okolo 3 godzin a tu kurwa tir za tirem, z naprzeciwka, na Twoim pasie... tiry wszedzie - brak porzadnych drog ekspresowych i autostrad.
jedzie przed Toba jakas babcia lub dziadzia... ewentualnie traktor... myslisz sobie - zaraz bedzie krotki odcinek 2 pasmowy, gdzie wolniejsze pojazdy zjada na wolny pas a przyblokowani ludzie smigna raz dwa bo "slimaki" sa na wolnym pasie... Taki chuj! Niema takich rzeczy w Polsce!
takich "wariatow" byloby o polowe mniej jakby te jebane drogi byly normalne...
ps. ciekawostka - zjazdy z autostrad. W innych krajach lagodne, ciagna sie jakis czas niczym dodatkowy pas i lagodnie odbijaja w prawo/lewo... w Polsce ? zaby zaoszczedzic - trzeba wychamowac prawie do 0 bo zjazd 45 stopni... :/
zaplacisz za autostrade - jeb... remont autostrady oddanej do uzytku 2 laa wczesniej :/
ja pierdole wiem, ze "szypcy i wsciekli" z audi, golfow i bmw to pojeby... ale gdyby za afery gospodarcze pakowano by ludzi do wiezien... skonczylyby sie przekrety i zaczeliby budowac normalne drogi...
Należy Ci się krata piwa. Sam bym tego lepiej nie ujął.