18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 32 minuty temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 16:26
Ksiądz-księgowy w Parafii Dziesięcu Tysięcy Męczenników.
Z................z • 2011-12-05, 16:32
Dość przykre zachowanie księdza rozliczającego wiernych z danych na tacę ofiar. Zamiast liczyć tak co niedzielę ten każdy grosik na tacy, jak i każdego wiernego przychodzącego do kościoła, mógłby udzielać się w pracach społecznych lub samemu zarobić, na przykład na budowie. Ale cóż, więcej zyska jak będzie wręcz wymuszał na parafianach danie na tacę na remont jego mieszkania, przedstawiając ile to dali inni, a przede wszystkim dlatego że: Bo przecież o wartości ofiary, decyduje wiara i miłość do Pana Boga

Zgłoś
m................7 2011-12-06, 21:10
każdy musi z czegoś utrzymywać rodzinę jedni pracują, inni żebrzą
Zgłoś
makasa20 2011-12-06, 21:53 2
Ciekawe czy by się tak rozliczał jak by miał urząd skarbowy do rozliczenia?!
Zgłoś
a................h 2011-12-06, 23:01
380+80+650+5003=6113 Nie no q....wa zmieniam firme.
Zgłoś
Takafura 2011-12-06, 23:56
Wyliczał ile jakich banknotów i monet dostał, na następnej mszy będzie czytał nazwiskami kto ile dał na tacę...
Zgłoś
Radysh 2011-12-07, 3:48
Przesadzacie! On tylko kocha swoje owieczki. Póki co, krzywdy im nie zrobił, tylko je doi. Przecież na tym rzecz polega. W naszym kraju można doić idiotów do cna. Tylko nie jestem pewien, czy można zarejestrować organizację katolicką w urzędzie (w końcu dają śluby!) A obiecuję, że do lutego, przyszłego roku, dowiem się!

Popieram KOD - Komitet Ochrony Dachowców
Zgłoś
rafbur 2011-12-07, 7:56
Takeda napisał/a:

Widać że dawno w kościele Was nie było Publiczne rozliczanie się (albo i nie) z finansów od paru ładnych latek jest na porządku dziennym.

No własnie... ksiądz rozliczyć się może, ale nie musi. A jeżeli już się rozliczają to tylko z kasy, która nie jest przeznaczona na "działalność religijną". Brak precyzji w sformułowaniu "działalnośc religijna" daje kapłanom bardzo duże pole manewru. Też bym tak chciał. Wprowadzić im kasy fiskalne i rozliczać każdy grosz jak normalny człowiek. Oficjalnie dziękuje za koperty, które otrzymał od wiernych - publicznie przyznał się do przyjmowania korzyści majątkowych...
Zgłoś
fejzez 2011-12-07, 16:31
kościół to największa legalna mafia jaka może istnieć
Zgłoś
ale_ta92 2011-12-07, 20:20
Chyba się minął z powołaniem, powinien raczej księgowym zostać ! A mieszając w to wiarę i zadowolenie Boga z tych składek, to przekracza wszelkie granice ! wstyd mi za takich księży, którzy jasno i bez żadnych zahamować obwieszczają innym dlaczego tak naprawdę zdecydowali się zostać kapłanem...

siostra mojego brata
Zgłoś
~Vuko 2011-12-07, 20:26
Moje miasto

Mimo iż nie chodzę do kościoła, wstydzę się tego klerykalnego pomiotu, tym bardziej że to nie pierwszy jego wybryk (choć pierwszy tak głośny). Zresztą i inni mieszkańcy tez powoli zaczynają mieć go dość. Stuprocentowy dewot ze średniowiecznymi poglądami.

Na krzyż go, kurwa!
Zgłoś
bartekufo 2011-12-07, 21:09
Weź się za robotę jebany klecho !! Wybierając zawód księdza powinno się wpierdalać suchy chleb i mieszkać w lepiance, wtedy byłoby wiadomo kto ma naprawdę powołanie i został naznaczony przez Boga. Żygać mi się chce jak słyszę o tych wszystkich opłatach za pogrzeb, chrzest itp. Jezus nigdy nie wziął od nikogo pieniędzy za udzielenie sakramentu... Jebać KLER!!! Największą pralnię brudnych pieniędzy w Polsce...
Zgłoś
emilwkpg 2011-12-10, 19:06
uwaga ja teraz was wkurwię , ale moim zdaniem jest to perfidny fejk montaż ,ok polska to parodia sama w sobie czasem ,ale mysle ze to by nie przeszło za duzo ludzi by to obuzylo nie wierze w taka mase nieogarniecia. za duzy czynnik proporcji XD!
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów