Dość przykre zachowanie księdza rozliczającego wiernych z danych na tacę ofiar. Zamiast liczyć tak co niedzielę ten każdy grosik na tacy, jak i każdego wiernego przychodzącego do kościoła, mógłby udzielać się w pracach społecznych lub samemu zarobić, na przykład na budowie. Ale cóż, więcej zyska jak będzie wręcz wymuszał na parafianach danie na tacę na remont jego mieszkania, przedstawiając ile to dali inni, a przede wszystkim dlatego że: Bo przecież o wartości ofiary, decyduje wiara i miłość do Pana Boga
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:49
🔥
Są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie
- teraz popularne
księża na księżyc
pewnie połowę z tego przejął na snikersy dla ministrantów
pewnie połowę z tego przejął na snikersy dla ministrantów
Wypierdolić ich wszystkich powinni do roboty...
Ja jebie, jak ja nie nawidzę tych chciwców i parszywców, rączki się trzęsą już jak kurwa widzą "Datki na kościół".
Ja jebie, jak ja nie nawidzę tych chciwców i parszywców, rączki się trzęsą już jak kurwa widzą "Datki na kościół".
pierdolone pasibrzuchy zajebani chłopcy w sukienkach powinni to kurwa zblokować jak mawiał cygan opodatkować poucinać jaja tym którzy przyłożyli rękę do pedofilstwa i tyle!
szukam dobrego ksiegowego albo fakturzysty!!! prosze ksiecia o kontakt '..'
ja pierdole... w koncu utrzymanie kosciola, jedzenie i inne niezbedne wydatki same sie nie zaplaca... pierdolicie glupoty
odrobinke przegina... ale nie znacie sytuacji w tym kosciele wiec siedzcie cicho
odrobinke przegina... ale nie znacie sytuacji w tym kosciele wiec siedzcie cicho
Mówicie że dobrze że wszystko przejście cacy... Ale przecież każdy z każdym w tym kościele się nie zna i raczej nigdy się nie dowiedzą ile tak NAPRAWDE księżulek zebrał. Mógł nawet zebrać 10000zł i powiedzieć że dali tam te 5000zł na wielce remont jego mieszkania a 5 patoli ma dla siebie cytując klasyka "dziwki, koks, tajski boks"
qwerty312 napisał/a:
"Bo przecież o wartości ofiary, decyduje wiara i miłość do Pana Boga" autor chyba w tvnie robi z kontekstu wyłapuje i w złym świetle przedstawia, obejrzyj i posłuchaj jeszcze raz może przypomni Ci się tzw. "wdowi grosz". No ale ksiądz okrutnik jeden wręcz wymusza pieniądze mówiąc "proszę", "o ile możecie" skandal !!
Proszę mi nie zarzucać tego że wyrywam zdania z kontekstu. Jestem wierzącym człowiekiem a tvn'u nienawidzę za styl życia który promują (pedalstwo, między innymi) ale potrafię wyczuć kiedy ktoś wykorzystując moje poczucie wstydu wobec społeczności w której żyję (podkreślając ilu dało w "kopertach" a ilu w ogóle nie dało na tace) lub próbując humorystycznie zachęcić do dawania na tacę (motyw z Mikołajem który chodzi ponoć wszędzie), próbuje wymusić na mnie cokolwiek. Także próba wywarcia na człowieku który dał małą ofiarę (kwoty poniżej 1 złotówki) uczucia że zachowuje się dziecinnie jest żałosna. Ksiądz to jest osoba wykształcona i inteligentna, dobrze wie co robi oraz jakie ma prawdziwe zamiary.
JamalBG napisał/a:
Ksiądz to jest osoba wykształcona i inteligentna, dobrze wie co robi oraz jakie ma prawdziwe zamiary.
dlatego nie chodzę do koscioła i nie wpuszczam kolędy!!!!!gożej niż sekta!! kurwa chrzest płacisz ślub płacisz kurwa pogrzeb płacisz co to kurwa ma znaczyć? oni nic nie mają wspólnego z Bogiem!!
BP82 napisał/a:
dlatego nie chodzę do koscioła i nie wpuszczam kolędy!!!!!gożej niż sekta!! kurwa chrzest płacisz ślub płacisz kurwa pogrzeb płacisz co to kurwa ma znaczyć? oni nic nie mają wspólnego z Bogiem!!
Chrztu, nie potrzebujesz, ślub w urzędzie stanu cywilnego (ale też koło 200 stów musisz wybulić), a pogrzeb na komunalnym.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów