18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 18:17
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 0:14
Zajebisty miks Laboratorium Dextera z kawałkami "Stress" oraz "Waters of Nazareth" grupy Justice.

Dobra muzyka i ekstra bajka z dzieciństwa.

Cytat:

Od: ScrappyCoco Do: JezusToŻyd
Temat: Żyd [ 2012-09-09, 17:22 ]
Twój stary też, ale czy to powód, żeby pisać o tym w miejscu na nazwę użytkownika?

Zgłoś
w................4 2012-09-05, 9:02 30
Nie tutaj.. na sadolu hejtuje się wszystko co nie jest rockiem i metalem. Jak dla mnie zajebiste
Zgłoś
Echis 2012-09-05, 9:34
Fajnie zmontowane, ciekawe czasy mi to przypomniało.

"Jak powstają twoje posty?" - gdy mnie ktoś tak spyta
Zakurwię z laczka i poprawię z kopyta.
Zgłoś
Kryn3k 2012-09-05, 9:56 10
wiesiors4 napisał/a:

Nie tutaj.. na sadolu hejtuje się wszystko co nie jest rockiem i metalem. Jak dla mnie zajebiste

Kurwa "hejtuje" trolling" "epickie" niedługo nie będzie wiadomo w jakim języku napierdalają, ale jak przyjdzie co do czego wszyscy kurwa wielcy patrioci.
Zgłoś
w................4 2012-09-05, 10:27 6
Kryn3k napisał/a:

Kurwa "hejtuje" trolling" "epickie" niedługo nie będzie wiadomo w jakim języku napierdalają, ale jak przyjdzie co do czego wszyscy kurwa wielcy patrioci.

Ale ciśnienie masz, widać że dawno nie waliłeś
A na informatyce nie siedź na sadisticu, tylko rób grzecznie to co pani każe, bo Cię wyjebią do rejonowego
Zresztą hipokryto "beka" też jakoś nie po polsku, nie? Tak samo jak "gimbus" (tak, przeglądałem twoje posty nędzny ludzki bycie ).
P.S. patriotyzm też pochodzi z innego języka (łacina) jakbyś chciał wiedzieć.
Zgłoś
BongMan 2012-09-05, 12:16 34
"Muzyka elektro" to oksymoron. Muzykę tworzą utalentowani ludzie za pomocą instrumentów a nie jakiś lamus, który siedzi przed komputerkiem i klika sobie myszką w programie. To elektroniczne gówno nie zasługuje na miano muzyki.

Nie zapomnij o grzebieniu, ty pierdolony jeleniu.
Fazi

Mój chuj dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih
Zgłoś
w................4 2012-09-05, 13:08 6
BongMan napisał/a:

"Muzyka elektro" to oksymoron. Muzykę tworzą utalentowani ludzie za pomocą instrumentów a nie jakiś, który siedzi przed komputerkiem i klika sobie myszką w proglamusramie. To elektroniczne gówno nie zasługuje na miano muzyki.

Ależ się nasz forumowy kawalarz spiął jak baranie torby

To jest za to prawdziwa muzyka?
Zgłoś
white_rabit 2012-09-05, 13:44 6
@up bezmyslne napierdalanie w talerze i gary... ot mi muzyka.
Zgłoś
BongMan 2012-09-05, 13:56 15
Wcale się nie spiąłem, tylko stwierdziłem fakt. Popatrz choćby na tych gości z tego teledysku. Jeden gra na gitarze, drugi drze mordę, trzeci gra na basie, czwarty na perkusji. Każdy opanował jakiś instrument (wokal to też swego rodzaju instrument muzyczny), każdy coś robi i wszyscy razem tworzą muzykę.
A taki na przykład ostatnimi czasy znany zakolczykowany pedał, który wygląda jak mop, składa sobie w programiku jakieś sample i to jest dla niego muzyka. Nie potrafi grać na żadnym instrumencie, zapisu nutowego pewnie nawet nigdy nie widział, talentu wokalnego też nie ma, bo w tych jego chujowych pioseneczkach nie ma nawet partii wokalnych, tylko w kółko pik pik tss tss umcyk bum bum kurwa. To co robi to nie jest twórczość, tylko praca odtwórcza, bo po prostu skleja gotowe dźwięki. Dajcie mi dobrego wydawcę to wam na kompozytorze ze starej Nokii zrobię elektro hit lata 2013.

Fazi

Pih
Zgłoś
JezusToŻyd 2012-09-05, 14:05 10
Niby o gustach się nie dyskutuje, ale jaka to kurwa różnica czy 5 baranów nawala na oślep po instrumentach jak w metalu, czy dwóch gości miksuje sample zrobione w większości na TAKICH SAMYCH instrumentach tylko wcześniej w studiu?
Jedno i drugie jest muzyką, tylko inaczej wykonywaną.

Tak samo to jest muzyką:

Jak i to:

Ale nie, hejtujemy muzykę w której długowłosy brudas nie poci się waląc równomiernie w talerz wydając cały czas ten sam dźwięk...

Cytat:

Od: ScrappyCoco Do: JezusToŻyd
Temat: Żyd [ 2012-09-09, 17:22 ]
Twój stary też, ale czy to powód, żeby pisać o tym w miejscu na nazwę użytkownika?

Zgłoś
w................4 2012-09-05, 14:36 18
BongMan napisał/a:

A taki na przykład ostatnimi czasy znany zakolczykowany pedał, który wygląda jak mop, składa sobie w programiku jakieś sample i to jest dla niego muzyka. Nie potrafi grać na żadnym instrumencie, zapisu nutowego pewnie nawet nigdy nie widział, talentu wokalnego też nie ma, bo w tych jego chujowych pioseneczkach nie ma nawet partii wokalnych, tylko w kółko pik pik tss tss umcyk bum bum kurwa. To co robi to nie jest twórczość, tylko praca odtwórcza, bo po prostu skleja gotowe dźwięki. Dajcie mi dobrego wydawcę to wam na kompozytorze ze starej Nokii zrobię elektro hit lata 2013.

A 'prosty' program do tworzenia muzyki pt. "Fruity Loops" to widział? Może i jest to klikanie myszką, ale komputer praktycznie nic za Ciebie nie zrobi. Producenci siedzą przed komputerami i szlifują często tygodniami dźwięki i zadziwię Cię 95% producentów sami tworzą dźwięki/przerabiają te, które już są. Popatrz taki producent musi ogarniać w tym programie i perkusję, leady, basy, miksować wokale, dodawać wiele efektów, na piano grają często ręcznie. Po co im zapis nut? Granie na perkusji/gitarze to przy tym nic, uwierz. Nie wierzysz? Ściągnij i odpadl FL Studio, poinstaluj wtyczki, ściągnij sample i zacznij zabawę. Możesz tworzyć gatunek jaki chcesz. Dopiero wtedy do Ciebie dotrze, że to nie takie proste.
W dodatku teraz każdy utwór każdego gatunku szlifuje się komputerowo, nie bój się metal też jest poprawiany przez komputer. Pojęcie takie jak mastering zna? To jest dopiero zapierdol. Mój koleżka, który klei beaty rapowe i drum&bassowe od 2 lat uczy się masterignu! To nie takie proste!
Najgorsze jest w twojej wypowiedzi to, że nawet nie wiesz o czym mówisz, a jesteś przekonany jakbyś miał rację.
Krótkie filmiki:
Mimo że nie trawię gościa za komercję, to szacunek, bo robi robotę SAM:
http://www.sadistic.pl/jak-powstaje-hardstyle-vt115826.htm#1129615

A tu jeszcze filmik z gatunku Future Garage. Posłuchaj. Nie musi Ci się podobać, ale może zauważysz, że muzyka elektroniczna jest w chuj szerszym pojęciem niż rock, rap czy metal. Setki gatunków, podgatunków, stylów.

Znajdź mi w tych 2 filmikach napierdalankę jebankę jeb jeb jeb. Jak dla mnie to te dźwięki są magiczne i ŻADEN ale kurwa ŻADEN instrument takich nie stworzy takich dźwięków jak ten pan powyżej. Może troszeczkę zmienisz zdanie o muzyce elektronicznej.
Chociaż wiem, że w elektronice są też słabe jebanki (są takie gatunki). Albo chociaż weźmy skomercjalizowaną odmianę każdego gatunku (hardstyle - nustyle; PRAWDZIWY DUBSTEP nie wiertarka - komercyjne wiertła od skryleksa). Ja gardzę komercją. Muzyka ma wypływać z serca - bez względu na gatrunek - a nie podążać za kasą. Pozdrawiam

JezusToŻyd napisał/a:

Niby o gustach się nie dyskutuje, ale jaka to kurwa różnica czy 5 baranów nawala na oślep po instrumentach jak w metalu, czy dwóch gości miksuje sample zrobione w większości na TAKICH SAMYCH instrumentach tylko wcześniej w studiu?
Jedno i drugie jest muzyką, tylko inaczej wykonywaną.

Dokładnie, święte słowa.
Zgłoś
BongMan 2012-09-05, 14:51
To co wrzuciłeś jest spoko, ale przydałby się tam wokal jakiś. Taką muzyka elektroniczna jest git, to trzeba przyznać. A fruity loops znam, próbowałem ogarnąć kiedyś ale nie dałem rady. Mastering masteringiem, ale robienie całego kawałka od początku do końca na komputerze do mnie nie przemawia.

Fazi

Pih
Zgłoś
KwusheR 2012-09-05, 17:50 3
Pozdrawiam wszystkich, którzy uważają, że w metalu chodzi o bezmyślne nawalanie gdzie popadnie. Metal metalowi nierówny. W każdym gatunku muzyki znajdziemy coś co jest ambitne.

Co opanujesz szybciej? Program komputerowy czy instrument muzyczny?
Zgłoś
w................4 2012-09-05, 20:21
KwusheR napisał/a:

Co opanujesz szybciej? Program komputerowy czy instrument muzyczny?

Zdecydowanie instrument. Na klawiszach za małolata nauczyłem się grać raz dwa, FLa ciężko mi jest ogarnąć, naprawdę ciężko. Zresztą umiejętność gry na instrumencie i tworzenia w programie nie świadczą o niczym. Możesz umieć grać na instrumencie, ale będzie to tylko odtwarzanie już istniejących kawałków. Możesz ogarniać program i nie mieć pomysłu na utwór.
Zgłoś
S................e 2012-09-06, 19:25
BongMan napisał/a:

Wcale się nie spiąłem, tylko stwierdziłem fakt. Popatrz choćby na tych gości z tego teledysku. Jeden gra na gitarze, drugi drze mordę, trzeci gra na basie, czwarty na perkusji. Każdy opanował jakiś instrument (wokal to też swego rodzaju instrument muzyczny), każdy coś robi i wszyscy razem tworzą muzykę.

Instrumenty (dźwięki) = muzyka
Wokal = śpiew
muzyka + śpiew = piosenki

Więc co stoi na przeszkodzie, żeby uznać dźwięki z komputera za muzykę? Ci goście z teledysku, czy im podobni jeśli skorzystają z dobrodziejstwa elektroniki nagle stracą status muzyków?
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów