Wojny i prześladowania zmusiły ich do ucieczki. W poszukiwaniu lepszego jutra trafili do Polski.
Taki mały fragment pozwolę sobie zacytować.
"Amr Al Galal (Jemen)*
Przed przyjazdem do Polski nie musiałem gotować. Jedzeniem zajmowała się żona. Teraz, kiedy sam przygotowuję sobie posiłki, wracam myślami do niej i moich dzieci. Starsze ma dziewięć lat, a młodsze niecałe dwa lata. Piszemy do siebie, bo trudno nam się zdzwonić. W Jemenie są trudności z internetem. W ojczyźnie została także moja mama."
zdjęcie uciśnionego
weekend.gazeta.pl/weekend/1,152121,25529251,kuchnia-nowych-polakow-tes...
Jeszcze dziś były komentarze, po tym, jak zauważono paradoks "facet w PL" ale "kobiety i dzieci w rejonie działań wojennych" komentarze wyłączono.
Jeśli nie wiesz o co chodzi to wejdź w link i pomyśl...
Taki mały fragment pozwolę sobie zacytować.
"Amr Al Galal (Jemen)*
Przed przyjazdem do Polski nie musiałem gotować. Jedzeniem zajmowała się żona. Teraz, kiedy sam przygotowuję sobie posiłki, wracam myślami do niej i moich dzieci. Starsze ma dziewięć lat, a młodsze niecałe dwa lata. Piszemy do siebie, bo trudno nam się zdzwonić. W Jemenie są trudności z internetem. W ojczyźnie została także moja mama."
zdjęcie uciśnionego
weekend.gazeta.pl/weekend/1,152121,25529251,kuchnia-nowych-polakow-tes...
Jeszcze dziś były komentarze, po tym, jak zauważono paradoks "facet w PL" ale "kobiety i dzieci w rejonie działań wojennych" komentarze wyłączono.
Jeśli nie wiesz o co chodzi to wejdź w link i pomyśl...