Dobra muzyka i ekstra bajka z dzieciństwa.
Temat: Żyd [ 2012-09-09, 17:22 ]
Twój stary też, ale czy to powód, żeby pisać o tym w miejscu na nazwę użytkownika?
Twój stary też, ale czy to powód, żeby pisać o tym w miejscu na nazwę użytkownika?
Nie zapomnij o grzebieniu, ty pierdolony jeleniu."Muzyka elektro" to oksymoron. Muzykę tworzą utalentowani ludzie za pomocą instrumentów a nie jakiś, który siedzi przed komputerkiem i klika sobie myszką w proglamusramie. To elektroniczne gówno nie zasługuje na miano muzyki.
A taki na przykład ostatnimi czasy znany zakolczykowany pedał, który wygląda jak mop, składa sobie w programiku jakieś sample i to jest dla niego muzyka. Nie potrafi grać na żadnym instrumencie, zapisu nutowego pewnie nawet nigdy nie widział, talentu wokalnego też nie ma, bo w tych jego chujowych pioseneczkach nie ma nawet partii wokalnych, tylko w kółko pik pik tss tss umcyk bum bum kurwa. To co robi to nie jest twórczość, tylko praca odtwórcza, bo po prostu skleja gotowe dźwięki. Dajcie mi dobrego wydawcę to wam na kompozytorze ze starej Nokii zrobię elektro hit lata 2013.
Niby o gustach się nie dyskutuje, ale jaka to kurwa różnica czy 5 baranów nawala na oślep po instrumentach jak w metalu, czy dwóch gości miksuje sample zrobione w większości na TAKICH SAMYCH instrumentach tylko wcześniej w studiu?
Jedno i drugie jest muzyką, tylko inaczej wykonywaną.
Wcale się nie spiąłem, tylko stwierdziłem fakt. Popatrz choćby na tych gości z tego teledysku. Jeden gra na gitarze, drugi drze mordę, trzeci gra na basie, czwarty na perkusji. Każdy opanował jakiś instrument (wokal to też swego rodzaju instrument muzyczny), każdy coś robi i wszyscy razem tworzą muzykę.